bumblle Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 Witam kupiłem Cyme niecały miesiąc temu i od początku mam problem z nią pierwszy to po naciśnięciu spustu na trybie automatycznym i wystrzeleniu 2-3 kulek gearbox sie blokuje,trzeba wtedy ściągnąć palec ze spustu i go ponownie nacisnąć, na trybie pojedynczym w ogóle nie strzela.Drugi problem to ze bateria sama sie rozładowuje po podłączeniu jej do styków w AK, Bateria nie jest wadliwa bo sprawdzałem karabin na dwóch innych .CZy ktoś już miał podobne problemy???i może mi poradzić co zrobić???Z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
killa Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 Oddać ten karabin temu kto ci go sprzedał. Naprawdę to masz problem, naprawa zabierze trochę czasu i zdrowia. Bateria się rozładowuje bo masz gdzieś zwarcie na GB, nie strzela bo... i tu powodów może być kilka. Jak urzywka to szukaj tego kolesia i zwróć replike. Quote Link to post Share on other sites
bumblle Posted March 4, 2008 Author Report Share Posted March 4, 2008 Replikę kupiłem w jednym ze sklepów reklamujących sie na tej stronie....Mam na nia jeszcze prawie 11 miesięcy gwarancji...tylko że nie mam kasy na wysyłkę do nich=p i porostu myślałem ze da rade to naprawić we własnym zakresie Quote Link to post Share on other sites
killa Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 Jeśli jest nowa to się nie baw. Jak dla mnie to kostka stykowa nie łączy, a to już w środku gearboxa, ew. możesz mieć coś pochrzanione z mechanizmem zmiany trybu ognia, a to już nie w środku. Fak faktem jeśli ci się bateria sama "rozładowuje"(?), to i tak gdzieś na okablowaniu lub stykach, masz przebicie na szkielet GB, musiał byś całe okablowanie sprawdzać. Poproś o te 20zł starych albo coś i wysyłaj na reklamację. Sam zaczniesz grzebać i tylko możesz pogorszyć sprawę, szczególnie jak się na tym nie znasz. Quote Link to post Share on other sites
bumblle Posted March 5, 2008 Author Report Share Posted March 5, 2008 OK.dzięki za fachowe porady...Jak j ak będzie po serwisie to napisze co było nie tak. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Draken Posted March 16, 2008 Report Share Posted March 16, 2008 Kurde mam chyba to samo tylko że w CM031 Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted March 16, 2008 Report Share Posted March 16, 2008 To i rozwiązanie zastosuj analogiczne. Quote Link to post Share on other sites
zavisza Posted March 17, 2008 Report Share Posted March 17, 2008 Co do trybow ognia, mozliwe ze chinczycy zle zlozyli selektor. Ale jak sie ma gwarancje, to nie ma co pytac, ino odsylac do serwisu :) Quote Link to post Share on other sites
Draken Posted March 17, 2008 Report Share Posted March 17, 2008 Eh kurde mogłem kupić gietę. Same problemy są z tymi kałaszami Cymy i kurde pozdro dla tych co mi pisali ze nikt nie ma problemów z Cymami... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 17, 2008 Report Share Posted March 17, 2008 Ale pozdro 600? Ekgzemplarze są różne, trafił Ci się wadliwy. Odeślij na gwarancje i tyle. Nie ma co się rozwodzić i płakać. Quote Link to post Share on other sites
zavisza Posted March 17, 2008 Report Share Posted March 17, 2008 Ja tam mialem sprawna CYME, poza tym ze mi stopka od kolby odpadla i nie zawsze podawal... Ale to byla pierwsza seria... Moja dzisiejsza CYMA to tylko z zewnatrz CYMA ;) CYMY nie sa takie zle. Trzeba tylko dobrze sie z nimi obchodzic :P Quote Link to post Share on other sites
kupolud231 Posted March 17, 2008 Report Share Posted March 17, 2008 Ja siebie uważam za dziecko szczęścia i dlatego kupiłem Cyme. 3 miechy i pierwsza awaria ale z mojej winy. A tak zero problemów ;-) Quote Link to post Share on other sites
bumblle Posted March 18, 2008 Author Report Share Posted March 18, 2008 (edited) Moja CYMA wróciła z serwisu wszystkie usterki naprawione a teraz działa jak marzenie:)nic tylko sie cieszyć:D W moim modelu szybko rozładowywała sie bateria,była to sprawa wadliwego okablowania...a co do tych strzałów to coś było ze spustem ale co dokładnie to nie wiem Edited March 18, 2008 by bumblle Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts