sakamuto22 Posted March 23, 2010 Report Share Posted March 23, 2010 (edited) Akurat tak się składa ze trenuje łucznictwo sportowe pare-latek, i już o tym myslałem ale strzała jest gałdką i na końcu ma stożek na nasadkę A dla tych co nie wiedzą to pierwsze dwie liczby np 18 to średnica strzały a 16 to gróbość ścianki, w jakiś ułamkach cala, oznacza się tak strzały aluminiowe. Poza tym gort jest wklejany i klej przywiera do ścianek było trzeba by szlifować... Mam kilka strzałek aluminiowych i coś poprubuje z nich zrobić... P.S strzała aluminiowa Easton Jazz kosztuje ponad 20pln, a lepsza będzie EAston x800 1716 nie ma wklejonego grota i koncówkę na z otworem ale ją trundo znaleść Tak, bo producenci tych promieni robią specjalnie profesjonalnym strzelcom na złość i wykonują swoje produkty jak im się podoba, i najlepiej, żeby strzała nie trafiała tam gdzie się chce. Profesionalni strzelcy używają strzał alu karbonowych które są droższe od precki, aluminowe są dla zieciaków więc nie muszą być idealne... Pozatym jak się ma wypracowaną i powtarzalną technikę to z gówna można strzelać P.S idealnie gładka strzała wygląda tak http://www.luksport.pl/index.php?page=shop...t&Itemid=31 ale jest za wąska... Edited March 23, 2010 by sakamuto22 Quote Link to post Share on other sites
sakamuto22 Posted March 23, 2010 Report Share Posted March 23, 2010 Akurat tak się składa ze trenuje łucznictwo sportowe pare-latek, i już o tym myslałem ale strzała jest gałdką i na końcu ma stożek na nasadkę A dla tych co nie wiedzą to pierwsze dwie liczby np 18 to średnica strzały a 16 to gróbość ścianki, w jakiś ułamkach cala, oznacza się tak strzały aluminiowe. Poza tym gort jest wklejany i klej przywiera do ścianek było trzeba by szlifować... Mam kilka strzałek aluminiowych i coś poprubuje z nich zrobić... P.S strzała aluminiowa Easton Jazz kosztuje ponad 20pln, a lepsza będzie EAston x800 1716 nie ma wklejonego grota i koncówkę na z otworem ale ją trundo znaleść Profesionalni strzelcy używają strzał alu karbonowych które są droższe od precki, aluminowe są dla zieciaków więc nie muszą być idealne... Pozatym jak się ma wypracowaną i powtarzalną technikę to z gówna można strzelać idealnie gładka strzała wygląda tak http://www.luksport.pl/index.php?page=shop...t&Itemid=31 ale jest za wąska... A jak juz mowa o łucznictwie to do łuków bloczkowych, jest przystawka która pozwala strzelać paintballem, ciekawe kiedy będzie na kulki... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts