frozenfish Posted April 30, 2008 Report Share Posted April 30, 2008 Tak jak w temacie chcę przekształcić swoją Emmę w SPR. I oto mój plan: Konwersja SPR: http://taiwangun.com/index.php?str=product&prId=858 Tłumik mam stary CA. ma chyba z 18 cm. Lufa precyzyjna: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=400 (lunetę itp. już mam) I oto moje pytania: -Czy się ta lufa do środka zmieści. (nie wiem jaka jest długość tej konwesji bez tłumika płomienia) -Czy lufa KM-Head jest warta swojej ceny (słyszałem że są najlepsze na świecie i tak dalej ale jednak 275 zł nie leży na ulicy) -i ostatnie czysto teoretyczne i nie wiążące: Czy się Wam podoba pomysł? Ja spać po nocach nie mogę:) Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted April 30, 2008 Report Share Posted April 30, 2008 jak ci się podoba ten pomysł to go realizuj:D lufy KM-head są genialne jednakowoż ja bym preferował SYSTEMĘ krutszą po pierwsze a po drugie tańsza jest a jakość też na bardzo bardzo wysokim poziomie. i nie jestem pewien czy się zmieści taka lufa długa... a na koniec dla tłoka 0 najdłuższa (wykorzystująca 100% słupa powietrza) jest lufa 590mm lub 550m dłuższe zmniejszają fps'y i ewentualnie za pieniądze zaoszczędzone na lufie możesz tuning mały zrobić (M110 jakieś łożyska prowadnica sprężyny albo jakiś mocniejszy). pzdr i powodzenia Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted May 1, 2008 Author Report Share Posted May 1, 2008 Mam m 120 wzmocnione zębatki i cylinder tłok typ 0 właśnie łożyskowany palec sprężyny . Czyli myślisz że lufa 590 mm będzie najlepsza. I to Systemy nie KM Head'a. Muszę zobaczyć jaka różnica w cenach. Jak myślisz, 6cm to będzie duża różnica?? Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted May 3, 2008 Report Share Posted May 3, 2008 jeśli chodzi o moc to chyba znaczna a co do skupienia raczej niewielka ale kmhead jest lepszy tylko o wiele droższy były gdzieś badania luf precyzyjnych na jakiś maszynach wartych miliard dolarów i tam było o jakości wykonania 1prometheus 2kmhead 3systema i reszta poza podium (CA, DF, itp) o jeszcze gdzieś tam było PDI ale dokładnie nie wiem gdzie chyba też na podium tyle, że kmhead promteheus i PDi są tyć droższe od systemy.. więc jak masz dużo pieniędzy kupuj może prometheusa jak nie systemę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts