asgl993 Posted April 4, 2008 Report Share Posted April 4, 2008 Tak jak napisałem, chce stuningować elektrycznego famasa od cyber gun'a. Najbardziej chodzi mi o zwiększenie mocy do ok. 450fps. Myślałem też o lufie precyzyjnej i gumce hop-up. Nie wiem czy też nie kupić jakiegoś tłumika dźwięku :) Na tuning mam ok.700zł Quote Link to post Share on other sites
mike2205 Posted April 4, 2008 Report Share Posted April 4, 2008 A nie lepiej kupić nowy gun?Z tego co wiem to cyber gun do tuningu się nie nadaje :/ Quote Link to post Share on other sites
asgl993 Posted April 4, 2008 Author Report Share Posted April 4, 2008 Na razie jeszcze nie kupiłem famasa. Zastanawiałem się nad M16A3 od JG. Jest sporo tańszy ;p , ale miec elektrycznego famasa to coś :D A jeśli bym kupił M16 to co do niego włożyc ???? Chodzi mi też o wygląd wizualny np. metalowy korpus. Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted April 5, 2008 Report Share Posted April 5, 2008 Fps m 16 bedzie ponad 400,korpusik,,hop up,preclufa i jakas optyka(Acog bedzie dobrze paował) i bedzie naprawde fajno Quote Link to post Share on other sites
francuz152 Posted April 5, 2008 Report Share Posted April 5, 2008 famas od cyberguna = gówno jest on na tym samym poziomie co "repliki" za 100zł na allegro. jak chcesz naprawdę dobrą replikę to kup g36c JG Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted April 5, 2008 Report Share Posted April 5, 2008 Elektryczny famas jest tutaj : http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=759 A koledze francuzowi polecam czytanie ze zrozumieniem. Co do samego tuningu FAMASa z CG to sprawa ma sie podobnie jak w TMie tylko że silnika nie trzeba wymieniać bo jest bardzo dobry. No i prowadnica sprężyny pasuje od GBv2 po zastosowaniu śruby. Ogólnie tuning do 450 bedzie cieżko przeprowadzić. Ogólnie nie wiem jaki jest sens, stockowo karabin ma 370 fps, napewno warto zainwestować w precke i gumke systemy. Quote Link to post Share on other sites
Miki_ck Posted April 7, 2008 Report Share Posted April 7, 2008 Zgadzam sie z przed mówcą ale ja jeszcze Bore-up bym wymienił i m100 o nie regularnym skoku Quote Link to post Share on other sites
NFZ Miro Posted April 7, 2008 Report Share Posted April 7, 2008 i tu pojawia sie problem bo żadna głowica cylindra nie pasoje, od gb v2 siedzi ale ma luzy A tu pare fotek,jeszcze nie skończony Famas SG1 ] W body nic nie nacinane,tylko magi Quote Link to post Share on other sites
Miki_ck Posted April 8, 2008 Report Share Posted April 8, 2008 Bardzo ładny:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts