Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z hop upem

Recommended Posts

Witam

Niedawno zakupiłem replike g&p m4a1 strzelała bardzo ładnie,jednak miałem niedosyt mocy.Rozłożyłem replike i włożylem sprężyne m120 obecny wynik 410 fps zmierzone na chrono oraz wymieniłem gumke na systeme.Bardzo zadowolony złożyłem replike no i strzelam,niestety moja radośc nie trwala długo kulka leci w góre jak szalona... Rozłożyłem już replike z 5-6 x i za każdym razem to samo ... nie mam pojęcia co można jeszcze sprawdzic/naprawic gumke ?komore?i td zakładam wszystko zgodnie z instrukcja asgshop.Podczas rozkładania komory hop up wypadł mi dystanser który włozyłem poprzez rozkrecenie komory i jego wsunięcie. Regulacja gumki ---> zgubił sie 1 "trzymacz" trybika dokladnie ten 2 od strony łuskownika sądze jednak że nie ma to większego znaczenia.Gumke zmieniałem już na stockową i nic tak samo... Podkreślam że karabin strzelał dobrze bez rozkrecania wiec nie jest to wada fabryczna.Prosze o pomoc POZDRAWIAM

Nie mogę już edytowac założyłem twardszy dystanser---> kulki blokowały się w komorze... może ktoś powiedziec czy założenie mniejszego dystansera zniweluje problem zbyt mocnego podkrecania gumki pomimo najmniejszego ustawienia(dystanser praktycznie wogole nie wypycha gumki nawet na 0,5mm)

W moim przypadku gumka systemy nic nie dała jaki mniejszy dystanser ... jak już wyjmiesz komore hop up zobaczysz kawalek srebrnej rury.Ja wziolem takiego małego multi toola założyłem kamień śćierny i poprostu w 20 min usunołem nadmiar, problem rozwiazany idealnie.Zrobiłem tak ponieważ za żadne skarby świata nie wiedziałem jak zdjać rure gazową,Może ktoś poradzi jak nią zdjać ? Noszę się z zamiarem zakupu konwersji na sprke lecz wizja zdjecia dotychczasowego front setu mnie skutecznie hamuje...może ktoś pomoże bo szukajka już odpadła w przedbiegach .