Baykos Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 (edited) Witam na allegro spotkałem się z okładzinami chwytu do Beretty, w aukcji napisane KJW, jednak sprzedający powiedział, że pasują również do HFC. Zakładając, że pasuje (jesli nie to poproszę o informację) jak należy przemienić bezpiecznie okladziny (wyczytałem, że tuż za okładzinami znajduje się jakaś sprężynka i jakieś inne cuda na kiju, które jak wypadną to robi się problem) ażeby nie mieć jakichś niespodziewanych kłopotów ? Beretta leci aktualnie z dalekiego wschodu :roll: . Edited February 14, 2008 by Bajkos Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 Problemów dużych nie ma. Zdjemowałem okładziny w moim Bellu (który jest kopią HFC) - odkręcasz dwie śruby i możesz zdjąć okładzinę. Jeśli zrobisz to wystarczająco ostrożnie (powoli, bez pośpiechu, trzymając replikę płasko, na stole na przykład) to sprężynka nie powinna wypaść. Quote Link to post Share on other sites
Baykos Posted February 14, 2008 Author Report Share Posted February 14, 2008 A jeszcze po której stronie znajduje się wyżej wspomniana sprężynka? Quote Link to post Share on other sites
_bartus_ Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 (edited) Ta która najłatwiej ma wypaść jest po prawej: sprężynka1 Trzeba też uważać na tą pod bezpiecznikiem zamka po lewej: sprężynka2 Zdjęcia tych z BELL-a, powinny wyglądać podobnie. Pozdro Edited February 14, 2008 by _bartus_ Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 Dokładnie ja pisali przedmówcy. Najpierw odkręć jedną i zamień, później drugą. Replikę połóż płasko - sprężynki nie powinny zrobić PA PA :). Części HFC i BELL są zamienne, choć materiały HFC wydaję się być solidniejsze. Ale to tylko może być wrażenie. Quote Link to post Share on other sites
_bartus_ Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 (edited) A propos tych okładzin nie lepiej kupić TU Z tego co mi sie kojarzy jest taniej i większy wybór. Pozdro. Edit: Sorki jednak nie jest taniej:okładziny Edited February 15, 2008 by _bartus_ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts