Angelus Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 Sam wystrugałem i poddaję pod ocene.. Niech sie posypią gromy:) Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted February 27, 2008 Report Share Posted February 27, 2008 Musisz jeszcze nad nimi popracować. Tym bardziej, że nawet w prostackim AK47 drewna były bardziej estetyczne. natomiast dla mnie AK 74 jest kwintesencją elegancji. Quote Link to post Share on other sites
mieciu-saper Posted February 27, 2008 Report Share Posted February 27, 2008 Zgodzę się z Fiedetowem. Po za tym zapytam się czym robiłeś? Bo ja też wystrugałem sobie kolbę (na chwyt nie mam czasu)i używałem kątówki z tarczą do drewna + 2 dłuta chebel i barę pierdół. Quote Link to post Share on other sites
Angelus Posted February 27, 2008 Author Report Share Posted February 27, 2008 dłuta.. młotka.. nożyka do ziemniaków;] pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
mieciu-saper Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 Aż tak tragicznie nie jest ale popróbuj z kątówką i tarczą porządną do niej. Quote Link to post Share on other sites
Angelus Posted February 29, 2008 Author Report Share Posted February 29, 2008 Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 Może zaboleć... Jeśli robiłeś te drewna po to, żeby je teraz pomalować, to szkoda było Twojej pracy. Nie widziałem 74 z drewnem tak malowanym. Mnie się osobiście nie podoba. Chciałeś szczerości... Dobrze Ci szło. Może jeszcze raz, ale natural wood :) Już niebawem kończę kolbę do 74 Afgan (moja nazwa). Podam fotki. Szukaj w tuningu 74. P.S. Acha... Jeszcze ta taśma - za Chiny mi się nie komponuje, ale Twój cyrk - Twoje małpy. A.F. Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 Niektóre Onyksy miały drewno pomalowane na czarno. Zdarza się i coś takiego - ale po co? Quote Link to post Share on other sites
Angelus Posted February 29, 2008 Author Report Share Posted February 29, 2008 (edited) bo z natural po prostu brzydko wygląda.. nic wiecej nic mniej:) (sprawdzone, potwierdzone) Fiedotov... Jak możesz mówić ze pomalowane na czarno drewno to to samo co ABSowe coś w kształcie gripa..:)? Pzdr Edited February 29, 2008 by Angelus Quote Link to post Share on other sites
Angelus Posted March 2, 2008 Author Report Share Posted March 2, 2008 Do zrobienia jeszcze tył zeby był równy ale ogólnie widać mniej wiecej jak to wyglądać bedzie.. I co wy na to? Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 (edited) Jak dla mnie te kształty (i kolba i drewienka) trochę nie bardzo. Ale to tylko moje zdanie - Tobie się ma to podobać. Edited March 4, 2008 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Geno Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 (edited) O Matko jedyna :o .Dla mnie to wygląda jakby AK zatonął wraz z hiszpańską flotyllą i go właśnie jakiś łowca skarbów po 500 latach wyłowił, kolba to chyba wiosło z jakieś tryremy. Dużo pracy trzeba jeszcze ale nie ma się co łamać. Edited March 4, 2008 by Geno Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 OK. Ja już milczę... Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 Emm... nie... zdecydowanie niee -e :) Myślę, że masz zacięcie do pracy w drewnie i bardzo dobrze! Wykonaj przeróbki na drewnach od ostrego na pewno wyjdzie świetnie. Ale takie dłubanki sobie odpuść. Wsadziłeś w to dużo pracy, ale efekt jest co najmniej mierny/tragiczny. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted March 5, 2008 Report Share Posted March 5, 2008 Wg mnie bez sensu jest malowanie drewna na czarno- albo mamy real wood, albo mamy czarne plastiki. Jeśli Twoje wystrugane drewienka miały brzydki kolor, mogłeś nad nimi popracować- w temacie o tuningu zewn. AK było sporo o malowaniu i obróbce drewien. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 Wg mnie bez sensu jest malowanie drewna na czarno- albo mamy real wood, albo mamy czarne plastiki. Wiesz, według mnie nie do końca. Niektórzy po prostu chcą mieć czarne łoże, kolbę itp ale kształty plastików im nie pasują. I wtedy pozostaje tylko odpowiednio popracować nad drewnem i pomalować je na czarno. Co nie zmienia faktu że drewna autora tematu są okropne. Quote Link to post Share on other sites
sknerus Posted March 8, 2008 Report Share Posted March 8, 2008 (edited) Jednak pomimo opini szacun dla kolegi ,że sam od zera to próbował zrobić .Jeżeli chodzi o drewna to można pójść na lenia np: jak ja:) .Na allegro kupiłem drewniane łoża od Ak(koszt 30zł+przesyłka),troche poskubałem żeby się wpasowało i efekt bardzo dobry .Co do kolby(20zł+przesyłka) to już trudniesza sprawa(jeżeli ktoś ma batke z dużymi ogniwami)-jakas frezarka by się przydała :) Edited March 8, 2008 by sknerus Quote Link to post Share on other sites
Dahu Posted March 12, 2008 Report Share Posted March 12, 2008 Ja przepraszam bardzo ze to powiem ,ale.....hmmmm jak by ci to powiedzieć... chyba dałeś troszkę ciała,to wcale nie wygląda...Sory za szczerość,no ale nie da sie inaczej powiedzieć Co nie zmienia faktu ze masz chłopaku zacieńcie do robótek ręcznych,a to sie chwali Quote Link to post Share on other sites
lukas228 Posted March 15, 2008 Report Share Posted March 15, 2008 Kawał dobrej roboty, tylko nie potrzebnie to pomalowałeś ;) Quote Link to post Share on other sites
alan_777 Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 Dla mnie nawet fajne ;) Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 Brzyyydal ;) Quote Link to post Share on other sites
najmarniejszy Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 Hej może i jestem zielony i się nie znam ale mi się to nawet podoba...znaczy nie jest to może cud świata fakt ;-) Ale biorąc pod uwagę koszty i to że całość jest wytrzymała (Chyba) i co najważniejsze oryginalny wygląd 8) to mogę się pokusić o ocenę końcową 4/6. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts