MJ91 Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 Witam! Mam problem, kupiłem Cyme cm.027. Przyszła wczoraj pocztą. Dzisiaj postanowiłem ją przetestować. Po kilkukrotnym przełączeniu trybu ognia selektor sie zepsuł (jest luźny, skacze, przestawia sie) na co gorsze nie dziala tryb SAFE. Czy którys z was mial juz taki problem w swojej cymie?? Jak to naprawić?? Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 Wyślij na gware. ;P Quote Link to post Share on other sites
MJ91 Posted June 7, 2008 Author Report Share Posted June 7, 2008 powiedzmy ze gwarancja nie wchodzi w rachube :P co zrobic?? trzeba rozbierac caly gearbox?? Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 Najpierw po prostu wyciągnij gearbox i poruszaj zębatkami, co są po bokach - z selektorem i bez niego. Spróbuj strzelić na safe. Popatrz, czy wszystkie zębatki od selektora są na swoich miejscach. Ogólnie mówiąc - sprawdź, czy wszystko dobrze na zewnątrz. Quote Link to post Share on other sites
BuZz Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 Gearbox, a selektor ognia to 2 inne bajki. Ew. musiałbyś wyjąć silnik i rączkę zdjąć. Od kilku lat wałkowane jest, że chinole mają zwalone selektory - już dziesiątki postów i tematów o tym było... ileż można. Wada fabryczna i tyle... Wymień płytkę na CA i będzie działać. Ew. dokręć śrubkę od selektora przyciskając go jak najbardziej do body. Weź forum poczytaj. Wpisz ,,selektor mp5" czy tam ,,mp5 cyma" i po zabawie. Quote Link to post Share on other sites
MJ91 Posted June 9, 2008 Author Report Share Posted June 9, 2008 az wstyd sie przyznac, :P to bylo spowodowane poprostu odkreceniem sie podczas transportu przelacznikow selektora (choc to troche dziwne bo zmiana semi/auto byla ok tylko safe nie dzialal) BuZz masz racje, trzebabylo poprostu na maksa docisnac przelaczniki i mocno dokrecic :P dzieki wszystkim za pomoc. Wydaje mi się że temat do zamkniecia. Dzieki Quote Link to post Share on other sites
MJ91 Posted June 9, 2008 Author Report Share Posted June 9, 2008 (edited) Jeszcze jednak nie zamykajcie tematu. Nie chcialem robic nowego tematu jesli praktycznie chodzi znowu o to samo (selektor) Mam jeszcze dwa pytania dotyczace tej mojej cymy: 1. zauwazylem ze po kilku oddanych strzalach na semi spust blokuje sie tak jak na safe (gdy przelacze na auto wystrzele 1 kulke i znowu dam semi to dziala ok). Co może być tego przyczyną?? 2. czy ten magazynek low-cap pasuje do tej cymy?? http://taiwangun.com/?str=product&prId=293 bo wkurza mnie juz ten podwojny stockowy (trzeba nakrecac co ok 10-15 kulek ;/) Edited June 9, 2008 by MJ91 Quote Link to post Share on other sites
enzig Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 Zacinki auto-single to popularna wada wszystkich modeli Cymy, właściwie kupując replike jest prawie pewne że w końcu przestanie ci to właściwie działać, jest masa tematów o tym problemie wystarczy poszukać. Quote Link to post Share on other sites
MJ91 Posted June 14, 2008 Author Report Share Posted June 14, 2008 wlasnie przeszukalem forum i nie znalazlem nigdzie nic o tym magazynku problemy z zacinkami nie sa zbyt czeste wiec jest ok pomozcie mi tylko znalesc pasujacy magazynek do tej cymy, taki na ok 50 kulek Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts