tymeczek Posted March 21, 2008 Report Share Posted March 21, 2008 Wracając do tematu: może mi ktoś powiedzieć czy polskie renomowane sklepy asg sciągają repliki z wgc czy możę od producentów? zrozumiem jeżeli nikt nie posiada takich informacji... ;-) Tu nie trzeba nikogo o nic pytać. Bardzo prosta sprawa jeśli sam chcesz się przekonać. Wysyłasz do każdego ze znanych Ci producentów mail z zapytaniem o możliwość współpracy. Z pewnością dostaniesz odpowiedź. Ba. Niektórzy wyślą Ci od razu ofertę Link to post Share on other sites
tasior102 Posted July 26, 2008 Report Share Posted July 26, 2008 to ile by kosztowała np m4a1 marine G&P prosto od producenta? jezeli na wgc po 230 dolcow lata? Link to post Share on other sites
kardek Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 (edited) Słuchajcie, czytając wszystko dochodzę do jednego wniosku: trzeba zrobić pytanie czy i kto chce coś do G&P. Ja mogę wziąć na siebie korespondencję z nimi i ściągnięcie całości do PL. Pozostają moim zdaniem następujące problemy: a) jaka forma płatności?? Czy ktoś zdecyduje się do mnie przelać kasę w momencie kiedy będę płacił za zamówienie? Ja nie zdecyduję się (bo nie mam ;) ) przelać do HK 25 tys. USD i liczyć iż osoby zamawiające potem rzeczywiście oddadzą mi kaskę. Zbyt duże ryzyko. b) gwarancja. Takowej co do zasady mieć nie będziemy. Idąc dalej - redwolf ma większość replik stockowych po 366 USD, czyli po 800 PLN, tak na okrągło. Jeśli zamówić u nich 5 replik, to koszty transportu na osobę oscylują w granicach 40 USD (całość kosztuje mniej więcej 200 USD). Czyli koszt repliki z transportem to 900 PLN. Do tego dorzucamy 25% (licząc cło i VAT od 100% ceny) i wychodzimy z nową repliką na kwotę 1.150 PLN. I towar mamy w ciągu 1-2 tygodni, w zależności od tego jak długo paczka będzie leżała na cle (wiele rzeczy zamawiałem z wgc i paczka raz odprawiana była w ciągu 2 dni a innym razem leżała ponad tydzień a ja pisałem kolejne wyjaśnienia....). Podsumowując: myślę, że zamówienie na 25 tys. USD się nie uda, bo ryzyko, zarówno dla zamawiających jak i osoby ściągającej, jest zbyt duże. Pozdrawiam Edited August 3, 2008 by kardek Link to post Share on other sites
Yuri Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 I myślę ze tym bardzo trafnym podsumowaniem można zakończyć sprawę. Link to post Share on other sites
Recommended Posts