maxavelli Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3518 :strach: No to sie niektorzy doczekali ;-). :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Sebek74 Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 (edited) Witam. Stałem się szczęśliwym posiadaczem tego cacuszka. Cud, malina. Jak na razie nie użyty w boju ale już niebawem. Producent naprawdę się postarał. Sam metal i drewno. Mnóstwo detali, oznaczenia fabryczne, numery, sygnatury itp. Wszystko zgodnie z oryginałem. Gdyby nie świadomość że mamy do czynienia z repliką ASG można by się pomylić z prawdziwą bronią. Obym nigdy nie spotkał na swej drodze panów w mundurze. Pierwsze wrażenie - hałas i trochę odmienny chrakterystyczny dźwięk. Myślę że na polu walki nie będzie problemu z odróżnieniem BAR'a od innych replik. Replika jest bardzo długa, wręcz ogromna - 1210mm, i ciężka - 5000g. Zapewne będzie przyspażać trochę problemów. Budowa jest zwarta, nic nie klekocze i nie trzeszczy. Jedyny istniejący luz jest na przednim mocowaniu rury gazowej z lufą, wynosi 1mm, oraz w mocowaniu przedniego chwytu. Być może drewno jest minimalnie mocniej wyszlifowane niż korpus. Właściwie te rzeczy są niezauważalne i nie mają wpływu na trwałość repliki, poza tym myślę że oryginał też miał takie niedociągnięcia a wynikały one po prostu z technologi produkcji i dopasowania poszczególnych części. Zasięg wynosi około 50-60m i raczej trzeba się trzymać tej skali. Selektor ognia posiada blokadę ze sworzniem uniemożliwiającym jego przestawienie. Po jego wciśnięciu i pokonaniu oporu sprężyny przesuwamy selektor na tryb ognia. W tych pozycjach chodzi lekko i bez oporów. Po odciągnięciu cięgna zamka w okienku wyrzutnika łusek odsłaniane jest pokrętło regulacji Hop-Up, a właściwie suwak. Pozycja przednia - NORMAL. Pozycja tylna - maksymalne ustawienie HU. Replika posiada bardzo precyzyjny i czuły Hop-Up, pozwalający osiągnąć bardzo dobrą celność. Po odpowiednim ustawieniu HU można pobawić się celownikiem - przeziernik ma regulację w pionie i poziomie. Nie wiem jak było w praktyce ale celowanie za pomocą przyrządów może stanowić problem. Być może to kwestia wprawy i praktyki. Baterię mocuje się w wydrążonej kolbie. Należy odkręcić stopkę od kolby i gotowe. Proste i wygodne. Magazynek - hi-cap - 190bb Silnik - EG 1300 high speed motor Replika zakupiona w sklepie: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3518 Jak sądzę w świątecznej promocji 3244zł. W pudełku otrzymujemy: 1.Replika 2.Magazynek 3.Instrukcja I tylko tyle. Żadnego wycioru, kluczy, pasa nośnego i kulek. I na koniec - tylko nie mówcie że się chwalę - to jest piekne. Pozdrawiam. Edited January 1, 2010 by Sebek74 Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 Piękny, ale czy trochę nie przesadziłeś z zasięgiem ? Chyba, że chodzi ci o całkowity ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Sebek74 Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 Zasięg określiłem na "oko". Napisałem 50-60m. Równie dobrze może być 51m. Skuteczny dopiero się okaże. Sprawdzałem na kulkach 0,28. Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 To ciut za ciężkie, sprawdź na 0,25g ;) Quote Link to post Share on other sites
Voltarius Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 Ciekawa gratka dla tych co chcą i mają kasę ;] BAR VFC WRACA PO RAZ OSTATNI NA STAN W SKLEPIE www.wgcshop.com więc spinajcie wroty jeżeli chce ktoś jeszcze dotknąć świeżego BARA ;] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts