yamahar46 Posted February 12, 2008 Report Share Posted February 12, 2008 Witam Niedawno zakupiłem replike g&p m4a1 strzelała bardzo ładnie,jednak miałem niedosyt mocy.Rozłożyłem replike i włożylem sprężyne m120 obecny wynik 410 fps zmierzone na chrono oraz wymieniłem gumke na systeme.Bardzo zadowolony złożyłem replike no i strzelam,niestety moja radośc nie trwala długo kulka leci w góre jak szalona... Rozłożyłem już replike z 5-6 x i za każdym razem to samo ... nie mam pojęcia co można jeszcze sprawdzic/naprawic gumke ?komore?i td zakładam wszystko zgodnie z instrukcja asgshop.Podczas rozkładania komory hop up wypadł mi dystanser który włozyłem poprzez rozkrecenie komory i jego wsunięcie. Regulacja gumki ---> zgubił sie 1 "trzymacz" trybika dokladnie ten 2 od strony łuskownika sądze jednak że nie ma to większego znaczenia.Gumke zmieniałem już na stockową i nic tak samo... Podkreślam że karabin strzelał dobrze bez rozkrecania wiec nie jest to wada fabryczna.Prosze o pomoc POZDRAWIAM Quote Link to post Share on other sites
yamahar46 Posted February 12, 2008 Author Report Share Posted February 12, 2008 Nie mogę już edytowac założyłem twardszy dystanser---> kulki blokowały się w komorze... może ktoś powiedziec czy założenie mniejszego dystansera zniweluje problem zbyt mocnego podkrecania gumki pomimo najmniejszego ustawienia(dystanser praktycznie wogole nie wypycha gumki nawet na 0,5mm) Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted February 13, 2008 Report Share Posted February 13, 2008 Jakiej wagi kulek używasz? (przy tej pędkości zalecane są 0,25). Quote Link to post Share on other sites
yamahar46 Posted February 13, 2008 Author Report Share Posted February 13, 2008 obecne kulki to 0,20 w drodze sa 0,25 może to coś pomoże ale po locie kulki wnioskuje że same kulki nie załatwią sprawy :/ Kulka przelatuje z 10-15 może 20 m i dosłownie 90 stopni w góre ciągnie.Może wymiana dystansera pomoże ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Lord Melkor Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 W mojej emce na .25 kulki ciągle ciągnie do góry. Sprawdź, czy imitacja rury gazowej wewnątrz body nie naciska od góry na komorę HU - u mnie tak jest i przy minimalnym HU gumka ciągle jest wciśnięta do lufy. Quote Link to post Share on other sites
yamahar46 Posted February 14, 2008 Author Report Share Posted February 14, 2008 Nobel dla tego Pana,rura gazowa dociska hop up jak to naprawic może ktoś wie ?Po włożeniu komoru automatycznie hop jest dociskany do konca przez rure. Quote Link to post Share on other sites
yamahar46 Posted February 14, 2008 Author Report Share Posted February 14, 2008 Problem załatwiony.Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
nagrab Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 Mam ten sam problem może ktoś opisać krok po kroku jak go usunąć? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 Zaglądasz tu: http://www.asgshop.pl/hopup_lufa.php W momencie jak masz lufe i gumkę wyjętą wyciągasz dystanser, pakujesz cieńszy i składasz do kupy. Problem powinien zniknąć. Jesli nie to używasz cięższych kulek lub zmieniasz gumke na coś sprawdzonego typu Systema czarna silikonowa. Quote Link to post Share on other sites
yamahar46 Posted February 17, 2008 Author Report Share Posted February 17, 2008 W moim przypadku gumka systemy nic nie dała jaki mniejszy dystanser ... jak już wyjmiesz komore hop up zobaczysz kawalek srebrnej rury.Ja wziolem takiego małego multi toola założyłem kamień śćierny i poprostu w 20 min usunołem nadmiar, problem rozwiazany idealnie.Zrobiłem tak ponieważ za żadne skarby świata nie wiedziałem jak zdjać rure gazową,Może ktoś poradzi jak nią zdjać ? Noszę się z zamiarem zakupu konwersji na sprke lecz wizja zdjecia dotychczasowego front setu mnie skutecznie hamuje...może ktoś pomoże bo szukajka już odpadła w przedbiegach . Quote Link to post Share on other sites
nagrab Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 Sprawdzałem na mniejszych i większych dystanserach to samo. W przypadku gumek systemy mam dublety i taki sam efekt jak w przypadku gumki Guardera. Kulek używam 0,23 lub 0,25 na obydwu typach to samo. Yamahar spróbuje zrobić jak ty. Quote Link to post Share on other sites
nagrab Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 Nie mogę już edytować. Rurę gazową przesunąłem. Kulki nie lecą w górę jak głupie ale za to blisko i mam spory rozrzut. Quote Link to post Share on other sites
yamahar46 Posted February 18, 2008 Author Report Share Posted February 18, 2008 Mogę wiedziec jak przesunołeś rurę ? Hm... jeżeli masz teraz rozrzut to możliwe ze cos źle założyłeś , stawiam na krzywo założoną gumke hop up Quote Link to post Share on other sites
nagrab Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 Z przodu pod uchwytem zawieszenia masz imbus którego odkręcasz. W zespole muszki z boku widać 2 piny które też wybijasz/wyjmujesz. Jak to zrobisz musisz kręcić i mocno ciągnąc do góry, albo trzasnąć młotkiem by szybciej się przesunął. Quote Link to post Share on other sites
yamahar46 Posted February 18, 2008 Author Report Share Posted February 18, 2008 Oki wielkie dzieki za odpowiedź,już wcześniej próbowałem wybic te piny ale za jasną cholere nie chciały pójśc.Pozdro Quote Link to post Share on other sites
nagrab Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 (edited) Proszę cię bardzo. :) Jutro sprawdzę kolejny raz co z tym hopem. Znowu rozłożyłem wszystko i zmontowałem na nowo. Edited February 18, 2008 by nagrab Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts