Ogniomistrz Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 Majorze jak się dowiesz jak usztywnić lufę jak wacka po viagrze to podziel się z nami tą wiedzą. Quote Link to post Share on other sites
Major Kupricz Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 właśnie spierniczył mi sie magazynek... szlag go trafił na pół minuty przed dzisiejszą strzelanką :| takiego za przeproszeniem gówna ze strony JG to ciężko sie było spodziewać nawet. Rozebrałem go w domu, złożyłem, wszystko gites banana, wypluł 3 kulki i... to samo :wink: najgorsze jest to że nawet nie wiem co mu sie tam psuje, bo jak go rozkladam to wszystko sie rozlatuje na części pierwsze, składam spowrotem i jest dobrze... na jakieś 10 sekund. Także to moja pierwsza, niesamowicie irytująca usterka. Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 Już na początku tematu pisali że magazynek jest tragiczny... Ja w piątek kupuje magazynek mid-capa MAG od Capri za 39 zl. Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 Dzisiaj przetestowałem SIGa w boju i moje uwagi są takie: - żadna nowość magazynek co chwile trzeba nakręcać - przed strzelanką rozebrałem replikę i hop nie działał - SEMI czasem nie działał - składana kolba baaaardzo się przydaje - za ciężki jest z przodu i dwójnóg trzeba wyjmować żeby ciężko nie było nosić SIGa Quote Link to post Share on other sites
Major Kupricz Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 Dzisiaj przetestowałem SIGa w boju i moje uwagi są takie: - żadna nowość magazynek co chwile trzeba nakręcać - przed strzelanką rozebrałem replikę i hop nie działał - SEMI czasem nie działał - składana kolba baaaardzo się przydaje - za ciężki jest z przodu i dwójnóg trzeba wyjmować żeby ciężko nie było nosić SIGa Ad.1 - z hicapem tak to już jest (apropo, naprawiłem już swój magazynek, jeśli by ktoś miał również z nim problemy to służę pomocą) Ad.2 - hop nie działał po Twoim rozebraniu czy rozebrałeś go bo nie działał? Ad3. - też tak mam, faktycznie irytujące Ad4. - fakt, ale brzydko wygląda ze złożoną kolbą :) ja jeszcze pozbyłem się we froncie tego łącznika między lufą zewnętrzną na łożem na baterie, to też troszke waży Ad5. - trzeba mieć po prostu duży biceps do niego :D ja też mam kłopot z jego ciężarem niestety :) dzisiaj zamawiam mid-cap ze specshopu, jak dojdzie to porównam oba magazynki ;) Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 Z hop upem miałem problem z mojej winy źle go złożyłem, czy inne komory np: od m16 , wejdą do SIGa? Quote Link to post Share on other sites
Major Kupricz Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 dostałem dzisiaj magazynek Mid-Cap firmy Mag :) fajny sprzęt, jest cięższy od stockowego Hi-Cap'a, ale również od razu sprawia wrażenie solidniejszego. Aby jako tako rozgrzać sprężyne w magu trzeba go naładować i rozładować przynajmniej ze 20 razy... straszna męka, ale się udało ;) należy też pamiętać o użyciu silikonu w sprayu, dzięki niemu czynność rozruszania sprężyny przynajmniej wygląda mniej barbażyńsko :P magazynek świetnie podaje kulki, bdb trzyma się w gnieździe, czyli wszystko to czego od niego oczekiwałem :) aczkolwiek z tą sprężyną strzeba się solidnie namęczyć... w cieniu praktycznie nie da się zauważyć że jest przezroczysty, ale pod słońce spokojnie można policzyć kulki wewnątrz niego. jednym słowem dobry zakup jeśli ktoś nie ma ochoty się męczyć z Hi-Capem, więc polecam! Quote Link to post Share on other sites
radeq182 Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Witam, chciałbym się zorientować ile kosztowała ta replika gdy ją kupowaliście ? Quote Link to post Share on other sites
Major Kupricz Posted May 2, 2009 Report Share Posted May 2, 2009 ja kupiłem w promocji świątecznej na taiwangunie za 350zł :) Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 Major kiedy to był? Ja kupiłem swojego za 470 zł parę tygodni po podwyżkach cen na taiwangunie. Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 Mam zamiar wymienić cylinder na typ 0 , będzie pasował ten od CA ze zbrojowni za 20 zł? (innego dostępnego nie znalazłem) Quote Link to post Share on other sites
Major Kupricz Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 (edited) Major kiedy to był? Ja kupiłem swojego za 470 zł parę tygodni po podwyżkach cen na taiwangunie. Mam zamiar wymienić cylinder na typ 0 , będzie pasował ten od CA ze zbrojowni za 20 zł? (innego dostępnego nie znalazłem) Połowa grudnia 2008r. mniej więcej. a cylinder to cylinder, powinien pasować :) (ps. masz zamiar sam go wymieniać?) (obawiam się że stockowy JG to nawet cylinder 2 typu :wink: gdyby porównać je do cylindrów systemy, to zdecydowanie, ale to baaaaardzo, przypomina typ2 a nie 1szy... tragedia) Edited May 4, 2009 by Major Kupricz Quote Link to post Share on other sites
radeq182 Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 1.Zamierzam kupić tą replikę i stąd proste pytanie ;]. Gdzie trzymacie swoje magi (zakładam ze macie min.2), czy będą pasować jakieś ładownice ? 2.Jako newbie ciekawi mnie czy długość lufy (tu510) spełnia swoją role, czy replika będzie dużo celniejsza od innych chińczyków w podobnej cenie o krótszej lufie? np. cm.045 (290 mm) ? Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Major Kupricz Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 (edited) 1.Zamierzam kupić tą replikę i stąd proste pytanie ;]. Gdzie trzymacie swoje magi (zakładam ze macie min.2), czy będą pasować jakieś ładownice ? 2.Jako newbie ciekawi mnie czy długość lufy (tu510) spełnia swoją role, czy replika będzie dużo celniejsza od innych chińczyków w podobnej cenie o krótszej lufie? np. cm.045 (290 mm) ? Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc. celniejsza napewno, ale nie spodziewaj się że Ci szczęka opadnie na stockowej z JG :) (530mm ;) ) zamontowanie systemy powinno o niebo polepszyć skupienie. Ja chodzę z mid-capem jedynie, bo nie mam kamizelki ani nic w tym stylu ;) do tego zabieram naładowaną szybkoładowarkę w razie czego i ewentualnie hi-cap wsadzam w boczną kieszeń spodni... mało lansiarkie ale da się przeżyć ;) Edited May 4, 2009 by Major Kupricz Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Sam na pewno nie wymienię cylindra, ponieważ się na tym nie znam wolałbym wysłać replikę do taiwanguna żeby mi te części wymienili. Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 Mam małą usterkę. Górna część korpusu uległa pęknięciu. A konkretnie pęknięcie zaczyna się od końca muszki do mocowania kolby, nie powoduje to żadnych uszkodzeń wewnętrznych , ale kolba bardziej się chwieje, zastanawiam się nad inwestycją w stalowy korpus. Quote Link to post Share on other sites
Major Kupricz Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 o kurcze... to nie dobrze. zrób zdjecie jak możesz i wrzuć je tutaj, żebym mógł zobaczyc jak to wygląda :) Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 Tfu nie muszki tylko szczerbinki...a zdjęcie zrobię jak kabel USB znajdę. Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 (edited) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3aea7fdb92b9cf9b.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fde0418450d0b94f.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2f962c4a2e84b083.html Zdjęcia pęknięcia możliwe że zrobi si kolejne pęknięcie z drugiej strony, ponoć tak się dzieje we wszystkich SIGach z plastikowym korpusem Edited May 11, 2009 by Ogniomistrz Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 Znowu pękł mi korpus ale teraz to tragedia ponieważ pęknięcie jest przy mocowaniu szyny R.I.S. , ma długość 7 cm. To z mojej winy ponieważ klamra w pokrowcu mi pękła i pokrowiec spadł na cegłę. Quote Link to post Share on other sites
Major Kupricz Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 Znowu pękł mi korpus ale teraz to tragedia ponieważ pęknięcie jest przy mocowaniu szyny R.I.S. , ma długość 7 cm. To z mojej winy ponieważ klamra w pokrowcu mi pękła i pokrowiec spadł na cegłę. no to tragedia :| moje body się narazie trzyma, ale jakiegoś szalonego kontaktu z ziemią jeszcze nie zaliczyło, więc pewnie dlatego... swoją drogą metal body do siga jest wyjątkowo ładne, ale cena wynosząca 150% wartości broni JG poprostu poraża... jak masz czas to przy okazji wrzuć zdjecia i tego większego pęknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Dzisiaj kupiłem używany korpus od SIGa 552 TM i pasuje jak ulał. Quote Link to post Share on other sites
Keraj Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Czy stracę gwarancję gdy sam zmienie gumke hop-up? Quote Link to post Share on other sites
Major Kupricz Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Czy stracę gwarancję gdy sam zmienie gumke hop-up? nie, nie stracisz :) Ogniomistrz, za ile i gdzie dorwałeś to body od TM? :) I jak ma się ono wizualnie do tego JG? ;) Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Mlody_brt sprzedał górną część korpusu wraz z pinem od chwytu przedniego i jedną śrubką od mocowania kolby za 40 dychy, korpus był już wiele razu malowany i farba jest trochę starta ale mi to nie przeszkadza. Kolor ma czarny i jak teraz patrze na niego to niemal że kolor się zlewa z dolnym korpusem i pasuje jak ulał. I taka ciekawostka komora hop-up od TM jest taka sama jak JG. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts