pedroo Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 (edited) Kupiłem Metalowy korpus do M4/M16 [Dboyi/P&J] wraz z metalową komora hop up od Krakmana do mojej M16a2 z Jg , zamontowałem wszystko :) nasmarowałem , i postanowiłem wypróbować , parę strzałów na semi a potem seryjka i kulki plują ( tzn lecą na około 20 m ) dodam ze z odłączoną komorą hop up ( dystanser wyciągałem ) tak samo strzela co zrobić???? bo już się poddałem :poddanie: i nie mam pomysłu ... proszę o pomoc Edited April 15, 2008 by pedroo Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 Jeśli wszystko jest sprawne, to nadzwyczajnie w świecie tracisz gdzieś ciśnienie. Quote Link to post Share on other sites
pedroo Posted April 15, 2008 Author Report Share Posted April 15, 2008 hmm no może może, a zastanawiam sie na tym czy gdy posmaruje smarem silikonowym hop up to będzie działał od razu poprawnie?? zdaje mi sie że muszę porostu przestrzelić M16 i powinno działać :) Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 Nie ma co się zastanawiać, Hop up nigdy nie działa poprawnie po przesmarowaniu - nie stawia oporu... Po około 100 kulkach hop up powinien dojść do siebie. Jeśli to nie pomoże to szukaj marności w niewierności... Quote Link to post Share on other sites
wbohun Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Nie ma co się zastanawiać, Hop up nigdy nie działa poprawnie po przesmarowaniu - nie stawia oporu... Po około 100 kulkach hop up powinien dojść do siebie. Jeśli to nie pomoże to szukaj marności w niewierności... pedroo i jak ? zasieg Ci sie poprawil ? dzisiaj montowalem u kumpla te metal body ( w komplecie metalowa komora) w m4 od jg i takie same objawy , zasieg 20 metrow,kulki pluja... nie smarowana gumka, wszystko wydaje mi sie ,ze dobrze zlozone,na plastykowym body i tej samej gumce zasieg 2 razy wiekszy conajmniej byl,pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Demonette Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Chłopaki, mam to body w emce JG II Gen i u mnie na gumce guardera zasięg jest powalający jak na te fps. Zrobiłem natomiast dwie rzeczy. Pierwsza to przełożyłem wszystkie ruchome elementy z hopupa JG do tego dodanego do body bo te białe są do d..... . Jedyny element, który zostawiłem to ten dociskający dysntanser do gumki hop up. Druga rzecz to wymienić dystanser guarderowy na BOYI dodany również w zestawie. Ten guardera jest za duży i podkręca za mocno wszystkie kulki poniżej 0.25 Zróbcie tak jak mówię a powinno być ok. No i jeśli jeszcze tego nie zrobiliście wymieńcie stockową gumkę na silikon guardera, u mnie zasięg wzrósł o 1/3 jak i skupienie strzału się poprawiło. Teraz moje JG strzela wyraźnie dalej niż stock CA, MARUI Pozdrawiam, dajcie znać czy pomogło. Jeśli nie - piszcie na Priv. Quote Link to post Share on other sites
pedroo Posted April 19, 2008 Author Report Share Posted April 19, 2008 Druga rzecz to wymienić dystanser guarderowy na BOYI dodany również w zestawie. Ten guardera jest za duży i podkręca za mocno wszystkie kulki poniżej 0.25 no ja czekam na gumkę guardera od krakmana , tylko ja w zestawie nie zauważyłem dystansera od Boyi ;( może wypadł, ale ja stzrelam tylko 0,25 więc nie powinno być problemu z podkręcaniem :) jak wstawię ten guarderowy , we wtorek powinna być już gumeczka , to postaram się opowiedzieć co i jak ;) pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 "Plucie" kulkami ma na ogół dwie przyczyny: Albo HU jest za mocno podkręcony, albo brakuje kompresji. Powody braku kompresji mogą być różne. Najczęstsze to: Niedociśnięta komora HU do GB (brak sprężynki lub spasowania z frontgripem, kilka gumowych uszczelek i/lub dużo taśmy teflonowej powinno pomóc) źle/zbyt luźno włożona lufa w komorę uszczelka pod głowicą tłoka (w tym wypadku to raczej nie to) badziewna komora. Może o czymś zapomniałem. Wielkim specjalistą nie jestem. Quote Link to post Share on other sites
pedroo Posted April 24, 2008 Author Report Share Posted April 24, 2008 Demonette zrobiłem jak powiedziałeś :) ale i tak pluje wrr :evil: :evil: :evil: kupie sobie komorę wzmocnioną z abs za 56 zł z gun fire i powinno być gitt:) Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted April 25, 2008 Report Share Posted April 25, 2008 (edited) To już się bardziej opłaca komorę metalową wyhaczyć. SRC da się, bo kumpel za 45 skołował niehulaną. A jak się nie da, to dołóż 9 zeta i kup porządną komorę CA na przykład... Choć podobno SRC jest jedna z lepszych (sam mam i kręci bardzo dobrze). Ale jak nie masz kompresji to Ci nowe komory nie pomogą. Musisz coś źle robić przy montażu. Wszędzie musi być przynajmniej lekki docisk i szczelność. Szparka, której nie widać gołym okiem może Ci zabrać 50 fps, niedociśnięta komora zabierze Ci wiekszość fps i np. kończy się pluciem. Edited April 25, 2008 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
wbohun Posted April 25, 2008 Report Share Posted April 25, 2008 Panowie- zrobilem :mrgreen: wystarczylo spilowa dookola ta czesc komory ktora wchodzi w gearboxa :) dzieki temu komora weszla gllebiej w gearboxa - bardziej szczelna i dysza dalej. jest teraz super, kulki leca dalej niz na starej komorze,pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Papuaz Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 (edited) Przed tem miałem tu napisany swój problem. Już został rozwiązany ;-) Prosze moda o usunięcie posta. Edited May 10, 2008 by Papuaz Quote Link to post Share on other sites
wbohun Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 jak rozwiazany ? Quote Link to post Share on other sites
draven85 Posted September 1, 2008 Report Share Posted September 1, 2008 witam mam podobny problem a dokładnie wygląda tak: przy strzelaniu na semi wylatuje jedna kulka potem są puste strzały , czasami jakaś wyleci. Przy auto wylatują ale też dużo jest pustych. Zmieniłem gumkę na stockową bo rozwaliłem silikonową ale już na silikonie ten problem występował , na pewno nie jest to wina magazynka bo sprawdzałem na kilku , czasem jak się dociśnie maga to strzela ok ale to nie jest reguła , proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
draven85 Posted September 1, 2008 Report Share Posted September 1, 2008 problem już rozwiązałem , uszczelniłem komorę porządnie wsadziłem lufę i śmiga bardzo dobrze :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts