kamik Posted April 8, 2008 Report Share Posted April 8, 2008 Witam. Obecnie posiadam AKs 47 Cymki, ale w niedalekiej przyszłości zamierzam kupić sobie jakiegoś pm'a i byłby to mp5 z JG.Raczej dość często bym z niego nie strzelał, bo mam zamiar zakupić go w innych celach. http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=799 Więc jeśli ktoś miał do czynienia z tym modelem, niech coś napisze o tej latarce -czy jest dioda, czy żaróweczka? -czy światło jest skupione, czy też rozproszone? Wiem, że cudów od takiej latarki wymagać niemożna, ale chciałbym poznać waszą opinnię i zapoznać się z tym, czy warto kupić, czy też nie tę replikę. Quote Link to post Share on other sites
dreyco7 Posted April 11, 2008 Report Share Posted April 11, 2008 Posiadam replikę bez TLF. Latarka na pewno jest gówniana. Ja do MP5 przykleiłem zwykłą latarkę diodową na taśmę izolacyjną i jest fajnie. Ogólnie replika jest dobra. Celność dobra, zasięg jakieś 60m. POLECAM jako pierwszy AEG dla początkujących. Jak chcesz porządną replikę MP5 kup MP5A3TLF CA.(Mój wujek ma) Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted April 12, 2008 Report Share Posted April 12, 2008 Celność dobra, zasięg jakieś 60m. Mierzyłeś? Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted April 12, 2008 Report Share Posted April 12, 2008 (edited) hmmm zobaczymy ja wczoraj zamówiłem 2 sztuki więc się obluka :) dreyco7 dwie rzeczy: 1. Nie wszystkich stać na CA 2. Latarka diodowa na pewno świeci gorzej niż jakakolwiek normalna :) a poza tym potem można wyjąć tą JG a wsadzić japońską :) co do zasięgu to raczej wątpię żeby było 60m :) pewnie oscyluje w granicach 35-40m celnego a max może 50m :) pozdro aha macie może doświadczenie z jakimiś magazynkami do MP5JG poszukuje low lub mid Taiwangun mi napisał że nie wszystkie pasują ;/ i jak z wytrzymałością i żywotnością tych które pasują Edited April 12, 2008 by Saillupus Quote Link to post Share on other sites
Baton_6 Posted April 12, 2008 Report Share Posted April 12, 2008 kupiłem go dziś i mam nadzieje ze będzie sie spisywała podejrzewam ze jutro albo w przeciągu najbliższego tygodnia na forcie go sprawdzę ;) latarka w sumie "kicz" wiec radze wykonanie kolegi Dreyco7 :D Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted April 12, 2008 Report Share Posted April 12, 2008 Latarka diodowa na pewno świeci gorzej niż jakakolwiek normalna Aha, szczególnie taka na diodach Cree 3W osiągająca 170 lumenów. Quote Link to post Share on other sites
kamik Posted April 14, 2008 Author Report Share Posted April 14, 2008 Moim marzeniem jest mp5a3 tlf CA, ale mnie na nie niestety niestać i prędko nie będzie. A jaka latarka (tylko nie diodowa), ale z żaróweczką by pasowała do tego łoża?? Widzę, że na taiwangunie jest ewentualnie zakup innego łoża.Są dwa rodzaje.A zresztą szkoda kasy na dokupywanie drugiego łoża. W jakąś dobrą i w miarę w taniej cenie latarkę można by zainwestować. Ale w jaką??? Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted April 19, 2008 Report Share Posted April 19, 2008 w czwartek dostałem dwie sztuki mp5J tlf by JG strzelają pięknie 35-40m skutecznego - potem zaczynają opadać- HU wyregulowany na płasko bardzo duża moc jak na stocka latarki świecą bardzo fajnie tylko jest problem z wkładaniem baterii do chwytu przedniego (wersja ze składaną kolbą) trzeba baterie przekrzywiać poza tym jestem bardzo zadowolony :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts