Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pistolet H&K USP za 50zł - nie działa

Recommended Posts

Witam.

Mam pistolet LINK LINK.

Otóż pistolet po nie działa. Naciśnięcie spustu wygląda tak jakby były słabe baterie albo jak by silnik nie umiał naciągnąć sprężyny.

Jest tylko -wyy- potem jak sie puści blokadę to -wuu- i tak Spust i blokada wyy puszczam blokadę wuu.

Takie dźwięki wydaje. Jako kompletny laik rozłożyłem pistolet. (Miałem lekkie problemy ze zdjęciem zamka)

Wszystko w środku z plastiku tylko śrubki, lufa, spręzyny których jest około 10, silnik i te metalowe rurki do zębatek.

Zeby otworzyć całość musiałem odciąc kawek konća lufy zewnętrznej tego do tłumika bo żeby na dwie częsci to rozłożyc to nie dało sie bez tego.

Wszystko w środku wygląda normalnie. Rozłożylem wszystko sprawdzilem silnik bez zębatek i działa.

Nie wiem co teraz robić.

Całość mam złożoną I to samo.

Jakby ktoś wiedział to prosze o napisanie co zrobić. :poddanie:

Aha i bardzo proszę moderatorów (powiedział bym kochanych ale jestem facetem) o nie kasowanie tego tematu gdyż bardzo mi na tym zależy.

Edited by F4RR3LL
  • 3 weeks later...

Jeżeli wszystko w środku jest z plastiku, a pistolet robi ci odgłos wkrętarki to znaczy (miałem to samo w lipnej replice m4a1 wella) że prawdopodobnie wyszczerbiły ci się zębatki plastikowe. Nie wiem jak gearbox wygląda w pistolecie, ale chyba podobnie jak w karabinach więc wyjmij gearbox i sprawdź czy zębatki są całe. Ewentualnie rozbierz gearbox na części pierwsze i przejżyj dokładnie wszystkie zębatki. Jak na 50 zł za USP to raczej nie opłaca ci się dokupować metalowę zęby. Chyba, że jest jeszcze na gwarancji i zamawiałeś z neta to weź go odeślij, tylko szkoda bo replikę kupiłeś w airshitguns.pl to nie wiem jak będzie z serwisem. Tak wogóle to ile ci podziałał? A wnioskując- Kup sobie jak ktoś mądry napisał; replikę gazową (tylko też nie shit). A przeładowywanie (czyli pociąganie za zamek) jest możliwe kiedy masz pistola z blow backiem. Pozdrawiam!

Edit: Aha więc jeżeli zamawiasz replikę gazową to nie zamawiaj z tamtego sklepu airsoftguns.pl bo sklep się cieszy dość słabą opinią na forum i jest troche szitowy. Ja polecam www.zbrojownia.com.pl oraz www.taiwangun.com , Jeżeli byś myślał o poważniejszej zabawie to wejdź na Capri Asg

Edited by volf13
  • 2 weeks later...

Rozwiązaniem tego problemu było kupno mocniejszych baterii (1.5v - gdyż replika działała na bateria AAA). Też miałem taki problem, gdyż udało się komuś mnie naciąć na wspaniałego glocka 18c. Ale jeśli masz kasę Zrób jak Ci radzą...

• 2 weeks later...
  • 1 year later...