szalony jack pirat Posted April 29, 2008 Report Share Posted April 29, 2008 @Kacper Dokładnie taki. Może niezbyt imponujący, ale służy nam już dwa lata :) Co do różnic między odczytami na róznych chrono - jak tylko spotkam jakieś chrono (a spotkałem dotychczas coś może pod 6-7 egzemplarzy różnych firm i modeli) to sprawdzam jak ten nasz sie ma do tamtych. No i nie stwierdziłem takich odchyłów. A czasem miałem wątpliwości, np. kiedy M4 z M120 i borkiem mialo 270 fps :) Ja niczym daszków nie owijałem, nie bawiłem sie z oświetleniem. Na necie są instrukcje budowy oświetlenia LED do niego. Ale prawdę powiedziawszy jakoś się przyzwyczaiłem mierzyć za dnia ;) W ostrym słońcu starczy go obrócić tak, żeby cień daszków padał na kamery. PRzy zachmurzeniu - można zdjąć daszki. Szkoda, że nie ma czarnych kulek 0.20 :) (ICS?) @Piotrek. W Guarderze jest faktycznie dyżo łatwiej walnąć tak przez tube, żeby odczyt był w normie. Kąt też ma znaczenie, ale mniejsze. NAwet przez LayLaxa daje się tak strzelić tylko przykładając go do lufy, ale lepiej jednak w dwie osoby. MB żre baterie. Wiem to od SpecSHopu, który używa (zamontowanego na stałe na statywie) i mówili, że baterie schodzą dość szybko. Quote Link to post Share on other sites
Kacper_ol Posted April 29, 2008 Report Share Posted April 29, 2008 (edited) Zależy o którym chrono mówisz :) http://sklep.twistpaintball.pl/index.php?cPath=13 Wspomniane wyżej "serduszko" - 410 zł "Czerwone" - 1290 zł To drugie to jest już naprawdę profesjonalny sprzęt. "Czerwone" nie chce mierzyć kulek BB 6mm :cry: Edited April 29, 2008 by Kacper_ol Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted April 29, 2008 Report Share Posted April 29, 2008 (edited) Ech, a ja korzystam z LayLax`a, zawsze się da jakoś zmocować końcówkę na lufę, a przynajmniej wyniki są powtarzalne, a to, że trzeba m/s na fps przeliczać, to już niestety jest w nim wbudowane ;-). EDYTA: Jack nie 2, a 3 fpsy ;) stopa to 30,5 cm około ;) wiec 100 cm to jest 3 z groszami stopy ;-). Edited April 29, 2008 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted April 29, 2008 Report Share Posted April 29, 2008 @Tusiak - przeliczenie to nie kłopot. Kłopot w tym, że Ci podaje z dokładnością do jedności, czyli +/- 1,5fps to ma dokłądnośc tylko dlatego, że tyle miejsc ma wyświetlacz. A dobra replika ma mniejszy odchył .. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted April 29, 2008 Report Share Posted April 29, 2008 Zgadzam się, ale na taki nazwijmy to "domowy pomiar" w zupełności wystarczy. Zresztą mi musi, nie ma już innego wyjścia, za dużo chrono w domu = nie zadowolona Kobita = brak np... tego tam przez miesiąc ;-). Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted April 30, 2008 Report Share Posted April 30, 2008 Jasne. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts