Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Dobre I Tanie - lufa poniżej 10 PLN (nie z castorurki)

Recommended Posts

Akurat tak się składa ze trenuje łucznictwo sportowe pare-latek, i już o tym myslałem

ale strzała jest gałdką i na końcu ma stożek na nasadkę

A dla tych co nie wiedzą to pierwsze dwie liczby np 18 to średnica strzały a 16 to gróbość ścianki, w jakiś ułamkach cala, oznacza się tak strzały aluminiowe.

Poza tym gort jest wklejany i klej przywiera do ścianek było trzeba by szlifować...

Mam kilka strzałek aluminiowych i coś poprubuje z nich zrobić...

P.S strzała aluminiowa Easton Jazz kosztuje ponad 20pln, a lepsza będzie EAston x800

1716 nie ma wklejonego grota i koncówkę na z otworem ale ją trundo znaleść

Tak, bo producenci tych promieni robią specjalnie profesjonalnym strzelcom na złość i wykonują swoje produkty jak im się podoba, i najlepiej, żeby strzała nie trafiała tam gdzie się chce.

Profesionalni strzelcy używają strzał alu karbonowych które są droższe od precki, aluminowe są dla zieciaków więc nie muszą być idealne...

Pozatym jak się ma wypracowaną i powtarzalną technikę to z gówna można strzelać

P.S idealnie gładka strzała wygląda tak http://www.luksport.pl/index.php?page=shop...t&Itemid=31

ale jest za wąska...

Edited by sakamuto22
  • Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Akurat tak się składa ze trenuje łucznictwo sportowe pare-latek, i już o tym myslałem

ale strzała jest gałdką i na końcu ma stożek na nasadkę

A dla tych co nie wiedzą to pierwsze dwie liczby np 18 to średnica strzały a 16 to gróbość ścianki, w jakiś ułamkach cala, oznacza się tak strzały aluminiowe.

Poza tym gort jest wklejany i klej przywiera do ścianek było trzeba by szlifować...

Mam kilka strzałek aluminiowych i coś poprubuje z nich zrobić...

P.S strzała aluminiowa Easton Jazz kosztuje ponad 20pln, a lepsza będzie EAston x800

1716 nie ma wklejonego grota i koncówkę na z otworem ale ją trundo znaleść

Profesionalni strzelcy używają strzał alu karbonowych które są droższe od precki, aluminowe są dla zieciaków więc nie muszą być idealne...

Pozatym jak się ma wypracowaną i powtarzalną technikę to z gówna można strzelać

idealnie gładka strzała wygląda tak http://www.luksport.pl/index.php?page=shop...t&Itemid=31

ale jest za wąska...

A jak juz mowa o łucznictwie to do łuków bloczkowych, jest przystawka która pozwala strzelać paintballem, ciekawe kiedy będzie na kulki...