piechcio Posted March 30, 2008 Report Share Posted March 30, 2008 Witojcie Mam problem otóż kupiłem niedawno replikę AK74N DX Version z VFC i mam problemy z podawaniem kulek w moich 3 magazynkach midach co trzeba zrobić żeby było pięknie i bezproblemowo? Quote Link to post Share on other sites
Michal_g Posted March 30, 2008 Report Share Posted March 30, 2008 A jakich kulek używasz? Jeżeli PJ lub zbliżonej jakości to mogą być problemy w midcapach. Spróbuj na innych kulkach i zobaczy czy pomogło. Quote Link to post Share on other sites
piechcio Posted March 30, 2008 Author Report Share Posted March 30, 2008 Ja używam Pestek lub Excele :) ale niestety to nie pomogło Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 Rozebrać i wyczyścić. Jeżeli to nie pomoże, to psiknąć troszkę silikonu do środka. Quote Link to post Share on other sites
biolon Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 Witam, tak jak napisali koledzy wyżej przeczyścić, sprawdzić na innych kulkach lub w ostateczności rozebrać i sprawdzić co się dzieje. Problem może też tkwić w replice - a dokładnie ten przeklęty Service Pack. Może się dziać coś takiego, że po włożeniu magazynka komora podniesie się lekko do góry i te parę mm może robić swoje. U mnie np. kable od GB lekko wystawały - trzeba było wyjąć GB i je przełożyć, może być tak, że Service Pack po włożeniu wew. repliki lekko się podnosi i powstają luzy między GB i jego dyszą a komorą Hop-Up i magazynkiem. Jak przerabiałem swojego AK to po ponownym złożeniu udało mi się tak jakby lepiej włożyć GB i zystakłem parę mm wolnej przestrzeni - Service Pack latał wew. komory i musiałem go podkleić [?!]. Powiedz jak strzelasz i np. dociśniesz magazynek do repliki to strzela? Jak np. się zatnie magazynek to przy zwolnieniu zabezpieczenia wylatują kulki czy się klinują? Czasem można zobaczyć jak 2 stają lekko w poprzek.. Quote Link to post Share on other sites
piechcio Posted May 30, 2008 Author Report Share Posted May 30, 2008 U mnie jest taki problem ze dobrze podaje kulki tylko zawieszają się one w magazynku w poprzek widzę że nawet jak sie w srodku przesmaruje to dalej ten problem bedzie sie pojawial szkoda ze vfc nie produkuje hicapow. Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 Bardziej bym się ucieszył z low capów... Quote Link to post Share on other sites
Hubcio Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Jeśli chodzi o zacinanie się kulek w mid capie to polecamy zmienić kulki, gdyż kulki o chropowatej powierzchni się klinują np. Exelce, Pestki, Gold Fire itp. Weź od kogoś pożycz kulki Extreme lub Blaster i zobacz czy się zacinają. Quote Link to post Share on other sites
remko Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 A ja proponuję rozebrać magazynek i lekko podpiłować podajnik kulek(to małe w środku które je popycha)jeśli to nie pomoże sprawdzić część która przytrzymuje kulki bo może być za długa i dlatego nie podaje bynajmniej u mnie tak było. Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted June 16, 2008 Report Share Posted June 16, 2008 gdyż kulki o chropowatej powierzchni się klinują np. Exelce Co ?! :-o Haha Exele nizej niż Exttreme. Weź się opanuj :wink: . Quote Link to post Share on other sites
Hubcio Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 Co ?! :-o Haha Exele nizej niż Exttreme. Weź się opanuj :wink: . Proponuję przeczytać post z zrozumieniem, gdyż nie napisałem że Excele są gorsze od Extreme. Nic nie wnosisz do tematu i bezsensu zaśmiecasz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts