Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z AUGiem CA

Recommended Posts

Witam

Mam problem z AUGiem CA. Robi istne cuda: na każdym magazynku(czy to Hi-cap, czy też low-cap) wystrzeliwuje pierwsze 10-30 kulek i dalej są puste strzały(kulki w magu jeszcze są). Wygląda to tak jakby magazynki przestały podawać kulki, ale jak wyjmę i włożę ponownie magazynek to znowu kulki lecą(z tym że znowu wystrzeli 10-30 kulek i znowu puste strzały). Tak jakby dysza przestała się ruszać :| .

Gun mam na gwarze, sklep uzna mi to za usterkę?

pozdrawiam Pasti

Nie uzna tego za usterki, jest to wina magazynków milem podobny problem ze swoim, po naklejeniu kawałka taśmy na mocowanie zatrzasku problem przestał istnieć można też kupić nowy zatrzask gdzieś na wgc widziałem. Jak chcesz zdjecia jak to zrobiłem odezwij sie na pw

U mnie na magazynkach Hi-Cap CA były podobne jaja, nigdy nie miałem pewności, kiedy poda kulki, a kiedy nie.

Problem rozwiązałem definitywnie rozkładając magazynek i upychając trochę zwykłego samochodowego smaru do sprężyny ślimakowej, która kręci podajnikiem kulek (nie ma ona styczności z kulkami). W jednym magazynku nie zrobiłem takiego przesmarowania i sprężyna pękła u podstawy, musiałem na nowo zaginać.

Bardzo ważna uwaga, trzeba pilnować tej sprężyny ślimakowej, gdy rozbieramy magazynek. Jeśli sprężyna wyskoczy, to jest dużo roboty ze zwijaniem ;)

Nie wiem, wygląda na to że magi są w porządku :) . Znalazłem co innego: obrobiony początek rurki, którą dalej kulki są podawane do komory, poprawiłem to pilnikiem i póki co śmiga :D . Jak coś nawali to dam znać.

pozdrawiam Pasti

P.S.- kulki jakich używam to goldfire'rery 0.25.

P.S.- kulki jakich używam to goldfire'rery 0.25.

Używałem tych kulek do momentu, aż jednej nie wziąłem do ręki i naocznie nie stwierdziłem, że jest jajowata :-F

A sprężynkęw magu najlepiej wytrzeć do sucha. Albo jeszcze zapolerować lekko ;-) . A nie smarować.

Jeśli masz na myśli hi-capa i sprężynę ślimakową, to nie wiem, skąd te teorie, ale ja jestem praktykiem i mam magazynki, które niesmarowane podawały kulki od czasu do czasu, a po przesmarowaniu pracują od wielu miesięcy jak małe motorki. Zresztą jest to autorski patent :mrgreen:

Bardzo istotne jest tylko, żeby nie zabrudzić magazynka w miejscach, gdzie są kulki, bo wtedy smar dostanie się z kulkami do komory hop-up i spadek zasięgu gwarantowany.

• 2 weeks later...