choisen Posted October 12, 2008 Report Share Posted October 12, 2008 No właśnie. W tej długiej liści liście dębowe były czarno/brązowe. Jakie powinny być w końcu? Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 To tak dla rozluźnienia atmosfery czysto bundeswehrowski żart "obszyciowy": Dla tego kto poprawnie rozszyfruje znaczenie naszywki piwo (nie liczę Dingo ani Wolfa, bo oni raczej na pewno będą wiedzieli ;)). Ronin Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Witam. Chciałem się dowiedzieć jak się sprawy mają z naszywkami z imieniem. Szukałem lecz nigdzie nie mogłem tego znaleźdź. Jaki wymiar ma mieć naszywka, na jakim tle powinny być litery i jakie wymiary powinny mieć. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
MAR Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 (edited) Z tego co wiem powinno być nazwisko z czarnej nici na oliwkowym tle - a wymiary takie same jak rzep na bluzie. Edited November 1, 2008 by ramol Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Ale coś mi się też obiły o uszy wymiary liter i całej naszywki... Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Namenschild jest zawsze jednakowej wielkości, takiej jak rzep na wszystkich częściach umundurowania. Wymiarów teraz nie podam, ale zamieszczam zdjęcie. Imiennik był szyty na zamówienie u konktraktowego producenta w Niemczech, więc jest w pełni regulaminowy. Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 A ja zadam pytanie o "luki" GERMANY. Dostępne są 2 rodzaje: duże i małe. Które powinno się mieć na rękawach? Oczywiście wiem, ze są używane w misjach zagranicznych :P Quote Link to post Share on other sites
danyboy Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Namenschild jest zawsze jednakowej wielkości, takiej jak rzep na wszystkich częściach umundurowania. Wymiarów teraz nie podam, ale zamieszczam zdjęcie. Zgodnie z pewnym dokumentem (GV_ZDV 37-10_Anzugsordnung.pdf) Namensband jest bawełniany i ma wymiary: ok. 2,5 cm wysokości i ok. 14 cm szerokości. Namensband oliwkowy, z czarnymi literami (olivfarbenem Grundtuch mit schwarzen Buchstaben) noszony jest na: – Feldparka, – Feldjacke, – Feldhemd, – Feldjacke, Tarndruck, – Feldbluse, Tarndruck, – Überjacke, Nässeschutz, Tarndruck, – Panzerkombination, – Fliegerkombination (Heer), – Fliegerlederjacke (Heer), – Pullover, oliv (Heer), – Monteurkombination, lfztechn Pers. Polecam dokument ten, bo jest tam dużo więcej kolorów tła i liter w użyciu przez różne wojska BW i noszone na różnych innych elementach odzieży. Oczywiście nie jestem pewien aktualności tegoż dokumentu ;) Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 Dokument ten jest ciągle aktualizowany, ale potwierdzam że ZDV 37/10 to obowązujący dokument wewnętrzny , określający regulamin mundurowy Bundeswehry. Dla zainteresowanych LINK do ściągnięcia. Uprzedzam ,że konieczna jest dobra znajomość języka niemieckiego i niektóre zapisy regulaminu w ostatnich latach uległy zmianie. Regulamin zawiera przepisy dotyczące umundurowania wszystkich rodzajów sił zbrojnych BW, a więc też marynarki i lotnictwa. A ja zadam pytanie o "luki" GERMANY. Dostępne są 2 rodzaje: duże i małe. Które powinno się mieć na rękawach? Na rękawach powinno się mieć małe łuczki. Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 (edited) Witam poszukiwałem informacji na temat pagonów w to miejsce ( zdjęcie ) jest miejsce na rzep ktoś coś więcej wie z pewnością na ten temat może poda również ktoś jakiegoś linka do polskich sklepów z tym ewentualnie Deutschlandowego jakiegoś :poddanie: Pozdrawiam Wawix Edited January 2, 2009 by Wawix Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 W Polsce to w tym sklepie, z ktorego pochodzi zdjecie. Jesli chodzi o zagranice to na pewno Sierra-313(sa ich producentem) :) Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 Na Ranger nie widzę właśnie a szukałem ;-) Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 www.vest.pl Tam są pagony BW... http://www.sklep.vest.pl/index.php?cPath=44_109_123 Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 (edited) Niestety na Vest.pl nie ma na rzep patrzałem :( ale już załatwiłem od Ramola bo miał wolny komplecik xD :wink: Ramol pozwolę wrzucić sobie foto : Pozdrawiam Wawix Edited January 2, 2009 by Wawix Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 (edited) Może ktoś by wiedział gdzie w Polsce można dostać naszywki polowe ''Jägerregiment 1'' dla mojej ekipy byłbym bardzo wdzięczny ;-) A jeśli ktoś ma możliwość ściągnięcia zza granicy było by również super Z podziękowaniem ekipa ''Czarny Legion'' ;-) Pozdrawiam Wawix Edited January 9, 2009 by Wawix Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 Heh... też polujemy... na Ebayu nie widziałem, a nie każda firma da radę je zrobić... Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 (edited) Może podamy wymiary dokładne i kolory to nam zrobią xD Edited January 9, 2009 by Wawix Quote Link to post Share on other sites
Dingo Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 Jest to bardzo racjonalne wyjście... Zwłaszcza, że potrzebujecie większą ilość. Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 Nie było by głupie podać fotke naszywki oraz dokładne wymiary choćby na allegro. http://allegro.pl/item525247631_naszywka_n...ny_projekt.html Zrobilibyśmy między sobą dobry projekt naszywki z dobranymi właściwie kolorami i każdy by mógł sobie zamówić przez Allegro ilość jaką by chciał a choć wyjdzie lipa to i tak stracimy na pysk każdy z 10 zł warto spróbować ;-) Quote Link to post Share on other sites
Dingo Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 (edited) ostatnio zamawiałem z Wolfem naszywki dla Jagtkommando -wyszły jak kontraktowe więc polecam. Nie pamiętam jakie były koszta, pytaj Ronina oni zbierał kasę Jeśli chodzi o Allegro to obawiam się, że naszywki będą lipnie wykonane. Jako Jagtkommando powinniśmy trzymać poziom -Chu... ale jednakowo. Edited January 9, 2009 by Dingo Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 (edited) To z kim rozmawiać o tych naszywkach najlepiej? Z Wolfem taa? Znowu biedny Wolf ma już mnie chyba dość :P Edited January 9, 2009 by Wawix Quote Link to post Share on other sites
Dingo Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 ...nasz "zaopatrzeniowiec" :luzik: Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 O ile pamiętam naszywki JgRgt 1 są na LHD Shopie... Chyba lepiej kupić kontraktowy oryginał, nieprawdaż ;)? Ronin Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 Pewnie,że lepiej tylko kto by nam mógł je zamówić 8) Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 Przepraszam za Spam ale Ronin mógłbyś przesłać dokładnego linka do tej naszywki? Szukałem w tym sklepie co podałeś i nie znalazłem albo kijowo szukałem... wiem,wiem jestem upierdliwy,uparty :-F Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts