Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z Hop up'em HK416

Recommended Posts

Witam mam problem kupiłem sobie HK416 ze stałą kolbą. Podkręciłęm sobie hop up i nie mogę go zmniejszyć wygląda na to że zębatka się zablokowała, gdyż nie można jej przekręcić w drugą stronę. Dopiero zaczynam swoją przygodę z ASG więc proszę o pomoc z góry dzięki.

• 2 months later...

Mam ten sam problem mógłby mi ktoś powiedzieć jak zdjąć body w hk416.

wybijasz dwa piny,po obu końcach body,jak masz AGM to wybijasz a jak JG to prawdopodobnie musisz jeszcze wykręcić imbusy zabezpieczające,no wysuwasz górne body,jak masz ze stałą kolbą to pójdzie łatwo,a jak masz kable na przodzie to musisz uważać żeby ich nie pourywać,ale ludzie przeciesz taki zabieg należy do najłatwiejszych ,chyba gumkę trudniej wymienić :roll:

Edited by DyingFetus
  • 5 months later...

To ja mam inny problem... i to chyba z HOP UPem

HK 416 AGM. Od początku kulki latały jak chciały... albo raczej mało precyzyjnie... No to wiadomo wziąłem się za tuning.. najpierw Gumeczka G&G a poźniej precka Madbulla 6.03. Sprawdzałem na kulkach Guardera 0,25 oraz 0,28.. bo podobno ma 430 fps ten HK.

Przy 20 m można do czegoś trafić 9/10 kulek . Natomiast przy 30-40 m trafiam 4/10 kulek... oczywiscie wziałem pod uwage wiatr itp... Akurat było bezwietrznie...

W porównaniu z AK 47 Tactical Cymy , wiadomo z dłuższą lufą i precką, 380 FPS - Cyma trafia na 40 m 8/10 w dany punkt....

No to chyba cos nie tak z HK no nie?

AHA!!! Jak skończy mi się kolejka kulek w magu o podkręcam maga żeby nowe zapodać, to za pierwszym strzałem np. na singlu wylatuje mi 1,5 kulki.... :/ HELP!

Niewiem czy to nie jest źle wykonana komora HOP UP na wlocie... :/

Edited by Legutas

Najpierw do Szynkam'a:

Nie pisz, że masz "ten sam problem" skoro Twój problem dotyczy "niepodkręcania" kulek przez HU a autora wątku na zablokowanej w maksymalnym położeniu zebatki regulującej HU. OK?

Legatus

Jak skończy mi się kolejka kulek w magu o podkręcam maga żeby nowe zapodać, to za pierwszym strzałem np. na singlu wylatuje mi 1,5 kulki

To wskazuje ewidentnie na źle poskładaną komorę HU i połączenie jej z lufą. Kulki najprawdopodobniej rozwalają się na początku lufy uderzając o jakiś fragment wystającej lufy w komorze.