Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam, niedawno w mojej glowie pojawil sie pomysl przerobienia repliki M14 na M21.

Moje pytanie nie nawiazuje do tego jak to zrobic, ale do tego, z czego to zrobic.

MAm kilka wariantow czego uzyc jako podstawe i tak :

1. Kupic M14 CA/TM/G&G (i tu nie wiem,ktora firme wybrac[podobno CA z tego najlepsze) i stunigowanie go do ok.550- 600 FPS ( w tym wyeliminowanie ognia ciaglego).

2. Kupic M14 AGM/Cyma i wymienic wszystkie bebechy ( i tu sie zastanawiam, czy sie oplaca)

1/2a) Replike sciagac z HK czy kupowac w Polsce.

Przy zakupie repliki drugij klasy bez zastanowienia sciaglbym z HK, ale nie wiem czy nie lepiej by bylo kupic markowa replike w zagranicznym sklepie. W polsce mamy gwarancje, ale przy wymianie calosci bebechow w AGM'ie czy Cym'ie tak czy siak ja tracimy.

I teraz nie wiem co zrobic

Nie wiem czy temat umiescilem w dobrym dziale, bo tu w polowie chodzi o tuning repliki. Pomijam juz tu wkladanie precki, lunety itd.

No to na razie tyle. Moze znajdzie sie ktos kto zrobil juz M21 i moze sie podzieli swojimi uwagami.

PS Nie dalem tego tematu do "snajperek" bo nie chce tym nikogo zabic, a za chwile by mi ktos napisal, ze nie moge byc snajperem z "tylko 600 FPS"

Stosuj Polskie znaki /Antol

Moim zdaniem Najbardziej się opłaca kupić g&g(w drewnie najlepiej)według mnie g&g jest najlepsze potem Tm( w wypadku m14) potem Ca. miałem porównanie wszystkich i G&G wypadło najlepiej

Odpuść sobie chińskie 14 ki bo jakość tworzywa z którego jest wykonane łoże nie jest najlepsza:]

Edited by Lukas.72

A łoże to problem? Dorobi drewniane, jego budowa nie jest skomplikowana :roll:.

A moim zdaniem twoja wypowiedź nie jest poparta argumentami, a wszyscy wiemy komu takie wypowiedzi potrzebne.

Tak czy siak, przy 500fps w górę musisz wymienić cały Gearbox, do tego silnik, batka, kable, lufa i gumka.

Korzystając z tematu, chcę zadać jedno proste pytanie: Jak spisuje się standardowa gumka, dystanser i komora produkcji TM (do M14) przy ~450fps'ach? Czy ten magiczny hop-up działa tylko na stocku? Chciałbym władować to do M14 Cymy.

Edited by dr_wisla

Ja właśnie ze względu na hop-up wziąłbym TM ale co ja tam wiem. A co do mocnych upów - użytkownik o nicku _Arczi_(chyba się nie pomyliłem) robił mocne upy TM i z tego co pamiętał to pisał że hop-up działa świetnie. Ale nie jestem pewien w 100%, zresztą na pewno jest niejedna osoba na forum z dobrze podkręconym TM.