ocet Posted May 17, 2008 Report Share Posted May 17, 2008 Kto mi może powiedzieć po co są te otwory we wszelkich ładownicach? Czy BW używa podwójnych ładownic na mago do G36? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 17, 2008 Report Share Posted May 17, 2008 Do tego aby z nich brud wypadał. Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted May 17, 2008 Report Share Posted May 17, 2008 Oraz woda wypływała - po zanurzeniu się do głębokiej wody w trakcie przeprawy woda pozostałaby w ładownicach, gdyby nie te otwory. A o ładownica podwójnych info było już kilkakrotnie - poszukaj... Zresztą - niebyt precyzyjnie zadałeś pytanie bo nie wiadomo o jaki system chodzi - wszelkie siły specjalne od dawna używają podwójnych ładownic, w S95 nie ma ich w standardzie, za to żołnierze kupują je prywatnie, w IdZ są z kolei w standardzie. Ronin p.s. Tu też jest sporo informacji: http://www.awr.one.pl/viewpage.php?page_id=9 Quote Link to post Share on other sites
fidell Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 W temacie nie było mowy o tych ładownicach: http://www.sklep.vest.pl/product_info.php?...roducts_id=3937 Czy są one używane/widywane u żołnierzy Bundeswehry? Bo są ciekawą alternatywą, by upchnąć na pasie ~10 magazynków. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Firma Tacgear nie jest firmą kontraktową, aczkoliwek jej produkty są często używane przy żołnierzy z uwagi dobrą jakość wykonania i funkcjonalność. Nie widziałem tego w użyciu. Większość podwójnych ładownic, które widuję się na zdjęciach, jest elementem kamizelek w nowszych systemach. Quote Link to post Share on other sites
fidell Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Dlatego też użycie tych ładownic mogło by być prawdopodobne? Widziałem kiedyś zdjęcie, na którym wojak w nieznanej mi kamizelce miał coś na wzór tego modelu, lecz z klamrami identycznymi co w Cargo. Stąd moje pytanie. Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 W okresie kiedy na wyposażenie jeszcze nie wchodziły kamizelki IdZ, żołnierze chcący używać ładownic podwójnych imali się różnych zakupów prywatnych. TacGear nie był akurat tak popularny w tym okresie, ale jak najbardziej można przyjąć, że ktoś zdecydował się na jego używanie (przy czym raczej na pewno nie było sytuacji, że ładownice takie trafiły do szerszego grona drogą zamówienia zdecentralizowanego - raczej byli to pojedynczy żołnierze). Ronin Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 A czy ktoś ma możliwość porównania wszystkich ładownic jakie są dostępne w polskich sklepach ? Najbardziej by mnie zainteresowały różnice między nimi. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 To może być trudne, bo raczej nikt nie będzie robił kompleksowej analizy rynku. Podstawowe różnice na które trzeba zwracać uwagę to producent, jakość materiału i jego rodzaj, wykonanie,rodzje zamknięć lub zapięć, sposoby mocowania do różnych systemów oraz kontraktowość i funkcjonalność danego modelu. Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 Ja miałem na myśli porównanie poprzez zdjęcie tzn. ustawienie obok siebie ładownic np. Tacgeara i Heima i wzrokowe porównanie tychże ładownic. Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 Ale co to da skoro może jedne będą wyglądać lepiej do innych. Ale za to będę dużo gorzej wykonane i się rozpadną podczas pierwszego dłuższego wypadu? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts