Zoff Posted April 29, 2009 Report Share Posted April 29, 2009 Jak wygląda sytuacja z kompatybilnością kolb innych producentów? Jakie problemy napotkam przy montażu kolby JG stałej do m4 ics? czy jest to wykonalne bez zakupu przejściówki z madonion? Nie mam jeszcze kolby JG,i tu pytanie czy oplaca się kupować?jak prezentuje sie na tle innych producentów?znośnie czy raczej świeci i szpeci? Quote Link to post Share on other sites
housenka Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 (edited) Nie zamontujesz- w ICS-ie kolba mocowana jest na jedną dużą śrubę, w JG przez jedną długą. Bez przejściówki się nie obejdzie... Edited April 30, 2009 by housenka Quote Link to post Share on other sites
lordmarcel Posted May 3, 2009 Report Share Posted May 3, 2009 Witam ! W końcu zdecydowałem się na eMkę ICS-a :-P Chcę Ją zamówić ale nie wiem jaką baterię wybrać ! Przeszukałem trochę forum, ale bardzo jest mało informacji o tym jakie baterie nadają się do ICS-a. O tych KAN-ach na MadOnionie w sumie nic nie wiem :/ Wolę kupić jakąś markową baterię. Wiem, że do ICS batka 9,6 jest optymalna, a i skromny tunning (tak ok. 420 fps-ów) wytrzyma 8-) Na MadOnionie jest bardzo mały wybór baterii, ale i tak będę kupował okulary na Capri to mogę tam zamówić baterię. Zależy mi na pojemnej baterii, żeby szybko się nie wyładowała. Aha, chodzi o M4A1 z teleskopową kolbą (czyli bateria tylko w chwyt przedni) ! Bardzo proszę o pomoc, bo wiem że wybór baterii to ważna sprawa. Na pewno odpowiedź na to pytanie pomoże także wielu przyszłym czytelnikom tego forum. Ja odpowiedzi na to pytanie nie znalazłem, oni będą mogli :) POZDRO :D Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 Na capri nie ma teraz dostępnych żadnych batek 9.6v pasujących do chwyty emki. Z TEJ listy pasuja batki typu V pierwsze pozycje na liście oraz Twins ostatnie pozycje. Zreszta każda jest opisana do czego pasuje. Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Ja odpowiedzi na to pytanie nie znam do dziś! Dobrym rozwiązaniem jest 9.6V 2400 RC Sanyo w ładownicy na kolbie ;) jedyna batka, która mnie w iceesie nie zaw iodała :) Quote Link to post Share on other sites
lordmarcel Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Zamówiłem :D nareszcie !! Zdecydowałem się na M4A1. MadOnion polecił mi do niej 9,6 1800 KAN. Zaufałem i mam nadzieję, że się nie zawiodę :P Dzięki jeszcze raz za porady :) Jak tylko dojdzie, zapoznam się z repliką i wrzucę jakiś skromny opisik "z oczu nowicjusza" wraz ze zdjęciami :D POZDRO :D i jeszcze raz dzięki :) Po raz kolejny nie zawiodłem się na ludziach z tego forum :D (już kiedyś prosiłem o rady w sprawie osprzętu :P) Dzięki !!! Quote Link to post Share on other sites
Borax Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 Ja używałem w ICSach baterię Sanyo 8,4V 1800mAh, przez trzy lata;. Radziła sobie bez problemu ze sprężyna M120. Bateria Intelecta 8,4V 3600mAh też wspaniale działała -ale krótko. Zeszła gwałtowną śmiercią po około 6-7 miesiącach. Quote Link to post Share on other sites
housenka Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 Co do tej kolby jeszcze: Wczoraj rozbierałem składaną kolbę w ICS-ie, i kiedy od tyłu po zdjęciu tej tylnej "pokrywki" odkręcicie śrubę w środku, to macie właśnie tą przejściówkę. Czyli da się jednak zamontować kolby innych firm- mój błąd. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Zoff Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 Czyli zdejmuje "kolbe właściwą" czyli to wykonane z tworzywa,i w srodku prowadnicy odkręcam śrube i zostaje mi sama przejściówka a prowadnica jest odkręcona,dobrze zrozumiałem? Nie chce zepsuć, jak zdjąć ten element kolby z tworzywa?aby została sama prowadnica? Quote Link to post Share on other sites
housenka Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 (edited) Czyli zdejmuje "kolbe właściwą" czyli to wykonane z tworzywa,i w srodku prowadnicy odkręcam śrube i zostaje mi sama przejściówka a prowadnica jest odkręcona,dobrze zrozumiałem? Nie chce zepsuć, jak zdjąć ten element kolby z tworzywa?aby została sama prowadnica? Tak, na przejściówkę wkładasz już inną prowadnicę, albo kolbę stałą. Ja póbowałem na kolbie CA kolegi i działało. Żeby zdjąć "kolbę właściwą":) musisz pociągnąć ten bolec na dole ostro w dół- wtedy możesz zdjąć kolbę z prowadnicy.:) Tak wygląda ta przejściówka: http://madonion.eu/Przejsciowka_na_kolbe_ICS_p341.html Edited May 13, 2009 by housenka Quote Link to post Share on other sites
Boshi Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 Witajcie Czy ładowanie mikroprocesorówką bateri 3300 G&P prądem 1000A jest dobre bo mogę jeszcze 500 A. Quote Link to post Share on other sites
adrIan Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 1000/500 A to nie jest dobry pomysł ;-) . Natomiast 1000/500 mA to już trochę lepiej. No i polecam mniejszym prądem (500mA). Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Boshi Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 sorry prawdopodobnie mi się pomyliło, faktycznie chyba mA Quote Link to post Share on other sites
PanNiedzwiedz Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Prosiłbym o podanie sklepu w którym można kupić M4 sir ics. Widziałem w Militaia.pl ale tam jest strasznie droga. Za to na zbrojowni nie wiedzą kiedy bd w magazynie. Podajcie proszę inne sklepy które posiadają tą broń na magazynie. Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Na madonionie tez nie ma. Czekaj ;-) Quote Link to post Share on other sites
PanNiedzwiedz Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Mam dość dziwne pytanie. ;) Czy do tej M4'reczki jest dołączony akumulator? xD http://www.militaria.pl/i_chih_shivan_corp...s-26)_p4353.xml Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Nie łatwiej spytać sklepu? Z opisu trudno wywnioskować, a cena jest chora... Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Mam dość dziwne pytanie [...]Czy do tej M4'reczki jest dołączony akumulator? xD http://www.militaria.pl/i_chih_shivan_corp...s-26)_p4353.xml na stronie sklepu pisze jak byk .......... Quote Link to post Share on other sites
Borax Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 " na stronie pisze" - niezły byk.... :lol: Quote Link to post Share on other sites
sharku17 Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Mam pytanie , przymierzam się do zakupu m4a1 universal < http://www.madonion.eu/M4A1_Universal_Version_p444.html > , co wymienić jeśli chciałbym wstawić do eMki M120, tzn chodzi o to żeby replika po wstawieniu tej m120'estki działała długo i szczęśliwie:]? wystarczy http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1387 łożyska http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=881 sprężyna http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=103 tłok Czy dane części bd pasowały? Quote Link to post Share on other sites
lordmarcel Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Kolego nie ten temat 8) http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=53422&st=140 A ogólnie to o ile wiem to nie trzeba wymieniać nic by na starcie dać 120 (przynajmniej w normalnej wersji ICS-a) Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 (edited) No czytam i widzę że Kolega nie czytał całego topiku o ISC. W tym karabinku wymiana łożysk to raczej nie jest potrzebna - box wytrzymuje prawdziwe M140+ >500fps :twisted: wiem chciałbyś mieć :killer: Lordmarcel coś jednak do tego spiringu trzeba wymienić. Pytanie brzmi gdzie masz zamiar kupić raplikę. Wypadałoby kupić części u sprzedawcy repliki aby zachować gwarancję. Z tego co pamiętam Oniny nie mają dostępnych tłoków, Zbrojownia ma ale replika trochę droższa i gwarancja o 1/3 mniejsza :lol: . Wymiana prowadnicy spinga na stal jest konieczna, tłok stockowy też trzeba wymienić, ten który podałeś jest wystarczający. Oczywiście podejdzie każdy, polecam nylonowy DF lub POM-owy. Do tego wymiana głowicy tłoka- stockowa śmierdzi technologią TM. Resza może zostać. Powinienieś przemyśleć temat: zostawić box stockowy taki jak jest. Wymień lufę na preckę KM-head, Promyk lyb Systema i będziesz się cieszył skutecznym zasięgiem około 40 metrów. Dozbieraj do tuningowego boxa + wymiana springa, tłoka , głowicy Sory musiałem edytować 2 tatry + 0.7 Gtant's'a Edited June 1, 2009 by PRESTON Quote Link to post Share on other sites
PanNiedzwiedz Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 Mam pytanie: Jak rozłożyć m4 s.i.r. Proszę o jakiś poradnik, co nacisnąć gdzie puknąć i stuknąć. ;) Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Jeśłi chodzi o dostanie się do boxa to rozbiera się jak każdą emkę ICS. Masz link http://www.youtube.com/watch?v=Zyjt91LPuYk Quote Link to post Share on other sites
PanNiedzwiedz Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Niestety w poradniku nie jest pokazane jak odłączyć kolbę teleskopową. Nie chodzi mi o odkręcenie śruby ale o zdjęcie tej wysuwającej się części. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts