Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

BOYI M4 CASV 2 dni działał

Recommended Posts

Długo się nie nacieszyłem

Postrzelałem z pare razy na koniec pare razy seryjka i odłożyłem... Po paru godzinach spowrotem do ręki i lipa!!! Nie strzela słychać stuk i czuć ten "stuk" w rękojeści i na tym koniec....

Myślałem że to bateryjka się rozłądowała, a więc podłączyłem, podładowałem... spory kawałek czasu minął... sprawdziłem miernikiem czy się nałądowała.. i bateria OK a on dalej to samo stuk i lipa przestał strzelać po dwóch dniach

Poproszę o jakąś poradę

inaczej będe musiał wysyłać na serwis bo jestem początkujący i jeszcze nie rozkręcałem czekgoś takiego...

a szkoda bo na weekend mieliśmy z kumplami troszkę postrzelać

PS. --> zdaje mi się też że spust nie dochodzi do końca a tylko tak na oko do 1/2 - 2/3

Nie określę do końca ponieważ w sumie może postrzelałem z 10 minut :(

Edited by voltarus

No zacinkę chłop zaliczył. To chyba łatwo wyczytać. Jak masz możliwośc to mozesz spróbowac kopnąć (ale przez ułamek sekundy) jakąś mocniejszą baterią (więcej wolcików). Jesli ruszy to wtedy podłącz swoją baterię ładnie sformowaną i próbuj. Jeśli sytauacja sie powtórzy to odsyłaj. Najpierw lepiej sprawdzic swoją batkę. Nie tylko ładowanie ale przede wszystkim formowanie na dzień dobry.

Odkręcasz taki dekielek zaślepiający koniec prowadnicy(musisz ściągnąć kolbę z prowadnicy). Później długi śrubokręt i w środku kolby masz śrubę odkręcasz i kolba schodzi. Ale im dłużej nad tym myślę, tym bardziej mi się przypomina że tak chyba i tak nie dosięgniesz reversala. Nie pamiętam dokładnie bo M'kę miałem ostatnio 2 lata temu. Poza tym to nie jest rozwiązanie, bo odblokujesz tak tłok ale problem i tak się będzie powtarzał.

Heh, ja wczoraj miałem 2 przypadki zacięcia w Mkach DB.

1. Od tak po prostu, bez wyraźnej przyczyny. Wystarczyło zwolnić antireversal.

2. Poluzowana i odkręcona śrubka zębatki silnikowej wpadła między tłok, a zębatkę tłokową :F

Na szczęście "ofiar" brak ;)

OLO, w kałachach DB też się to zdarza. Ja wywnioskowałem z autopsji, że w chiniolach dają sprężynę o większej średnicy niż firmowa. Podczas ściskania gdy tłok zachodzi na prowadnicę sprężyna zakleszcza tłok, tzn. wybrzusza się do góry i blokuje układ.

NO CHŁOPAKI JESTEM WKUR****** na maksa

A więc krótka relacja:

Wysłałem gnata to wiecie

Dzwonie do specshopu we wtorek czy dostali DOSTALI no OK

W środe wysłali do mnie

Wypowiedź serwisanta:

"Wystarczyło podłączyć lepszą baterie i przepchało tłok"

No ok myślę może rzeczywiście mam jakąś mało wydajną batkę 9,6V

Pytam co mi polecą polecili 9.6 V 2000mAh G&P OK KUPIŁEM

Ładowarek akurat nie mieli więc od razu w środę zamówiłem z inego sklepu:d

Dziś znaczy się w czwartek (no w sumie wczoraj) doszedł gnat z bateryjką i ładowareczka do godz 14 No ok myślę sprawdzę podłączam batke pod miernik 6,7V n ok podładujemy Podłączyłem do ładowark (do łądowarki opisik 9,6 V 2000mAh - 12-13h no ok podładowywała się spokojnie przez ten czas

Teraz tak o 1 w nocy, teraz bo nie mogłem czekać do rana podłączam batkę do gnata:D

Słyszę jak silniczek się odpala i znów zgrzycik ZONK I WOGÓLE TO SAMO CO WCZEŚNIEJ PYK ! I KONIEC ! CYK I KONIEC !

OBOJĘTNE CZY AUTO CZY SEMI !!!!!

JESTEM ZNIESMACZONY NA MAXA!!!!!!!!!

Znajdź jakiegoś pomocnego kolegę, który się zna, żeby przejrzał tę replikę (chyba, ze chcesz oszczędzić gwarę, ale akurat z tym sklepem to sie nawysyłasz) i stwierdził co jest nie tak. Prawdopodobnie to któryś z powodów które wymieniłem. A te powody są łatwe do stwierdzenia.

Najłatwiej sklepowi napisać "użyjta mocniejszej batki". Ale to nie sztuka na chama problem przepchać a coś zatrzeć/zetrzeć/zmielić.

najgorsze to to, że nie mam żadnego znajomego który mógłby zajrzeć do mojej epliki ani nie ma w pobliżu żadnego takiego sklepu ....

ehh...

Jestem skazany na SPECSHOP'a

I chyba zakupię u niech sprężyne m100 i może będzie po kłopocie jeśli nie 1 jeden taki przypadek i muszą mi zwrócić kase...

Masz 2 tygodnie na zwrot bez podania przyczyny. Jeśli zdążysz to sie nie zastanawiaj, ew. po prostu mają to naprawić i ch.... Nic cie to nie obchodzi co sie z tym dzieje, bo skoro towar jakotaki sprowadzają na sklep to muszą sie liczyć z jego serwisowaniem.