killa Posted March 13, 2008 Report Share Posted March 13, 2008 Najlepsze wyjście, robić sobie samemu. Poskładałem sobie sam, i wychodzi mi 470 stabilne(+/- 7fps), na sprężynie M140, stockowym zestawie cylinder/Głowica cylindra/dysza, i częściach Promka. Niedługo kupię jeszcze Bore Up'a, i zmienię sobie sprężyne na M120, powinno mi zostać jakieś 450fps, a to mnie zadowala. GB rozbierałem kilka razy żeby sprawdzić czy części sie nie wyrabiają, i wszystko w porządku jest. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted March 13, 2008 Report Share Posted March 13, 2008 Samemu zawsze najlepiej, szkoda by było jednak jak coś się zkaszani w trakcie nauki mechaniki gearboxowej ;< Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 13, 2008 Report Share Posted March 13, 2008 GB są proste jak konstrukcja cepa. Na prawdę trudno coś zepsuć. Quote Link to post Share on other sites
kermitpl Posted March 14, 2008 Author Report Share Posted March 14, 2008 killa a ty masz wlasny chronograf ? Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted March 14, 2008 Report Share Posted March 14, 2008 Proszę trzymać się tematu wątku, to nie jest temat o tym jak coś schrzanić lub nie w GB tylko rozważanie problemu kolegi. Druga sprawa, czemu nie napiszesz reklamacji do asgshopu odnośnie usługi. Wytłumaczą co i jak. Quote Link to post Share on other sites
kermitpl Posted March 14, 2008 Author Report Share Posted March 14, 2008 rozmawialem juz z osoba ktora montowala czesci i sprawdzala replike. podobno jest to wina tego ze lufa jest za krotka i kulka nie zdarza sie rozpedzic. doradzil mi zeby zmienic lufe na dluzsza albo zamienic boreupa na zwykly zestaw cylindra ( nie poszerzany ) Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted March 15, 2008 Report Share Posted March 15, 2008 Wciskają kit. Nie ma znaczenia czy an 250 czy 500mm, różnice będą 10-40fps w zależności od sprężyny im słabsza spreżyna tym mniejsza różnica. Na m110 i borku na lajtach 380 powinno być. Quote Link to post Share on other sites
kermitpl Posted March 15, 2008 Author Report Share Posted March 15, 2008 no wlasnie tez mi sie tak wydaje. zaproponowano mi abym odeslal replike a oni wymienia mi czesci na takie ktore beda dawac okolo 400fpsow bez doplat ( tylko koszt przesylki ) Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted March 15, 2008 Report Share Posted March 15, 2008 A jakie to części? Quote Link to post Share on other sites
kermitpl Posted March 15, 2008 Author Report Share Posted March 15, 2008 boreup i preclufa ( na dluzsza ) Quote Link to post Share on other sites
ChudyBSASG Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 (edited) Żeby nie robić nowego tematu zapytam tutaj: Ile uzyskam fps w moim m4a1 new type od g&p, gdy założę tam: -m120 systemy http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...products_id=981 -zestaw bore up guardera http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3356 -lufę precyzyjną km 363mm http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3151 -+jakaś gumkę hop up- jaką polecacie do uzyskanych fps-ów? czy muszę wymienić też prowadnicę sprężyny? za wszystkie odpowiedzi dziękuję Edited March 18, 2008 by ChudyBSASG Quote Link to post Share on other sites
killa Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 Prowadnicę, przydało by się zmienić bo nie jest łożyskowana. Quote Link to post Share on other sites
Duscann Posted March 20, 2008 Report Share Posted March 20, 2008 Jeśli masz metalową prowadnicę to nie zmieniaj prowadnicy na łożyskowaną( zbędny wydatek) chyba, że chcesz zyskac parę fpsów przez to, że łożysko na prowadnicy robi za zwykłą podkładkę, jedno łożyskowanie ci starczy. Quote Link to post Share on other sites
Spell Posted March 21, 2008 Report Share Posted March 21, 2008 Mam kilka pytan odnoszacych sie ilosci FPSow z danego sprzetu: Super Torque Up CA M130 Systema Prowadnica sprezyny lozyskowana Systemy Bore up CA Precka 509mm systemy 6.04 Gumka hopsiup od systemy czarna Stockowe zebatki CA (wyrobia z problemem / bez wiekszego problemu?) m120 (lub m120s) Systema Bore up CA Prowadnica sprezyny lozyskowana Systemy Precka 509mm systemy 6.04 Gumka hosiup od systemy czarna I tu kilka pytan: 1. Ile mniejwiecej fpsow z obu? 2. Jaka batka? Zastanawiam sie teraz czy inwestowac w te STU na przyszlosc dlatego pisze tutaj. Prosze ponownie o odpowiedź (chodzi mi bardziej o zestaw nr2) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts