tasior102 Posted July 27, 2008 Report Share Posted July 27, 2008 mi raczej chodziło co wgc zrobi, czy emka bedize dalej sprzedawana czy juz nie? Link to post Share on other sites
xasistis Posted July 27, 2008 Report Share Posted July 27, 2008 Nie będzie. Link to post Share on other sites
gregor1984 Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 Hej mam pytanko, ktoś wie ile idzie przelew bank to bank transfer w praktyce, bo na stronce napisali, że 5-7 dni roboczych. I jestem ciekaw czy rzeczywiście tak długo 3eba czekać, bo to w sumie kolejne dni czekania na paczkę bez sensu. Pay Palem nie mogę zapłacić bo koszty przekroczyły 2k $. (przelew będzie wysłany kontem dolarowym multibanku). Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
Gothern Posted August 7, 2008 Report Share Posted August 7, 2008 A ja rowniez mam takie pytanie- Jakie sa mozliwosci wyboru przesylki? Czy mowiac kurierem UPS, mamy na mysli ze UPSik przywiezie nam bezposrednio paczke z Hong Kongu? Ile mniej wiecej kazdy sposob wysylki kosztuje? Mam na Mysli Dollar za kilogram. Bylbym wdzieczny za odpowiedz :) Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Damaioshin Posted August 9, 2008 Report Share Posted August 9, 2008 chialem zamowic sobie u nich jg G36K - cena 90$ moje wyliczenia bron - 90 transport (2800g) - 483.00 HKD = 61.8208 USD speedpostem - w przypadku small pocket, lub transport (2800g) - 254.00 HKD = 32.5103 USD Form of Delivery (Normal) air, w przypadku parcel clo i vat = 90+62 = [152 * 3.2%]*22% = 190$ = 400pln clo i vat = 90+32 = [122 * 3.2%]*22% = 150$ - 300 pln tak mniej wiecej. czy moje wyliczenia sa prawidlowe? no o czywiscie nie wzialem pod uwage ceny przelewow itp. Link to post Share on other sites
xasistis Posted August 9, 2008 Report Share Posted August 9, 2008 Błąd podstawowy - nie doliczyłeś wagi opakowania ani akcesoriów. 2800 to waga gołej repliki. Błąd poboczny :) - oni w jeszcze trochę inny sposób wyceniają koszta przesyłek i jest on trochęwyższy od standardowo wyliczanego przez kalkulatory poczty czy operatorów pocztowych. Poza tym - OK. Link to post Share on other sites
Gothern Posted August 10, 2008 Report Share Posted August 10, 2008 Hmm a moje wyliczenia wygladaja tak, prosilbym o odpowiedz czy sam poprawne Replika GP SPR + rozne pierdoly ze znikza 5 % przy transporcie UPSem wyszlo mi 401 dolcow Przesylka 84 Dolary 485 przelewam na konto WGC Teraz pytanie, Czy CLO i VAT Wyliczam z CALEGO kosztu paczki, wraz z przesylka? (485) czy tylko za sama paczke (401)? Slyszalem rowniez ze mozna sobie zanizyc vat :D Np do 15 %. Czy z tym nie byloby zadnych problemow u celnikow? Prosilbym o odpowiedz :) Pozdrawiam Link to post Share on other sites
gregor1984 Posted August 10, 2008 Report Share Posted August 10, 2008 (edited) można zanirzyć póki co ja nie miałem z tym problemów, ale jak bierzesz np. paczke z USA ten patent już co raz zadziej wychodzi... po za tym jak coś się popsuje lub zaginie dostaniesz zwrot tyle ile na fakturze :D czyli powiedzmy z 1000 zł dostaniesz 150 zł jeśli znirzysz o 85% orginalna wartość :D Edited August 10, 2008 by gregor1984 Link to post Share on other sites
Gothern Posted August 10, 2008 Report Share Posted August 10, 2008 Mam jeszcze jedno pytanie- czy kiedykolwiek ktos z was byl ofiara/ slyszal o tym zeby z WGC przyszlo cos totalnie innego, lub wadliwy sprzet? Wiecie, to bedzie moje pierwsze zamowienie z WGC jak i pierwszy japonski Aeg, i poprostu mam dylemat, czy nie zaplacil 500 zl wiecej ale byc pewnym ze nic mi sie nie spierdzieli, albo ze mnie ktos wydyma.. Link to post Share on other sites
gregor1984 Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 odnośnie bank to bank transfer (multibank konto dolarowe) ---> kaska idzie 3 dni robocze..... nie ma to jak sam sobie odpowiedzieć.. Link to post Share on other sites
Yaung Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 mógł by mi ktoś policzyc ile by wyniosły całkowite koszty Army R85A1 Electric Airsoft Rifle? na WGC chodzi po 127$ z góry dzieki Link to post Share on other sites
xasistis Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Ludzie, no nie bądzcie aż tacy leniwi i nie oczekujcie, że ktoś odwali za was robotę! Najlepiej dostać gotowe na tacy, prawda? Na forum jest opisane krok po kroku jak wygląda zamówienie z WGC. Wystarczy poszukać! Yaung - złóż zamówienie na WGC to ci przyślą koszty transportu. Następnie wszystko obkładasz cłem, vat'em i przeliczasz na złotówki. Link to post Share on other sites
madjong Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 mógł by mi ktoś policzyc ile by wyniosły całkowite koszty Army R85A1 Electric Airsoft Rifle? NIE Link to post Share on other sites
Damaioshin Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 dlatego napisalem sobie wlasne wyliczenia kosztow, aby ktos je skorygowal, a pozniej zeby byly przykladem dla innych. Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted August 15, 2008 Report Share Posted August 15, 2008 (edited) Witam, chciałem się zapytać ile trzeba czekać na m16a3 z g&p z wgc gdy jest out of stock i drugie pytanie, czy gdybym wpłacił pieniądze i okazałoby się że nie mają tego karabinu na stanie a ja zdecydowałbym się poczekać to zapłaciłbym więcej z powodu kosztów przesyłki jednego karabinu?( chodzi mi o to czy gdyby mojego karabinu tylko brakowało to czy reszta zamówienia czeka na mnie czy mój karabin przyjdzie osobno i będę musiał dodatkowo zapłacić za przesyłke? Witam, chciałem się zapytać ile trzeba czekać na m16a3 z g&p z wgc gdy jest out of stock i drugie pytanie, czy gdybym wpłacił pieniądze i okazałoby się że nie mają tego karabinu na stanie a ja zdecydowałbym się poczekać to zapłaciłbym więcej z powodu kosztów przesyłki jednego karabinu?( chodzi mi o to czy gdyby mojego karabinu tylko brakowało to czy reszta zamówienia czeka na mnie czy mój karabin przyjdzie osobno i będę musiał dodatkowo zapłacić za przesyłke? Edited August 15, 2008 by Prezes_____ Link to post Share on other sites
Damaioshin Posted August 15, 2008 Report Share Posted August 15, 2008 Witam, chciałem się zapytać ile trzeba czekać na m16a3 z g&p z wgc gdy jest out of stock i drugie pytanie, czy gdybym wpłacił pieniądze i okazałoby się że nie mają tego karabinu na stanie a ja zdecydowałbym się poczekać to zapłaciłbym więcej z powodu kosztów przesyłki jednego karabinu?( chodzi mi o to czy gdyby mojego karabinu tylko brakowało to czy reszta zamówienia czeka na mnie czy mój karabin przyjdzie osobno i będę musiał dodatkowo zapłacić za przesyłke? Najlatwiej byloby zapytac na WGC. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 ok. spróbuje coś uklepać po angielsku i napisze wam jak to wygląda Link to post Share on other sites
madjong Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 Cudownie Link to post Share on other sites
Recommended Posts