Kryngerus Posted August 26, 2016 Report Share Posted August 26, 2016 Znalazłem jakiś OUTLET: http://forum.wmasg.pl/topic/151622-s-nfm-outlet/ Podbije do nich na mail'u i może ogarnie się TRYM'a. Jak nie to pewnie stanie na tej z campx :/ Quote Link to post Share on other sites
piorun975 Posted September 5, 2016 Report Share Posted September 5, 2016 (edited) Dziś, ku mojemu zdziwieniu, SPAP Szczecin zaprezentował się w nowych mundurach. A mianowicie jakiś multicam, teraz pytanie czyj to mundur ? To są te GROMowskie SUEZy? Nowością dla mnie jest konwersja RONI i HK-416 u 2-3 funkcjonariuszy. Dodatkowo coraz lepsze fotki pozwalają określić co za kamizelki mają. Do tej pory rozpoznaliśmy kilka: -Lubawa Defender -Polskór Piorun (inspirowany NFM Jackal) -NFM nie znanej nazwy Zdjęcia pochodzą z fanpage 12 Brygada Zmechanizowana: Edited September 5, 2016 by piorun975 Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted September 7, 2016 Report Share Posted September 7, 2016 Raczej coś z przetargu. Kolega wcześniej wrzucał zdjęcia SPAP Kraków w Multi i Combat Shirty wydają się być podobne. Quote Link to post Share on other sites
piorun975 Posted September 7, 2016 Report Share Posted September 7, 2016 W teorii ten przetarg powinien być jawny co ? Bo na stronie KWP nie ma nic. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 7, 2016 Report Share Posted September 7, 2016 W teorii chyba nie. Jeśli dobrze pamiętam to dla takich podmiotów jak wojsko, policja itp. przetarg może być niejawny, a nawet można chyba olać przetarg i robić zamówienia inaczej, ale pewien nie jestem. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 7, 2016 Author Report Share Posted September 7, 2016 Zależy od kwoty :) Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 7, 2016 Report Share Posted September 7, 2016 Ale jeśli pamięć mnie nie myli to przepis ustawy prawo zamówień publicznych (czy jak ona tam się nazywa) nie stosuje się do sytuacji dot. informacji niejawnych, bezpieczeństwa publicznego itp. więc jeśli komuś uda się zamówienie podciągnąć pod ww. sytuacje to kwota nie jest ważna. Aczkolwiek ustawy uczyłem się chyba dwa lata temu na rekrutację i nie wyszło więc potem miałem ją gdzieś i mogę się mylić. Quote Link to post Share on other sites
piorun975 Posted September 7, 2016 Report Share Posted September 7, 2016 W każdym razie, przejrzałem BIP, przetargi, itp i nigdzie nie znalazłem zakupów więc pewnie jakoś obeszli system (nie pierwszy raz przecież). Jakby ktoś rozpoznał te mundury albo odróżnił kamuflaż : Multicam czy suez ? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 8, 2016 Author Report Share Posted September 8, 2016 Ewidetnie wygląda na SUEZ. Quote Link to post Share on other sites
M1chalak Posted September 8, 2016 Report Share Posted September 8, 2016 W P-ń teź widać suezy i mówi się że niby ma być jakaś standaryzacja oddziałów. Na ile prawda nie wiem w każdym bądź razie mowa byla o suezie i butach lowa zephyr... Quote Link to post Share on other sites
Czarny444 Posted September 8, 2016 Report Share Posted September 8, 2016 Tak to prawda. To był centralny przetarg i dostały to wszystkie jednostki przed zabezpieczeniem szczytu NATO i ŚDM, BOA/SPAP/SAT/WR KSP, podobnie z HK 416 pewna ich ilość została rozdzielona pomiędzy wszystkie pododdziały. Jest to związane ze standaryzacją wyposażenia i taktyki działania wszystkich poddziałów. Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted September 8, 2016 Report Share Posted September 8, 2016 Czyżby nastał koniec pytań "Który SPAP nosi to i to? :)" http://www.policja.pl/pol/aktualnosci/131559,MSPO-2016-pod-znakiem-sluzb-mundurowych.html MSPO nadzieją na nowy sprzęt dla mundurowych? :D Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 9, 2016 Author Report Share Posted September 9, 2016 Jeśli chodzi o ten przetarg to tak - zamówiono 856 kompletów składających się z czapki z daszkiem, combat shirtów, bluzy pełnej i spodni. Zwycięzcą został ARLEN.* *- 79/CKT/16/UM Quote Link to post Share on other sites
piorun975 Posted September 16, 2016 Report Share Posted September 16, 2016 Jakie waszym zdaniem rozwiązanie problemu: Jak przenosić maskę przeciwgazową ? Które stosuje któraś z naszych jednostek AT Bo zastanawiam się czy kupić cargo od miwo i nosić jak WR KSP ? Może macie inne ładownice patenty ? Maska której używam to mp 5 Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 16, 2016 Report Share Posted September 16, 2016 Znajomy misjonarz przenosi MP 5 w torbie udowej, takiej specjalnie do maski, a nie jakimś cargo. Chyba od Miwo. Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted September 16, 2016 Report Share Posted September 16, 2016 http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,505/Torba-na-mask-MP-5 :) Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted September 19, 2016 Report Share Posted September 19, 2016 (edited) http://cloud.tapatalk.com/s/57df7fd6cb9af/tapatalk_1474265018537.jpeg? Przepraszam, że powtórzę, ale co to za kombinezony? Ta kieszeń z rzepem i z zamkiem wygląda mi na Kamę, ale Kama miała te kieszenie na prawym ramieniu, a nie na lewym O.o Edited September 19, 2016 by Kryngerus Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 19, 2016 Author Report Share Posted September 19, 2016 NFM BOA Quote Link to post Share on other sites
Polakpolko Posted September 28, 2016 Report Share Posted September 28, 2016 pieknie go zaresztowali, jakie maja kamzy te antyterrorysty? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 28, 2016 Report Share Posted September 28, 2016 "Chłopaki, ja muszę mieć z nim zdjęcie, no! Potem go aresztujcie" Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 28, 2016 Author Report Share Posted September 28, 2016 pieknie go zaresztowali, jakie maja kamzy te antyterrorysty? Aresztować to może Sąd... A tak w ogóle to przebierańcy. Quote Link to post Share on other sites
piorun975 Posted September 28, 2016 Report Share Posted September 28, 2016 Aż sprawdziłem czy moja kamizelka jest w szafie bo identycznie skonfigurowana jest na filmie(nie to nie ja): Co do kamizelek: -A-16 Plate carrier od miwo L -Ciras od 8fields -Jakaś kamza z rzepami, coś pokroju tych lekkich platecarrierami Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted October 1, 2016 Report Share Posted October 1, 2016 A skoro są to przebierańcy, to sąd będzie zatrzymywał ich za używanie naszywki "POLICJA" :P Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 1, 2016 Author Report Share Posted October 1, 2016 Sąd nie zatrzymuje... Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted October 1, 2016 Report Share Posted October 1, 2016 (edited) Przepraszam, organy ścigania :icon_smile: Zawody "Paramedyk 2016" http://www.policja.pl/pol/galerie-zdjec/132584,Paramedyk-2016.html Edited October 1, 2016 by Kryngerus Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts