Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M15A4 Carbine

Recommended Posts

Witam wszystkich ! ostatnio naszła mnie chęć na stuningowanie mojej stockowej półtorarocznej emki do mocy 470-520 fps. Ma to być przede wszystkim broń na strzelanki wyjezdne. jestem ciekaw czy ktoś z Was nie miałby jakiegoś fajnego pomysłu na w miarę przystępny cenowo i wytrzymaly tuning. Wiem że najlepiej byłoby zakupić sobie to

http://asgshop.pl/produkt.php?id=1708

albo to

http://asgshop.pl/produkt.php?id=2163

(plus jakiś niestandardowy silnik i wzmocniony GB), ale jestem pewien że niejedna osoba zna jakąś podobną,równie dobrą opcję/konfigurację 8) Od razu uprzedzam że planuję używać opcji auto co jakiś czas (gęsty las, wredni terminatorzy, zaciętę walki),wsadzić do giwery (gdzieś tam) batę 12V no i chciałbym by tak pi razy oko bebechy wytrzymały te 30.000 kuleczek. A więc znajdzie się jakiś "Mędrzec" który będzie w stanie udzielić mi fachowej pomocy??? :uśmiech:

Edited by neles

Obojętnie jakiej firmy użyjesz to ich jakość na pewno nie wytrzyma 30k strzałów, nawet na semi przy M150... A jesli chodzi i auto to juz w ogóle zapomnij. Licz się z tym, że dość częste będą wymiany tłoka i szkieletu gb (chociaż tu radzę zrobić zbrojenie UESA)...

Tak poza tym to nie chciałbym dostać z 500fps serii (nawet krótkiej)... Nie uwazasz ze do szturmówki to troche za dużo :?:

Mam nadzieje że masz już preckę? Bo jeślibyś miał nawet M300 to nie trafisz nikogo na semi z 60m bez porządnej lufy..

Edited by Crusher

Fakt, 500 fps to bardzo dużo. Ale niestety będąc np. ostatnio na Ociesękach zauważyłem że coraz więcej osób tuninguje broń do podobnej mocy. a jeśli podczas "walki" nie sprzyja Ci właśnie teren to ma się potem straszne problem ze zdjęciem takiej osoby. Co do lufy-to od jakiegoś czasu mam KM Heada preckę wstawioną

neles - uwierz mi, że zawsze będzie ktoś kto będzie na lepszej pozycji, lub będzie miał więcej fps. Więc tak można bez końca ;) Trzeba nauczyć się takich obchodzić.

Jak masz stocka i dalej chcesz pozostać przy szturmie to włóż m110+ bu / m120 i będzie w miare zdrowo ;)

500 fps przy krótkiej emce to troche dziwne rzeczy są. Ani z tego parasnajperka ani wsparcie.

500 fps do M4... od razu 600fpsów do MP5 K... Instalowanie do krótkich broni coś powyżej 400fps jest bez sensu... Trzeba rozdzielać zasięgi broni typu m4, mp5 od M14, SAM-R, SVD bo bez sensu jeśli ktoś z MP5 ma taki sam zasięg jak ktoś z SAM-Rem... ASG to sport ale trochę realizmu (co do zasięgu) należy zachować bo inaczej ta gra straci smak ( kto chce robić snajpera kiedy wszyscy maja w krótkich emkach ~450fps? )

Trochę OT ale sądzę że ten post może dać trochę do myślenia "Tuningowiczą" P90 i MP5tek itp. Ja osobiście jestem za wprowadzaniem na imprezach ograniczeń do ilości FPS w zależności od broni, bo jaką zabawę ma ktoś z parasnajpą kiedy ktoś ze szturmówką ma porównywalny zasięg...

PS. Może przykleić w dziale "Tuning..." tabelę proponowanych tuningów dla poszczególnych replik? Tutaj np moja propozycja:

1)MP5 (rózne wersje), P90, UZI (czyli lufa do długości 300mm)- max ~360FPS

2)M4itp (dlugość lufy do 450mm) max ~400FPS

3)M16, AUG, AK47 [tutaj jest problem czy ktoś robi z niej szturmówkę czy para-snajpe więc tutaj już długość lufy może być myląca więc na początek szturmówka] max ~440FPS

4)Broń wsparcia typu RPK, M249, M240- max ~500FPS (bez precki oczywiście bo kto do wsparcia daje preckę... broń wsparcia musi mieć rozrzut...)

5)M16, SAM-R, M14 i inne para-snajperskie wariacje max ~540 FPS

6)Karabiny które są 100% sajperskie typu M82, PSG-1, M40, SL9- tutaj ograniczeniem mogą już być możliwe do dostania części ;)

Osobiście uważam taki podział za uczciwy i sądzę że zabawa z takimi ograniczeniami będzie przyjemniejsza (bez ograniczeń robi się chaos)

Edited by Denton

Denton. Masz całkowitą rację co do realizmu i swojego podziału, ilość FPSów do rodzaju repliki, to by było fajne. Jednak takiego restrykcyjnego podziału nikt nie będzie przestrzegał (jedynie "Czarni" do budynków nie pchają dużej ilości FPS- bo się boją że mogą komuś krzywde zrobić- i mają kurde racje) i tyle. U "Zielonych" już tego nie znajdziesz każdy ma inne parametry. Producenci oferują coraz lepsze części, szczelniejsze układy, itd. przez co ciągle Ilość FPSów rośnie i nie da się tego zatrzymać, repliki bedą coraz silniejsze, wytrzymalsze na mocne prężyny, ROF będzie coraz lepszy itp.

Co do tuningu krótkiej emki z 315fps do 500-520fps to nie ma się co oszukiwać przy takim tuningu leci wszystko. Wiem bo sam taki tuning ostatnio robiłem wyszło mi 2tyś. nie żałuje bo emke kupiłem skandalicznie tanio, cały gearbox od podstaw,szkielet, M150, prometeus zebatki, systema magnum, bore-up, długa lufa 590 KM, tłumik i masa innych drogich dupereli dała w sumie ok 530fps. a i tak cholera wie ile pociągnie zamin coś nie wytrzyma, dobrą stroną jest to że jak mi się znudzi wymienie sprężyne i zatrzymam destrukcyjny proces rozpadu gearboxa.

Tylko ja się zastanawiam po co ci aż 500 fps, wierz mi, ze nie zauważysz dużej różnicy między ~430 a 500 fps, może 2-3 metry skutecznego zasięgu. Z 430 replika będzie wiele bezpieczniejsza, tańsza do zrobienia i nie będą się sypały części wewnątrz. Kupujesz sobie wtedy zębatki G&P + m120/130 + bore up systemy i powinieneś dostać odpowiednio ~410-~460 fps, przy częściach, które nie rozwalą ci tłoka i szkieletu GB.

Tylko ja się zastanawiam po co ci aż 500 fps, wierz mi, ze nie zauważysz dużej różnicy między ~430 a 500 fps, może 2-3 metry skutecznego zasięgu. Z 430 replika będzie wiele bezpieczniejsza, tańsza do zrobienia i nie będą się sypały części wewnątrz. Kupujesz sobie wtedy zębatki G&P + m120/130 + bore up systemy i powinieneś dostać odpowiednio ~410-~460 fps, przy częściach, które nie rozwalą ci tłoka i szkieletu GB.

Ja bym powiedział, ze raczej lepiej zębatki ICSa, bore up Systemki, M130 Systemy lub innej dobrej firmy, tłok DF z tytanową powłoką i dobry GB. Przy tym zestawie to spokojnie Ci potrzyma 450fps albo i więcej przy naprawde dobrej zywotności.