Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

AK47 tactical(JG) + kolimator.

Recommended Posts

Problem jest taki że tej szyny którą mi pokazał Arafat w Polsce nie można dostać, jedyną wersją szyny jest szyna z montażem bocznym ale to wtedy trzeba ją przymocować do body a to oznacza wiercenie ewentualnie ktoś mi jeszcze podpowiedział że zamiast wiercić można przykleić bardzo mocnym klejem do metalu i podobno wychodzi wtedy na jedno etc.

Nie bujam :P może na allegro i czasem są ale w polskich sklepach ich nie ma, na specshop'ie były ale zostały sprzedane. Na moje pytanie kiedy będą mieli dostawę odpowiedzieli że nie wiedzą.

Ale dzięki za podpowiedz że na allegro mogą być, będę szukał.

• 2 weeks later...

Bo z tego co widze to na body są jakieś elementy śrubkami przymocowane i nie wiem czy jest możliwość ich zdemontowania tak aby dało się tą szynę przyczepić.

Eee, ten "element przymocowany śrubkami", to właśnie montaż boczny, bez którego nie zamontujesz rzeczonej szyny VFC. A ty chcesz go odkręcać ;-)

hola hola hola!

@sgt. Chaos

Na body JG nie jest zalecane montowanie płytek bocznych ze wzg. na ciężar optyki na nich zamontowanych.

Dlatego z kolegami Promantem i Fiedotowem sugerowaliśmy szyny montowane na śruby łączące front z tyłem ( te dwie widoczne za łożem).

Ta płytka nadaje się tylko na metalowe body.

p.s. kolega nevan trochę zamieszał raz pisze że miał AK z JG raz pisze , że go ma. Przyjąłem że nadal go ma i szuka dla niego optyki:)

Chwilka... Montowałem szyny boczne z dobrym skutkiem na płaskie nakrętki od środka. Trzymało się nieźle. No fakt, że noktowizora się nie zakładało, ale jakąś lunetkę, czy kolimatorek tak. Można zastosować blachę stalową z nagwintowanymi otworami. Ale jej grubość nie powinna przekraczać 1,5 mm i powinna być wyprofilowana pod kształt GBoxsa. Kuuupa roboty.

p.s. kolega nevan trochę zamieszał raz pisze że miał AK z JG raz pisze , że go ma. Przyjąłem że nadal go ma i szuka dla niego optyki:)

O widzisz, a ja przyjąłem, że zamierza kupić AKM (w standardzie z metal body i płytką) i to na nim montować szynę z optyką. Co do jej dokręcania do plastikowych body, to jak widać opinie i pomysły bywają różne.

Sry za to zamieszanie, rzeczywiście gdzieś tu niechcący z szybkości palnąłem błąd, AK od JG miałem i sprzedałem a teraz czekam na kuriera z tym nowym AKM CM036 i mam zamiar do niego zamontować kolimator jakiś chociaż na dzień dzisiejszy to i tak muszę czekać na dostawę tej szyny bocznej bo akurat wszystkie "wyszły" ze speschopu.

fiedotow - no niby tak;) ale biorąc pod uwagę że teraz body do AK można mieć za eee 120zł... kombinowanie pod górkę jest co najmniej dziwne;)

Nie mniej każdy sposób jest dobry oby trwały no i ... estetyczny:)

Robiłem to w czasach, kiedy takich cudowności jeszcze nie było :lol:

Dodam że przed chwilą u krakmana znalazłem szynę boczną podobną do tej na allegro za 49 zł jedynym minusem jest fakt że trzeba na szynę poczekać bo jest w trakcie dostawy.

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tej szyny na allegro którą SoP-PeL pokazał ona ma 21 mm a większość kolimatorów jest przystosowana do szyn 22 mm a niektóre do 20mm jak w tym wypadku jest z kompatybilnością tej szyny z lunetemi i kolimatorami ?