Rough Posted April 14, 2008 Author Report Share Posted April 14, 2008 A takie pytanie. Sprawdziłeś wyniki na chrono?? Pytanie do kolegi powyżej czy do mnie?? Jeśli do mnie to na rozkręconym HopUpie mam 301 fpsów a na ustawionym 260 :cry: :cry: :cry: :cry: Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 Oczywiście że tak! Niebo a ziemia w porównaniu do standardowego tefloningu, a i powtarzalność dużo lepsza. Warto to zrobić, chociarz więcej FPS uciaka dyszą (tam gdzie dotyka gumki HU) oraz uszczelką od gł. tłoka. Jeśli byłaby jeszcze na to metoda, to na relatywnie słabych springach uzyskiwalibyśmy kosmiczne FPSy :D Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 "Zębatki firmy Element to syf jakich mało poczytaj w odpowiednim dziale." Miałeś, że to mówisz? W moim AUG TM po tuningu działają. Kultura pracy na wysokim poziomie. Tak te za 35zł. Quote Link to post Share on other sites
Rough Posted April 14, 2008 Author Report Share Posted April 14, 2008 No to chyba jedyny "tuning" jaki wchodzi w grę to zmiana gumki plus uszczelnienie i ewentualnie wymiana sprężyny - ale na jaką ?? Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 M110 w zupełności wystarczy, na poczatku nieubita da pewnie z 370fps, po jakimś czasie moc spadnie do stabilnych 350. Najlepiej GUARDERa. Tylko w jakiś sposób upewnij się że silnik i aku pociągną takie coś [ jak napisałem żebyś kupił nowy aku to zaczęli się czepiać :wink: ], bo u brata jak montowałem M110 w chinolu to nawet o 1cm nie chciało naciągnąć ( winą był sinlik z bardzo sporym przebiegiem - aku siedział 9.6V KANa ). Quote Link to post Share on other sites
Rough Posted April 16, 2008 Author Report Share Posted April 16, 2008 Silnik ( tak jak wszystko w replice) jest stockowy, batkę natomiast wymienilem na 9.6V 1500mah, na ogniwach Sanyo. Piszcie czy sądzicie, że warto czy żebym dał sobie spokój ( dobre[i złe] rady zawsze w cenie :D) Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 Daj gumkę nową i uszczelnij, drogo to nie wyniesie. Quote Link to post Share on other sites
TheProsiak Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 Tak jak Ci prawie wszyscy piszą wymień sprężyne na M110 i gumke na silikonową oraz uszczelnij sobie komore, ew. precka. Silnik jeśli nie jest uszkodzony na pewno da rade, mój roczny silnik z PJ I generacji ciągnoł już M120 przez 0,5 roku a teraz ciągnie M130 na bateri G&P 9,6V na dużych ogniwach, i rof jest dosyć wysoki. Jeśli efekty po tym małym tuningu nie będą Cie zadowalać to jakiś zestaw o poszerzonej średnicy. Quote Link to post Share on other sites
Rough Posted April 16, 2008 Author Report Share Posted April 16, 2008 I chyba tak zrobię :gumka + uszczelnienie i jak to coś pomoże to zmienię sprężynę Dam znać za jaiś czas co i jak... Dzięki wszystkim Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 Starałem się parę razy nawinąć teflon na lufę i włożyć gumkę HU, nie cholery, stock ciężko wchodzi. Misiek, a próbowałeś kiedyś doszczelnić dyszę przy styku z HU? bądź na głowicy? To mnie nurtuje, czy da sie czy nie? Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 Marcinek83 - Dyszę przy styku z HU nie da raczej rady, no chyba że zmodyfikujesz doszczętnie komorę hu i dyszę (np. zamówić w parku maszynowym dyszę i komorę według własnych projektów, a takie powiedzmy że już mam :P ). Przy głowcy cylindra, można teoretycznie dorobić uszczelki do dyszy robiąc jeszcze ze dwa rowki i wsadzając w nie uszczelki. Trzeba to zrobić takim mini dremlem z kamieniem w kształcie malutkiej tarczy fi np. 3. jak już prosto wypiłujesz mały rowek, nakładasz cienkim pędzlem klej do gumy i wkładasz uszczelkę, np. tę od Deep Fire'a. Pomiędzy uszczeleczki (firmową a dorobioną) pakujesz jakiś gęsy smar i powiedzmy, że się trochę uszczelniło... Nawiń tylko jedną warstwę, tzn, lufa ma średnicę zew. ok 8mm, z tego obwód to ~25,13mm, więc wycinasz żyletką ~24mm TT (o grubości 0,1mm). Wycinasz mniej żeby nie pchać teflonki do tego "rowka", który jest w przybliżeniu na 1mm szeroki. Taki kawałek dopiero dajesz na lufę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts