siułek Posted March 10, 2008 Report Share Posted March 10, 2008 Witam Jeśli to już było to proszę o linka :P Replika M40, jakie to to może mieć osiągi? Napędzane sprężonym powietrzem z pompeczki. Działanie fajne, jak w oryginale tylko ciekawe czy to to ma wiecej niz 300fps. Pozdrawiam serdecznie. Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted March 10, 2008 Report Share Posted March 10, 2008 To jest legenda jesli chodzi o styl i jakosc wykonania. Plotka glosi, ze od tego modelu zaczal sie wymog dodatkowych zabezpieczen przed przerobkami na bron ostra, bo pare osob przerobilo go bodajze na .22 LR - tak jest zblizony do oryginalu jesli chodzi o konstrukcje. Nie ma hop upu, natomiast sila zalezy od wpompowanego powietrza do luski - im wiecej wpompujesz, tym masz wiecej fps'ow. Slyszalem, ze idzie machnac ta pompka 6 razy, ale nie podejmuje sie zgadywac, ile to zapewnia fpsow. Tak czy inaczej, z tego sie nie strzela jak z dzisiejszych "snajperek". Bierzesz normalne balistyczne przewyzszenia na miotana kulke, nic Ci nie psuje klasycznej balistyki. Dlatego musialbys zmienic zupelnie metode strzelania, ale wcale niekoniecznie oznaczaloby to mniejszy zasieg. Pozdrawiam Kret Quote Link to post Share on other sites
siułek Posted March 10, 2008 Author Report Share Posted March 10, 2008 Uuu to widzę, że dokopałem się do konkretnej Repliki. Kret a może masz jakieś konkretniejsze informacje, typu cena, celność, materiał z jakich jest to wykonane? Czy jest ta replika dostępna gdziekolwiek? Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted March 10, 2008 Report Share Posted March 10, 2008 Cena jest ustalana przez kolekcjonerow. Ta replika jest bardzo rzadka i nie produkuja jej od chyba 10 lat (tu moge sie mylic, ale to jeszcze okres Classic Airsoftu, przed AEGami - a pierwszy AEG TM wszedl w 1998). Materialy to metal (nie wiem, czy stal) i drewno. Wszystko bardzo zblizone do oryginalu pod wzgledem konstrukcyjnym, chocby ze wzgledu na ladowanie kulki do luski. O celnosci pisalem wyzej - wez pistolet sprezynowy bez hu, sprobuj wyznaczyc jego zasieg maksymalny - strzelasz na 45 stopniach podniesionej lufy i z poprawka na wiatr. Mniej wiecej tak sie strzela z tego, tylko, ze dalej. Podobno - nigdy (niestety...) nie mialem tej przyjemnosci. Ta replika jest dostepna na forum klasycznego airsoftu (nie pamietam adresu, wpisz classicairsoft czy airsoftclassic); czasami tez na prywatnych ofertach w UK (Arnie's) albo - ale nie sadze, zeby jeszcze byla - na tym japonskim endoshoji.jp, gdzie maja dzial z uzywanymi klasykami. Pozdrawiam Kret PS. Facet, ktory ja pomalowal na tym filmie, jest bucem i smierdzielem. Oryginalnie loze jest drewniane. Quote Link to post Share on other sites
Verdin Posted March 10, 2008 Report Share Posted March 10, 2008 (edited) Parę konkretniejszych informacji można znaleźć w tej wideo recenzji,a właściwie porównaniu. W każdym razie podają kilka faktów o tej replice (osiągi, rok produkcji, prawdopodobna ilość pozostałych egzemplarzy i kilka innych). Edited March 10, 2008 by Verdin Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted March 10, 2008 Report Share Posted March 10, 2008 (edited) Z tego co ja zrozumiałem (mogę się mylić) koleś zamontował łoże od M24 do tego M40. Z resztą pokazywał oryginalne, drewniane i czyste łoże. No i zamontował też hop-up. Troszkę kicha z tymi łuskami. Co prawda jeżeli przy 3 "pompnięciach" uzyskujemy 550-600 fps to ciekawe ile otrzymujemy przy tych wspomnianych 6. Koleś coś mówił o tym że w 1993 wyprodukowano kilkaset tych karabinków (M700 i M40) lecz były one na tyle dokładnie wykonane, że mogły po małych przeróbkach strzelać amunicją .22 Niestety zostały zniszczone. Pozostało ich dwadzieścia kilka sztuk. Edited March 10, 2008 by Hawk14 Quote Link to post Share on other sites
0Wilku0 Posted March 10, 2008 Report Share Posted March 10, 2008 Czy można gdzieś dostać karabiny tego typu? Chodzi mi o ładowanie kulek do łusek. Oprócz UHC Super 9 Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 Mauser kar98 Boyi, Marushin na ten przykład. Poszukaj a znajdziesz więcej. Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 Ladowanych taka metoda (pompowane luski i kulka do luski) chyba juz nie ma. Dopiero ostatnio ktos oferowal prototyp czegos takiego, ale nie wiem, do jakiego modelu. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 pierwszy AEG TM wszedl w 1998 W 1991 i był to FA MAS Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 Masz racje, pozajaczkowalo mi sie. Cos szybko ten czas leci. Quote Link to post Share on other sites
tommy_pl Posted March 21, 2008 Report Share Posted March 21, 2008 A myślicie o tym : http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airs...tail?newsID=798 dziala na podobnej zasadzie tyle ze do napedu uzywany jest green gas. Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 wydaje mi sie ze to nie wejdzie do produkcji bo skoro asahi dalo sie przerobic na bron palna to z tym tez nie bylo by problemow. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts