thor_ Posted May 4, 2008 Report Share Posted May 4, 2008 Nie kupuj żadnego chińskiego M14 broń Cię Panie Boże. Jak już to albo TM, G&G, G&P, CA. i w tej właśnie kolejności. Link to post Share on other sites
Cyrek Posted May 4, 2008 Report Share Posted May 4, 2008 Skoro masz zamiar wybebeszyć wszystko to kup TM'a. Zostawisz tylko zajebiście działającą komorę hop-up, a resztę wymienisz na części tuningowe. Zmieścisz się bez problemu w limicie wliczając optyke, ghillie, zapas kulek typu Grand Master. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 4, 2008 Report Share Posted May 4, 2008 Z góry sorry za OT ale wychodzi na to że m14 całkiem całkiem da się tunningować i ze może to być ciekawa opcja na bazę do budowy snajperki lub (prędzej) karabinu wyborowego... Link to post Share on other sites
thor_ Posted May 4, 2008 Report Share Posted May 4, 2008 M14 to najgorsze rozwiązanie do tuningu jakie tylko można znaleźć.. nie ma żadnych części poza zębatkami i sprężynami do tuningu.. wszystko "standardowe" żadnych bore, żadnych udziwnień.. i do tego wszystko cholernie drogie Pomyśł nad czymś na GB v.2 Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 Zgasiłeś mnie :( A taka ładna replika... A coś na GB v3? podobno łatwiejsze wtunningu i wytrzymalszy szkielet (przez swój kształt). Czy toprawda? Link to post Share on other sites
Rainbow Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 Witam http://asgshop.pl/produkt.php?id=972 <- zestaw do tuningu M14. Osiągniesz nim jakieś 400 fps więc, wyjdzie z tego raczej para snajperka. Tak jak pisał Thor, w tej chwili części do tuningu M14 są znikome - trzeba czekać, aż pokażę się więcej części na rynku. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Cyrek Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 (edited) Jeśli chodzi o v.2 to to może tę SPR? Ja osobiście nie mam jednak zaufania do komory hop-up w emkach, według moich doświadczeń jej konstrukcja sprawia, że jest bardzo nieszczelna. Dobrym rozwiązaniem byłoby G3, bądź HK33E. Z V.3 Sig 550, ale nie wiem czy takiego gdziekolwiek dostaniesz, w Polsce na pewno nie. Ewentualnie kałach. Jest parę fajnych z fps'ami rzędu 550, długie lufy mają schowane w PBS'ach. Jeszcze AUG'a widziałem w takiej wersji, z zestawem Phantom.... czy jakoś tak całkiem dobrze się prezentuje. Ogólnie rzecz biorąc w Airsofcie niestety ze wszystkiego z GB v.2 bądź v.3 zrobisz para-snajperkę. Edited May 5, 2008 by Cyrek Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 Na 120 powinno być więcej fps niż 400. Dzięki za odpowiedzi. Link to post Share on other sites
Cyrek Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 Ale i tak ten zestaw nie zrobi Ci z m14 karabinu snajperskiego. Link to post Share on other sites
Laciaty Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 Snajperskiego może nie ,ale karabin strzelca wyborowego już tak :-P , a chyba o to dexterkrak'owi chodziło. Sam jestem zresztą zainteresowany tym tematem, ponieważ przymierzam się do kupna m14. Również przepraszam za OT. :mrgreen: Link to post Share on other sites
Cyrek Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 (edited) Ewentualnie możesz spróbować czegoś takiego: M 14 TM http://asgshop.pl/produkt.php?id=972 Zębatki 300% do m14 Elementa Lepszy silnik Sprężyna m150/170 Precka Nowa Guma H-U Bateria 9,6/10,8 http://asgshop.pl/produkt.php?id=1855 Myślę, że coś takiego by robiło. Co do wątpliwych kół zębatych Elementa to kumpel ich używa przy m170 i narazie daja rade. Zostałoby Ci dużo części, ale myślę, że nie byłoby problemu z ich sprzedażą. Edited May 8, 2008 by Cyrek Link to post Share on other sites
Recommended Posts