ehyre Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 witam, jakiś czas temu stałem się szczęśliwym posiadaczem sigmy 40f na co2 produkcji cybergun'a. Poza początkowymi problemami z blokowaniem się kulek, pomogło smarowanie smarem silikonowym, nie miałem z nią większych problemów aż do felarnej sytuacji kiedy kompletnie zablokował się zamek. Nie chciał się ruszyć ani w przód ani w tył. Dopiero przy pomocy wkrętaka udało mi się odciągnąć spust (tak to się nazywa jeżeli się nie myle) i zdjąć zamek. Po tej sytuacji pistolet zaczął gorzej strzelać, momentami po kilka kulek, tak wystrzelałem ostatnie 2 naboje co2. Dziś uzupełniłem "zapasy" i już za każdym razem simga zamiast pojedyńczego strzału strzela po kilka kulek na raz. Czy ktoś ma pomysł co może być z nią nie tak ?? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 Pobiera po kilka kulek i wystrzeliwuje je podczas jednego strzału? czy oddaje serię kilkustrzałową? Quote Link to post Share on other sites
ehyre Posted June 13, 2008 Author Report Share Posted June 13, 2008 pobiera po jednej kulce i oddaje serię kilkustrzałową od 3 do 5 strzałów. Mam wrażenie, że zamek nie zdąży do końca wrócić na swoją pozycję po blow back'u a już wykonywany jest następny strzał mimo, że np. cyngiel jest cały czas wciśnięty do końca. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 Sprawdź czy mały ząbek umieszczony wewnątrz zamka od spodu chodzi gładko (uderza w niego kurek podczas strzału). Quote Link to post Share on other sites
ehyre Posted June 14, 2008 Author Report Share Posted June 14, 2008 ruszać się rusza w miarę głądko, za to posiada wgniecenie od kurka. Jak zprawdzić czy kurek napewno uderza w ząbek ?? A tak z ciekawości jaka jest w ogole rola tego ząbka podczas strzału ?? Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 ostatnio mam ten sam problem z beretta bella .Tyle że u mnie serią moge wystrzelać cały magazynek . Mógłby ktoś podrzucić dokładne zdjęcie tego "ząbka"? Nie wiem ,poprostu nic tego pokroju nie widze .Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Sigma ma nieco inną konstrukcię niż "beretta" Bella :roll: Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 zdaje se z tego sprawe , ale za tego typu problem powinien odpowiadać element podobnej budowy w podobnym miejscu...ale może się myle Quote Link to post Share on other sites
KasliwyB_52 Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Yyyyy, no ja mam taki sam problem (moj pierwszy problem z Sigma jako taka), wiec przydalo by sie gotowe rozwiazanie (bo leniwy sie zaczynam robic) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts