Foka Posted April 12, 2008 Report Share Posted April 12, 2008 Ktoś się bawił w rozbabrywanie kabli latarki? Urwał mi się kabel "plusa", do którego dojście jest zalane jakimś klejem. Ktoś to kiedyś usuwał? Jak się tam dostać? Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 Tez mialem calkiem niedawno problem z ta latarka. Nie radze sie zabierac za to samemu. Ja oddalem na gwarancji. Niestety jakosc wykonania kabli i calej "obudowy" jest na bardzo slabym poziomie. Mysle, ze najrozsadniej by bylo oddac do jakiegos sklepu asg/elektrycznego... Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 Eee... Niezły odkop, ale do rekordu jeszcze dużo, więc tylko srebrną łopatkę dostaniesz :wink: Ale, skoro już odkopałeś i skoro właśnie mam przed sobą rozwalony TLF CA... :icon_biggrin: Ten klej/cokolwiek z tyłu można odciąć nożem, to jest chyba jakiś utwardzany silikon (na pewno nie epoxy, po odcięciu krawędzi odeszło samo). Potem trzeba odciąć trochę tego białego plastiku i już można się wlutować w "minus". "Plus" wystarczy podłożyć pod śrubkę mocującą latarkę do chwytu i dobrze przykręcić. Kombinuję jeszcze nad poprawą styku pomiędzy kabelkami (drucikami bardziej) a sprężynkami - u mnie nie styka przy "-" z tyłu i przy "+" przy żarniku. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 To coś to klej termo. Nakładany jest pistoletem na gorąco. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts