Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Wzmocniony GB + mocne zębatki + prowadnica łożyskowana Deep fire + BU systemy + tłok max. wzmocniony + łożyska ślizgowe stalowe DF + silnik systema-GP + okablowanie i mosfety 2. Precka PDI-SYSTEMA-PROMEK. (z nastawieniem na 1 i 3)

Za całość wyjdzie ok. 1000zł

+ bateryjka 12v(na capri chyba była) ew. 10,8v.

Sprężyna M140-M150

Przynajmniej ja bym to dał. + gumę na systemkę. (komora pewnie ci pożyje trochę ale z góry nastawiłbym się na metalową)

Choć zasięg na M100+ BU jest już bardzo duży w stosunku do większości replik "pseudosnajperskich". Tzn. Porównywalny z MP002 AGM. Pamiętajmy jednak o różnicy FPS'owej.

Jak mojego AUG'a nie sprzedam to wstawię M110(teraz M100DF) + preckę i zobaczę jak zasięg wzrósł.

Teraz celny to ok. 45m ale na stockowej lufie marui nie spodziewałem się więcej. Po wstawieniu precki powinien wynosić 50-55 bo widać NAPRAWDĘ duży rozrzut na dalsze odległości.

Na M140-M150 spodziewałbym się już zasięgu "snajperskiego". (M140 +BU naturalnie)

Edited by mikadorus

Dzieki Mikadorus.

To bedzie Tactical, ktorego wypusci JG.

Wybebesze wszystko.

Lufa bedzie PDI 690 w tlumiku.

Jak komus sie chce, to niech poda spis czesci (linki) do wymiany (bez oszczedzadzania, tylko to co najlepsze).

Ktora komora hop zapewni najlepsza szczelnosc?

Edited by pablo79

Nie będzie za długa ta lufa? Bo możesz stracić "trochę" fps.

59cm powinno starczyć.

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2200

z wyższej półki widziałem tylko tą...

Ale może komora TM'a pożyje Ci tochę ew. JG stockowa i zobacz jak się spisuje bo komory do AUG ogólnie są bardzo dobre w stosunku do M'ek itp.

A całość do tuningu weźmiesz z ASGshopu + mosfet'y z allegro/elektronicznego.

Przynajmniej ja bym tam brał...

Co do celowania z AUG'a możesz zrobić sobie taką "poduszkę" pod policzek z siatki maskującej owiniętej 1-2 razy na body. Ja tak zrobiłem ostatnio i bardzo ładnie wygląda/maskuje i celowanie również jest łatwiejsze. + fakt, że wzmocnisz sobie trochę body co zmniejszy szansę na brzydkie pęknięcia.

+ jakby GB miał strzelić ja bym go trochę blachą stalową potraktował tak by komora HU nie została zniszczona... W AUG'u TM masz full miejsca na taką modyfikację więc w JG może być podobnie.

+ jak chcesz zwiększyć powtarzalność strzałów odpowiednio umocuj lufę by nie mogła drgać( środek i wylot lufy) i jak pokombinujesz z taśmą klejącą możesz przy komorze łączeniu komory-lufy zewnętrznej trochę jej dać ale z umiarem bo jak będzie za sztywna to uszkodzisz sobie replikę.

u mnie na już na stockowej lufie przyniosło "miłe rezultaty".

Cena zabija. :poddanie:

Co sadzicie o tej ofercie ASGSHOPU?

Gearbox v3 Guardera (z koszyczkiem na silnik), 179zl

FTK 150m/s Guardera 499zl

silnik Systema Magnum krotki 289zl.

Sprezyna 150m/s jest wymagajaca, a ja wstawie batke 12V.

Czy te czesci wytrzymaja?

Co bedzie najslabszym ogniwem w tej ukladance?

Edited by pablo79

G&P bym brał ponieważ to sprawdzona marka a o GB DF to nie słyszałem wiele choć niektórzy je chwalą.

Okablowanie i dodał mosfety, silnik, o komorze pisałem ale spróbuj najpierw stockową zajechać. Zmodyfikować klapkę w kolbie(na której opiera się GB) by włożyć lepszą baterię. Zobacz czy GB klapka oddzielająca GB jest dobrze umieszczona. U mnie po podłożeniu kawałka szmaty ciut lepiej chodziło (choć u ciebie nie musi) kwestia egz.

Dalej to już zostaje tylko lepsza lufa i jej dobre unieruchomienie.(ja mam na silikon czarny).

Na koniec wizyta w myśliwskim i sprawdzenie 1001 lunet by wybrać najlepszą. Nie ufam lunetom z allegro. Wolę dopłacić te 20zł i mieć sprawdzony towar. + dobry montaż.

Chyba wszystko jak nie liczyć "kosmetyczki".

Edited by mikadorus

Sam nie wiem, jaka dlugosc lufy PDI na cylindrze 0 (BU) da maksymalna celnosc i

predkosc wylotowa [...]

Ja mam 650mm [CA], BU, sprężynka 120 Guarderowska, zębatki STU [CA], łożyska kulkowe 6mm, wzmacniany tłok [CA], doszczelniona dysza, łożyskowana głowica tłoka i prowadnica sprężyny (również wzmocniona), cała reszta jest seryjna (poza body po lekkim face tunning'u) - "bangla" bez zastrzeżeń i daleko.

Gearbox od guarder'a sobie odpuść, jest lipny...

Mocny jest G&P, DF w praktyce tak samo.

Wsadź cały FTK Guarder'a na M150, do tego silnik Systemy Magnum, zmiana tłoka na DF z tytanowymi zębami, bateria 12V i to wszystko.

Mam u siebie w Ak taki zestaw i się sprawdza na M150 asgshop wykręcił 565fpsów (lufa systema).