Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Przy zmianie na semi zacina się spust AK 47 CM.028S

Recommended Posts

Witam, posiadam replike AK 47 CM.028S i gdy strzelam na auto i zmienie na semi zacina mi sie spust. Drugim problemem jest to, że magazynek najpierw pobiera 3 pierwsze kulki i musze ich wysttrzelać z 50 aby pobieral wszystkie. Nie chcę wysyłać go do serwisu bo szkoda mi kasy i czasu.

Proszę o pomoc.

1. Przesmaruj porządnie magazynek- to nie boli.

Ogólnie przeczyść wyciorem ze szmatką lufę, nasmaruj lekko magazynek i psiknij na pierwszą kulkę do maga to Ci hop-upa przesmaruje od razu.

2. Co do zacinek na semi to taki już urok chińczyków. Spróbuj tak wyczuć spust żeby na auto walić pojedyncze strzały. O ile w MP5 i eMkach można wyeliminować tymczasowo ten problem wymieniając płytkę selektora na choćby CA, o tyle w AK już może być gorzej.

• 10 months later...

I za nic w świecie nie słuchaj kolegi, który doradza posmarowanie HU.

Magazynek rozkręć.

Najpierw wybij sworzeń (lub dwa) w górnej jego części. To pozwoli Ci wysunąć wkład ze skorupy. Rozkręć wkład na pół. Wyczyść do sucha potem lekko posmarowaną szmatką posmaruj zębatki. Wersja ostateczna to rozwinięcie sprężyny i wytarcie do czysta, następnie posmarowanie i ponowne wytarcie. Ale to dla cierpliwych.

• 5 weeks later...

W moim kałachu JG miałem identyczne problemy.

1. Z selektorem musisz się pogodzić.. Za każdym razem jak przełączasz z auto na semi i zatnie Ci się spust, podjedź selektorem ciut do góry i wróć na semi. Jak nie pomoże, to tak jak pisał marekk1995.

2. Magazynek pewnie masz plastikowy hi-cap.. Też miałem i też mi się zacinał cały czas. Ten problem rozwiązałem kupując trzy low-capy metalowe, dobrej jakości..

Tak to już jest z kałachami. Trzeba się liczyć z takimi pierdołami jak się decyduje na ich zakup..

Pozdrawiam!