Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam kupiłem Cyme niecały miesiąc temu i od początku mam problem z nią pierwszy to po naciśnięciu spustu na trybie automatycznym i wystrzeleniu 2-3 kulek gearbox sie blokuje,trzeba wtedy ściągnąć palec ze spustu i go ponownie nacisnąć, na trybie pojedynczym w ogóle nie strzela.Drugi problem to ze bateria sama sie rozładowuje po podłączeniu jej do styków w AK, Bateria nie jest wadliwa bo sprawdzałem karabin na dwóch innych .CZy ktoś już miał podobne problemy???i może mi poradzić co zrobić???Z góry dzięki

Oddać ten karabin temu kto ci go sprzedał. Naprawdę to masz problem, naprawa zabierze trochę czasu i zdrowia. Bateria się rozładowuje bo masz gdzieś zwarcie na GB, nie strzela bo... i tu powodów może być kilka. Jak urzywka to szukaj tego kolesia i zwróć replike.

Jeśli jest nowa to się nie baw. Jak dla mnie to kostka stykowa nie łączy, a to już w środku gearboxa, ew. możesz mieć coś pochrzanione z mechanizmem zmiany trybu ognia, a to już nie w środku. Fak faktem jeśli ci się bateria sama "rozładowuje"(?), to i tak gdzieś na okablowaniu lub stykach, masz przebicie na szkielet GB, musiał byś całe okablowanie sprawdzać. Poproś o te 20zł starych albo coś i wysyłaj na reklamację. Sam zaczniesz grzebać i tylko możesz pogorszyć sprawę, szczególnie jak się na tym nie znasz.

• 2 weeks later...

Moja CYMA wróciła z serwisu wszystkie usterki naprawione a teraz działa jak marzenie:)nic tylko sie cieszyć:D W moim modelu szybko rozładowywała sie bateria,była to sprawa wadliwego okablowania...a co do tych strzałów to coś było ze spustem ale co dokładnie to nie wiem

Edited by bumblle