alebyk Posted April 22, 2008 Report Share Posted April 22, 2008 Witam mam problem kupiłem sobie HK416 ze stałą kolbą. Podkręciłęm sobie hop up i nie mogę go zmniejszyć wygląda na to że zębatka się zablokowała, gdyż nie można jej przekręcić w drugą stronę. Dopiero zaczynam swoją przygodę z ASG więc proszę o pomoc z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted April 22, 2008 Report Share Posted April 22, 2008 Otwórz body, wyciągnij komorę hopka, zdejmij zablokowaną zebatkę i włóż z powrotem w odpowiedni sposób. Quote Link to post Share on other sites
alebyk Posted April 23, 2008 Author Report Share Posted April 23, 2008 Ale czy to nie naruszy gwarancji kiedy otworzę Body ? Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Nie, gwarancja jest na gearbox... Quote Link to post Share on other sites
alebyk Posted April 23, 2008 Author Report Share Posted April 23, 2008 (edited) Dzięki wielkie pomógł mi kumpel iwyciągnąłem Hop up'a i wszystko już gra :D dzięki wielkie za pomoc Edited April 23, 2008 by alebyk Quote Link to post Share on other sites
szynkam Posted July 18, 2008 Report Share Posted July 18, 2008 Mam ten sam problem mógłby mi ktoś powiedzieć jak zdjąć body w hk416. Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted July 19, 2008 Report Share Posted July 19, 2008 (edited) Mam ten sam problem mógłby mi ktoś powiedzieć jak zdjąć body w hk416. wybijasz dwa piny,po obu końcach body,jak masz AGM to wybijasz a jak JG to prawdopodobnie musisz jeszcze wykręcić imbusy zabezpieczające,no wysuwasz górne body,jak masz ze stałą kolbą to pójdzie łatwo,a jak masz kable na przodzie to musisz uważać żeby ich nie pourywać,ale ludzie przeciesz taki zabieg należy do najłatwiejszych ,chyba gumkę trudniej wymienić :roll: Edited July 19, 2008 by DyingFetus Quote Link to post Share on other sites
szynkam Posted July 19, 2008 Report Share Posted July 19, 2008 Niby najłatwiejszy ale nie chciałem niczego urwać. Dzięki ale nadal nie wiem czemu hop up nie podkręca. Quote Link to post Share on other sites
Legutas Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 (edited) To ja mam inny problem... i to chyba z HOP UPem HK 416 AGM. Od początku kulki latały jak chciały... albo raczej mało precyzyjnie... No to wiadomo wziąłem się za tuning.. najpierw Gumeczka G&G a poźniej precka Madbulla 6.03. Sprawdzałem na kulkach Guardera 0,25 oraz 0,28.. bo podobno ma 430 fps ten HK. Przy 20 m można do czegoś trafić 9/10 kulek . Natomiast przy 30-40 m trafiam 4/10 kulek... oczywiscie wziałem pod uwage wiatr itp... Akurat było bezwietrznie... W porównaniu z AK 47 Tactical Cymy , wiadomo z dłuższą lufą i precką, 380 FPS - Cyma trafia na 40 m 8/10 w dany punkt.... No to chyba cos nie tak z HK no nie? AHA!!! Jak skończy mi się kolejka kulek w magu o podkręcam maga żeby nowe zapodać, to za pierwszym strzałem np. na singlu wylatuje mi 1,5 kulki.... :/ HELP! Niewiem czy to nie jest źle wykonana komora HOP UP na wlocie... :/ Edited January 17, 2009 by Legutas Quote Link to post Share on other sites
nowik_1492 Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 pamietaj ze repka musi sie ''dotrzec'', po wystrzeleniu 1000-1200 kulek jak masz ten problem to sie powinienes martwić. sprawdź czy dobrze wszystko zamontowałeś Nie masz o czymś pojęcia? Nie próbuj doradzać thor_ Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Najpierw do Szynkam'a: Nie pisz, że masz "ten sam problem" skoro Twój problem dotyczy "niepodkręcania" kulek przez HU a autora wątku na zablokowanej w maksymalnym położeniu zebatki regulującej HU. OK? Legatus Jak skończy mi się kolejka kulek w magu o podkręcam maga żeby nowe zapodać, to za pierwszym strzałem np. na singlu wylatuje mi 1,5 kulki To wskazuje ewidentnie na źle poskładaną komorę HU i połączenie jej z lufą. Kulki najprawdopodobniej rozwalają się na początku lufy uderzając o jakiś fragment wystającej lufy w komorze. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 (edited) I prawdopodobne jest uszkodzenie lufy jeśli będziesz tak strzelał. Więc czym prędzej to złóż jak należy i solidnie zcioraj lufe. edit: Zcioraj=zwycioruj ;-) . Edited January 22, 2009 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts