wortex5 Posted April 25, 2008 Report Share Posted April 25, 2008 Dzisiaj w czasie strzelania z replik (na singlu) replika wydała z siebie potworny zgrzyt. Lufa nie była zatkana. Czy winą mogło być to iż komora hop-up w ogóle się nie przesuwa do przodu i do tyłu (cały czas jest dociśnięta do gb). Niestety nie dowiem się w 100% co to dopóki replika nie wróci z serwisu. Najlepsze jest to iż 4dni temu replika wróciła z wymiany paru części. Replika była oddana do dobrego serwisu (nie kolega). Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted April 25, 2008 Report Share Posted April 25, 2008 No jak komora dociśnięta do GB to raczej dobrze.... Quote Link to post Share on other sites
wortex5 Posted April 26, 2008 Author Report Share Posted April 26, 2008 No tak, ale z tego co wiem komora powinna się ruszać do przodu i do tyłu dzięki takiej sprężynce, a tutaj komora ani drgnie. Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted April 26, 2008 Report Share Posted April 26, 2008 No chyba raczej nie powinna. Sprężynka to ma docisnąć komorę do GB. Co skłania Cię to postawienia tezy o ruchliwości komory do tyłu u do przodu? Quote Link to post Share on other sites
wortex5 Posted April 26, 2008 Author Report Share Posted April 26, 2008 Nie wiem, jeśli tak być nie powinno to przepraszam mój błąd. Ponawiam pytanie czym mógł być spowodowany głośny zgrzyt w replice i co mogło się uszkodzić? Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted April 26, 2008 Report Share Posted April 26, 2008 Różne są zgrzyty ;) Ja doświadczyłem takowych kiedy przemieliło zębatki lub też kiedy silnik się wysunął i otarł z wizgiem o zębatkę. Quote Link to post Share on other sites
wortex5 Posted April 26, 2008 Author Report Share Posted April 26, 2008 (edited) Silnik sprawdziłem- wszystko w porządku. Tylko jak potrząsam repliką to nie słyszę by coś w środku latało. Wszystkie inne elementy ruchome unieruchomiłem na czas testu. I tak się cieszę że to dzisiaj a nie jutro podczas strzelanki... A replika miała dopiero 6k kulek przebiegu. W czasie zgrzytu właśnie przed oczami przeleciał mi widok łamanych zębów. Wydaję mi się i musiał być to jakiś błąd wrodzony albo złożenia, ponieważ siedzi tam m110, a replikę mam 4 miesiące. Edited April 26, 2008 by wortex5 Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted April 26, 2008 Report Share Posted April 26, 2008 Zgrzyt i przestała strzelać czy zgrzyt i dalej puka? Jak dalej puka to pewnie sie kulka przycieła a Ty nie zauwazyłeś... Quote Link to post Share on other sites
wortex5 Posted April 26, 2008 Author Report Share Posted April 26, 2008 (edited) ZGRZYT, sprawdzenie lufy i komory (czysto). Kolejny strzał ZGRZYT... Koniec strzelania (po prostu nie próbowałem dalej), po to aby sklep nie wmówił mi że to moja wina. Edited April 26, 2008 by wortex5 Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted April 26, 2008 Report Share Posted April 26, 2008 A przy zgrzycie było słychać uderzenie tłoka czy sam zgrzyt? Quote Link to post Share on other sites
wortex5 Posted April 26, 2008 Author Report Share Posted April 26, 2008 Słyszałem tylko zgrzyt. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted April 26, 2008 Report Share Posted April 26, 2008 A jaka batka, silnik, zębatki i sprężyna? Quote Link to post Share on other sites
wortex5 Posted April 27, 2008 Author Report Share Posted April 27, 2008 9.6 3300 G&P, Stock CA, Stock CA, m110 Promyka Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted April 27, 2008 Report Share Posted April 27, 2008 Nie no... Raczej cyklu nie zamknałeś... Wcześniej na tym samym układzie było normalnie? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted April 27, 2008 Report Share Posted April 27, 2008 Nie no... Raczej cyklu nie zamknałeś... Wcześniej na tym samym układzie było normalnie? Quote Link to post Share on other sites
wortex5 Posted April 27, 2008 Author Report Share Posted April 27, 2008 Tak wszystko normalnie a tu po prostu nagle zgrzyt.. Quote Link to post Share on other sites
wortex5 Posted April 27, 2008 Author Report Share Posted April 27, 2008 ALARM ODWOŁANY Przepraszam z powodu mojej niewiedzy za bardzo przejąłem się problemem. Karabin działa już poprawnie. DZIĘKUJĘ za pomoc Poldeck'owi i Pietrzakowi. Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted April 27, 2008 Report Share Posted April 27, 2008 To powiedz chociaż co się stało, że sie nic nie stało :P Quote Link to post Share on other sites
wortex5 Posted April 28, 2008 Author Report Share Posted April 28, 2008 No właśnie nic się nie stało bo replika chodzi jak dawniej ;]. Po prostu zdażyło się coś niepokojącego i dla mnie nowego, a ponieważ jest to moja 1 replika, to się dośc mocno przejąłem. PS wiem iż moje historie są urzekające ;] Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted April 28, 2008 Report Share Posted April 28, 2008 Na bank kulka ci sie przycięła. Tłok został złapany w połowie drogi, potem przy zwalnianiu zgrzyt to zderzenie stalowego zęba tłoka ze wszystkimi pozostałymi zębami na żebatce tłokowej. Quote Link to post Share on other sites
wortex5 Posted April 28, 2008 Author Report Share Posted April 28, 2008 Aha oki dzięki ;]. Tylko pytanie czy mogło to znacząco osłabić części? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted April 28, 2008 Report Share Posted April 28, 2008 Wcale. Śmignęło i poszło dalej. Jakby miało paść to by padło od razu ;-) . Quote Link to post Share on other sites
wortex5 Posted May 4, 2008 Author Report Share Posted May 4, 2008 Dzisiaj na strzelance przeszło koło 1k kulek bez żadnego zgrzytu. Po prostu z powodu mojej niewiedzy złapałem stresa ;]. Dziękuję za pomoc. :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts