forzamilan Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Ok. Na początek karabin,precka i gumka. Potem będzie tuning i wybejarzanie repliki. A na sp120,precce i gumce ile fps osiągnę ? Ewentualnie wymieniłbym zębatki. Coś jeszcze wsadzić ? Pozdrawiam i dziękuję za pomoc PS Gdzie mogę znaleźć odpowiednią batkę do tego karabinu ? Najlepiej 9.6v. Mile widziane linki :D Quote Link to post Share on other sites
Ad4m Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 Coś jeszcze wsadzić ? PS Gdzie mogę znaleźć odpowiednią batkę do tego karabinu ? Najlepiej 9.6v. Mile widziane linki :D Firefox jest 2 modułowa2300 mhz, masz na madonion.eu KAN'a 1400 mhz PS. Dział uprade jest do tego ;], założyłem już temat więc... można się wypowiadać ;] Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted October 22, 2009 Report Share Posted October 22, 2009 mAh, bateria raczej nie taktuje :P Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 (edited) Na poczatek bedzie karabin, gumka systemy i Km Head 363mm. A potem górna połówka gb do M4 która da około 390 fps. Widze tą baterię, ale jest napisane tak: Bateria 8,4 V 1800 mAh KAN Wyprodukowana na ogniwach wysokoprądowych KAN bateria typu large składająca się z 8 ogniw, co daje napięcie 9,6 V. To to jest 8.4v czy 9.6v ?:D PS Kusi mnie też M16A4 FN RAS G&P. Co wybrać ? Edited October 25, 2009 by forzamilan Quote Link to post Share on other sites
Biker Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 Z góry przepraszam jeżeli na którejś z 33 stron było to poruszane ale nie mam czasu by to wszystko przeczytać;> Mianowicie czy gearbox ICS-a będzie pasował do body np. G&P? Czy nadal będzie możliwe zwalnianie antyrewersala dźwignią itp? Pozdrawiam Biker Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 Nic nie będzie możliwe, zaczynawszy od wsadzenia tam tego gb. Quote Link to post Share on other sites
Stalker69 Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 Rok bardzo intensywnego użyszkodnikowania. Wymieniona jeno lufa na preckę. W górnej części body (tuż przy odciągu zamka) jeden mały ubytek (kant "se" odpadł). Pod szyną RIS, również przy odciągu zamka odłamała się jedna płytka (zima, baaardzo niska temperatura, eMka spadła z 3m na beton :-F) do której montowana jest szyna RIS. Na szczęście jest jeszcze druga płytka, z tym że, albo gwint się trochę wyrobił (co jest dziwne, bo rzadko tą część odkręcałem) albo śrubki są jakieś przykrótkie :-F Poza tym w przejściówce na kolbę wyrobił się gwint, czego przyczyną było odpadnięcie eMki od kolby :-F Raz wyrżnąłem się w budynku, eMka lufą zaryła w ścianę, na szczęście replice nic się nie stało, na ścianie ślad jakby ktoś dłutem rył. Jeśli chodzi o "wnętrze" wszystko pięknie, żadnych problemów. Quote Link to post Share on other sites
borek1985 Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 Problem z tuningiem. Kopiłem zestaw F Do upgrade ICS. Po zamontowaniu wypadła nieszczelność między dyszą a głowicą cylindra. Po kilku godzinach eksperymentowania wiem że mimo bore-up należy wstawić dyszę o standardowej średnicy, a nie bore up. Teraz moje pytanie może ktoś wskazać mi jakiś idealnie pasujący model, gdyż sam nie mogę dopasować z posiadanych w warsztacie a nie chcę kupować w ciemno . Przy m120 chronograf wskazuje około 150 fps. Z góry dziękuje za szybką odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
madonion_eu Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 Polecam tą dyszę: http://madonion.eu/Uszczelniona_dysza_do_M4_CA_p317.html Robimy na nich od lat, bez kłopotów. Quote Link to post Share on other sites
zulu Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 To prawda, uszczelniona dysza CA nie bore-up pasuje idealnie. Zamiast eksperymentować kilka godzin trzeba było trochę poszukać - już było ;-) Quote Link to post Share on other sites
Damiano Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 (edited) panowie czy konwersja od SPR będzie pasować nie pamiętam jakiej firmy to jest kopia ale prawdopodobnie bym chciał tą kupić http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...spr_db-858.html bardzo prosze o info bo tak na serio to od tego zalerzy czy kupie tą eMeczke... no może nie tylko od tego bo jest to naprawde atrakcyjny produkt ale chciałbym wykozystać tą wymienną połówke GB i zrobić i szturmówke i parasnajpe :killer: Edited December 15, 2009 by Damiano Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted December 16, 2009 Report Share Posted December 16, 2009 Mam SPR-kę z takim frontem i emkę ICS-a postaram się sprawdzić ale nie wcześniej niż w weekend. Quote Link to post Share on other sites
Damiano Posted December 16, 2009 Report Share Posted December 16, 2009 to ja cierpliwie czekam :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
valadi12 Posted December 23, 2009 Report Share Posted December 23, 2009 (edited) Ile najtaniej będzie kosztować zamontowanie przedniego uchwytu do tej repliki? I sama przednia szyna RIS? W zestawie jest ładowarka i bateria? http://madonion.eu/M4A1_Universal_Version_p444.html Edited December 23, 2009 by valadi12 Quote Link to post Share on other sites
Damiano Posted December 23, 2009 Report Share Posted December 23, 2009 Nie wiem czy to dlatego że dziś duuużo pracowałem czy to że jest już poźno ale nie kumam o co Ci chodzi? -"koszt zamontowania"- to zalerzy jak cenisz sobie swoją prace, no chyba ze chodzi ci o sam koszt przedniego chwytu (jak dla mnie rączki przyczepianej do szyny RIS-już staram się pisać jak najbardziej zrozumiale) i tu się TEŻ pojawia twój wybór bo na rynku jest wielki asortyment takich "rączek" najtańsze możesz już kupić za 20-25zł ale je przykręcisz i lepiej żeby już nie odkręcać ale za 50 zł to już znajdziesz dobry produkt -"sama przednia szyna RIS"- hmmm znowu nie kumam ale myśląc łopatologicznie to chodzi ci pewnie o taką szyne jaką można sobie zamontować w przednich chwytach Magpul PTS MOE przykręcając ją do niej jak np. tu tyle że tu są sprzedawane już w zestawie i zamontowane http://www.ebairsoft.com/magpul-handguard-p-2055.html -" ładowarka i bateria"- nie ma w zestawie Quote Link to post Share on other sites
rucznoi Posted December 23, 2009 Report Share Posted December 23, 2009 Cześć, ostatnio zrobiłem test strzykawki i okazało się, że stockowa dysza jest strasznie badziewna. Znajomy bardzo chwali sobie dysze deep fire, więc mój wybór padł na nią. Pytanie jest czy TA DYSZA będzie dobrze działała z emką, tj. brak dubletów, normalne pobieranie kulek itp? Quote Link to post Share on other sites
valadi12 Posted December 24, 2009 Report Share Posted December 24, 2009 Chodzi mi o to że w tej replice chyba nie ma szyny RIS przedniej na którą mogę zamontować np. uchwyt, i pytam ile najtaniej by wyszło kupno i zamontowanie takiej rączki razem z szyną... Ile będzie kosztować bateria z ładowarką do M4A1? Quote Link to post Share on other sites
valadi12 Posted December 24, 2009 Report Share Posted December 24, 2009 Nie mogę edytować. Jeszcze mam pytanie: Czym się różni M4A1 od tej MP5A5 pod względem osiągów? http://madonion.eu/MP5_A5_z_chwytem_taktycznym_p29.html Quote Link to post Share on other sites
robertas3 Posted December 24, 2009 Report Share Posted December 24, 2009 W M4A1 (w moim przypadku wersja universal) na pewno niema szyny RIS. Sam osobiście zastanawiam się nad przykręceniem jej do przedniego chwytu. Ale jak dla mnie nie jest to jest plan na teraz. Co do osiągów, to przy zmianie na lufę precyzyjną KM Head osiągi się znacznie zwiększyły. Ale muszę zaznaczyć że miałem problemy ze stockową lufą. Prawdopodobnie ze względu na używanie kiepskiej jakości kulek. Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 (edited) Njatańszym rozwiązaniem pochodzącym od ICS jest taka szyna + jakikolwiek uchwyt. Podobną szynę kupisz na allegro za grosze. Dla przykładu: http://www.allegro.pl/listing/search.php?s...;category=15041 Jednak konieczne będzie podkładkowanie szyny w celu uzyskania poziomu, bo jak wiadomo chwyt przedni zwęża się w przodzie. Bez poziomowania latarka zamocowana na szynie będzie świecić w sufit zamiast w przód. Batka - zależy co chcesz kupić 9.6 czy 10.8V? Osiągi MP5 - nie wiem co masz na myśli ale jeśli chodzi o zasięg i celność to sprawa jest prosta emka ma dwa razy dłuższą lufę i to chyba wszystko wyjaśnia. Poza tym MP5 nie posiada dzielonego boxa, tak więc nie może konkurować z emką pod względem możliwości "rozwoju". Na początku roku ma pojawić się MP5 z dzielonym boxem - wtedy można pomyśleć o zakupie. Edited December 25, 2009 by PRESTON Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 (edited) valadi nie łatwiej dozbierać i kupić TO? Takie pytanie ode mnie. Czy do eMek ICS pasują oryginalne RISy Knight's Armament? Edited December 25, 2009 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
valadi12 Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 (edited) @zombie Drożej to wyjdzie.. Nie zastanawiałbym się jak by miała w zestawie baterię i ładowarkę... http://www.allegro.pl/item860496219_szyna_ris_warszawa.html taka szyna będzie pasować? Edited December 25, 2009 by valadi12 Quote Link to post Share on other sites
zulu Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 @zombie Drożej to wyjdzie.. Nie zastanawiałbym się jak by miała w zestawie baterię i ładowarkę... http://www.allegro.pl/item860496219_szyna_ris_warszawa.html taka szyna będzie pasować? Powinna być OK, moja jest od Krakmanów ale teraz na ich stronie nie widzę. Zakładając szynę jak pisał Preston + drugą u góry nie potrzebujesz niczego więcej. Mam tak od dłuższego czasu i doskonale zdają egzamin: Quote Link to post Share on other sites
Slaye Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 zulu, Preston, jakich kulek używacie przy tych 500 fps-owych boxach? 0.28 czy 0.25? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
valadi12 Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 Jaką możecie mi polecić baterię i ładowarkę do tej M4A1 ICSa? Prosiłbym o linki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts