Lechu2K Posted March 10, 2008 Report Share Posted March 10, 2008 Czy ktoś z was miał do czynienia z którymiś z tych butów ?? Jeśli tak to byłbym wdzięczny za jakieś opinie. Opinie odnośnie sklepu możecie pominąć ;). 1. Starforce combat desert 2. Rothco desert tan gi type Quote Link to post Share on other sites
Churchill_MD Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 (edited) Starforce mam od kilku miesięcy. niezbyt intensywnie używane (głównie w mieście - rzadko w terenie). plusy: bardzo wygodne. wydają się dość solidne - nie mam zastrzeżeń co do wykonania. minusy: oczka drą sznurowadła (naprawdę nie powinny być tak niedbale zrobione). na gładkiej powierzchni, która jest choć lekko wilgotna jeździsz jak na lodzie. Edited March 11, 2008 by Churchill_MD Quote Link to post Share on other sites
BlueGun Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 Rothco 149 zeta . Mała propozycja dozbieraj z 50 i masz na oryginalne nowe Altamy , nie żadne GI type tylko oryginal GI ;-) Quote Link to post Share on other sites
Lechu2K Posted March 11, 2008 Author Report Share Posted March 11, 2008 BlueGun - gdzie w kraju można dostać altamy, ale na podeszwie vibram ?? Panama jakoś mi nie podchodzi :( Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 Na allegro widziałem wiele razy..... EDIT: Proszę: http://www.allegro.pl/item320982016_army_b...46_5_nowe_.html http://www.allegro.pl/item321518819_buty_u...36_demobil.html http://www.allegro.pl/item321525185_buty_u..._5_demobil.html Więcej nie wklejam.... Reszta tutaj: http://www.allegro.pl/search.php?string=altama Wystarczy pomyśleć. Quote Link to post Share on other sites
Lechu2K Posted March 11, 2008 Author Report Share Posted March 11, 2008 OK, nie sprecyzowałem wcześniejszego posta. Mea culpa. Allegro sprawdzałem już wcześniej, tylko tam mojego rozmiaru nie ma jakoś :(. Myślałem że może jakiś sklep ma je na stanie w szerszej gamie rozmiarowej. Quote Link to post Share on other sites
Lechu2K Posted June 10, 2008 Author Report Share Posted June 10, 2008 No to stałem się posiadaczem (czy szczęśliwym się okaże) butów Starforce combat desert. Po pierwszym dniu chodzenia, same superlatywy. Wygodnie, miękko i prawie jak w kapciach. Zobaczymy co się z nimi stanie po milsimie48h :) Quote Link to post Share on other sites
PeePee Posted June 11, 2008 Report Share Posted June 11, 2008 Ja posiadam Starforce'y Combat Hi-Wp. Niby membrana goreteksowa i inne bajery. Są wygodne, lekkie fajne. Ale w taką pogodę jak teraz nie odważyłbym się w nich spędzić zbyt wiele czasu. Po prostu moje stopy zmieniłby stan skupienia na ciekły. Wiem bo nawet w zimie noga mi się w nich mocno pociła. Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted June 11, 2008 Report Share Posted June 11, 2008 Ja posiadam Starforce'y Combat Hi-Wp. Niby membrana goreteksowa i inne bajery. Są wygodne, lekkie fajne. Ale w taką pogodę jak teraz nie odważyłbym się w nich spędzić zbyt wiele czasu. Po prostu moje stopy zmieniłby stan skupienia na ciekły. Wiem bo nawet w zimie noga mi się w nich mocno pociła. To nie jest "goreteks" a Tec-Force, membrana "z tych tańszych", że Ci się nogi gotują w taką pogodę w butach z membraną znałbym raczej za normę. Są wyjątki (np. ja), ale generalnie ludzie zagrzewają się w membranowych butach latem. Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted June 11, 2008 Report Share Posted June 11, 2008 Czyżbym był kolejnym wyjątkiem czy mam po prostu dobre buty? Quote Link to post Share on other sites
Lechu2K Posted June 11, 2008 Author Report Share Posted June 11, 2008 Ja po dwóch dniach łażenia w tych butkach czuję wielką różnicę pomiędzy nimi, a naszymi skoczkami i zadowolony jestem. Odpowiednia skarpeta do buta i komforcik jest :). Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 Czyżbym był kolejnym wyjątkiem czy mam po prostu dobre buty? Może źle się wyraziłem, jednym się nogi będą gotować w butach nawet z najlepszą membraną, a innym nie. Tak jak są ludzie którym gogle nie parują. Quote Link to post Share on other sites
Lechu2K Posted June 13, 2008 Author Report Share Posted June 13, 2008 (edited) Dziś lekko popadało ... ja pierdziele. Na gładkich płytkach jest jazda figurowa, czyli tak jak Churchill mówił. Pierwszy minus butów. Edited June 13, 2008 by Lechu2K Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts