Karcen Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 Witam jak zamontować kolimator do tego Ak47 żeby wyglądało to jak na tym ZDJĘCIU ?. Jaka szyna jest potrzebna żeby w tym miejscu zamontować ? Z góry dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 (edited) Panowie z ALFA mają AK74 a nie 47' w wersji tactical :F Tu masz podobne (jako alternatywa): http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...at_Mount%20Base Edited February 9, 2008 by Arafat (KSK) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Arafat, wcale nie podobne;-) Tam jest zastosowana szyna z montażem bocznym. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Montaż boczny lub takie cudo jak na moim Goblinie. Właśnie przeznaczone pod kolimator, na który mnie w tej chwili nie stać :cry: Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Arafat, wcale nie podobne;-) Tam jest zastosowana szyna z montażem bocznym. To też napisałem, że jako alternatywa ;) Quote Link to post Share on other sites
Karcen Posted February 10, 2008 Author Report Share Posted February 10, 2008 Problem jest taki że tej szyny którą mi pokazał Arafat w Polsce nie można dostać, jedyną wersją szyny jest szyna z montażem bocznym ale to wtedy trzeba ją przymocować do body a to oznacza wiercenie ewentualnie ktoś mi jeszcze podpowiedział że zamiast wiercić można przykleić bardzo mocnym klejem do metalu i podobno wychodzi wtedy na jedno etc. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 bujasz pan:) co jakiś czas na allegro pojawiają się te szyny po 50-70zł Quote Link to post Share on other sites
Karcen Posted February 10, 2008 Author Report Share Posted February 10, 2008 Nie bujam :P może na allegro i czasem są ale w polskich sklepach ich nie ma, na specshop'ie były ale zostały sprzedane. Na moje pytanie kiedy będą mieli dostawę odpowiedzieli że nie wiedzą. Ale dzięki za podpowiedz że na allegro mogą być, będę szukał. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1599 http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1411 http://gunfire.pl/product-yid-1152189907-S...-AK-typA50.html Starczy? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Co ty fie ;) przecież ich nie ma:) ahh ubiegłeś mnie :D Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Identyczny montaż jak ten z gunfire - wisiał na allegro w asg/elementy broni przez ostatnie 3 tygodnie i nikt go nie kupił. ;) Quote Link to post Share on other sites
Nevan Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Da się tą szynę boczną zamontować w tym miejscu na AKM [CM036] ?. Bo z tego co widze to na body są jakieś elementy śrubkami przymocowane i nie wiem czy jest możliwość ich zdemontowania tak aby dało się tą szynę przyczepić. Miałem AK47 JG i po tej stronie kolby taki element nie występował. Dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Bo z tego co widze to na body są jakieś elementy śrubkami przymocowane i nie wiem czy jest możliwość ich zdemontowania tak aby dało się tą szynę przyczepić. Eee, ten "element przymocowany śrubkami", to właśnie montaż boczny, bez którego nie zamontujesz rzeczonej szyny VFC. A ty chcesz go odkręcać ;-) Quote Link to post Share on other sites
Nevan Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Ja dopiero raczkuje w ASG i stąd moja niewiedza :), w moim AK47 od JG czegoś takiego nie ma i dlatego sie trochę zdziwiłem jak zobaczyłem ten element na body od Cymy :). Dzięki za odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 hola hola hola! @sgt. Chaos Na body JG nie jest zalecane montowanie płytek bocznych ze wzg. na ciężar optyki na nich zamontowanych. Dlatego z kolegami Promantem i Fiedotowem sugerowaliśmy szyny montowane na śruby łączące front z tyłem ( te dwie widoczne za łożem). Ta płytka nadaje się tylko na metalowe body. p.s. kolega nevan trochę zamieszał raz pisze że miał AK z JG raz pisze , że go ma. Przyjąłem że nadal go ma i szuka dla niego optyki:) Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Chwilka... Montowałem szyny boczne z dobrym skutkiem na płaskie nakrętki od środka. Trzymało się nieźle. No fakt, że noktowizora się nie zakładało, ale jakąś lunetkę, czy kolimatorek tak. Można zastosować blachę stalową z nagwintowanymi otworami. Ale jej grubość nie powinna przekraczać 1,5 mm i powinna być wyprofilowana pod kształt GBoxsa. Kuuupa roboty. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 p.s. kolega nevan trochę zamieszał raz pisze że miał AK z JG raz pisze , że go ma. Przyjąłem że nadal go ma i szuka dla niego optyki:) O widzisz, a ja przyjąłem, że zamierza kupić AKM (w standardzie z metal body i płytką) i to na nim montować szynę z optyką. Co do jej dokręcania do plastikowych body, to jak widać opinie i pomysły bywają różne. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 fiedotow - no niby tak;) ale biorąc pod uwagę że teraz body do AK można mieć za eee 120zł... kombinowanie pod górkę jest co najmniej dziwne;) Nie mniej każdy sposób jest dobry oby trwały no i ... estetyczny:) Quote Link to post Share on other sites
Nevan Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Sry za to zamieszanie, rzeczywiście gdzieś tu niechcący z szybkości palnąłem błąd, AK od JG miałem i sprzedałem a teraz czekam na kuriera z tym nowym AKM CM036 i mam zamiar do niego zamontować kolimator jakiś chociaż na dzień dzisiejszy to i tak muszę czekać na dostawę tej szyny bocznej bo akurat wszystkie "wyszły" ze speschopu. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 (edited) heh panie, to kup na allegro ( taniej) albo na taiwanguni'e od SLR'a ( 130zł ) CA np. http://allegro.pl/item309305212_montaz_boczny_do_ak.html ahh no i pochwal się pan tym CM036 - jakieś fotki, wrażenia wzrokowe :) też się do niego przymierzam:) Edited February 19, 2008 by SoP-PeL Quote Link to post Share on other sites
Nevan Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 SoP-PeL tylko jedno słowo mi się ciśnie na usta - jesteś boski :) dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 fiedotow - no niby tak;) ale biorąc pod uwagę że teraz body do AK można mieć za eee 120zł... kombinowanie pod górkę jest co najmniej dziwne;) Nie mniej każdy sposób jest dobry oby trwały no i ... estetyczny:) Robiłem to w czasach, kiedy takich cudowności jeszcze nie było :lol: Quote Link to post Share on other sites
Nevan Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 Dodam że przed chwilą u krakmana znalazłem szynę boczną podobną do tej na allegro za 49 zł jedynym minusem jest fakt że trzeba na szynę poczekać bo jest w trakcie dostawy. Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tej szyny na allegro którą SoP-PeL pokazał ona ma 21 mm a większość kolimatorów jest przystosowana do szyn 22 mm a niektóre do 20mm jak w tym wypadku jest z kompatybilnością tej szyny z lunetemi i kolimatorami ? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 ten 1 mm jest różnie pojmowany. Niektóre firmy robią szynę z krawędziami na ostro, jedne je przytępiają, stąd straty paru mm. 1mm to taka wartość którą zawsze można docisnąć śrubą lub podłożyć cokolwiek. Tym bym się nie martwił:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts