Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M14 KART PROBLEM ze spustem

Recommended Posts

bateria napewno nie padla bo byla swiezo ladowana a innego akumulatora nie mam wiec nie prubowalem.

Niedlugo nim strzelalem bo mam go 2 dni ale on byl uzywany wiec nie wiem wczesniej chodzilo normalnie az tu nagle przestalo strzelac. Spust chodzil normalnie nie klikalo gdy naciskalem a potem caly czas klika

Jeżeli z dnia na dzień przestało strzelać, a to tajemnicze 'klik' to reakcja silnika który nie napina springa, to mało prawdopodobne są styki. Przepalone stawiają opór, dość duży, ale pierwej objawia się to mniejszym ROF.

Tak czy tak- sprawdź baterie. Później sprawdź silnik. Jeśli to ani batka, ani silnik to siłą rzeczy musisz rozebrać GB i wszystko sprawdzić.

Ja sam w to sie nie bede bawic bo to moja pierwsza bron i jestem zielony .Ciekawy jestem zato ile kosztowala by mnie naprawa i gdzie mi to moga zrobic

Jeżeli z dnia na dzień przestało strzelać, a to tajemnicze 'klik' to reakcja silnika który nie napina springa, to mało prawdopodobne są styki. Przepalone stawiają opór, dość duży, ale pierwej objawia się to mniejszym ROF.

Tak czy tak- sprawdź baterie. Później sprawdź silnik. Jeśli to ani batka, ani silnik to siłą rzeczy musisz rozebrać GB i wszystko sprawdzić.

Raguje tylko spust potem nic nie slychac tylko spust nie wydaje mi sie ze cos wogule po nacisnieciu sie dzieje

Ja sam w to sie nie bede bawic bo to moja pierwsza bron i jestem zielony .Ciekawy jestem zato ile kosztowala by mnie naprawa i gdzie mi to moga zrobic

Raguje tylko spust potem nic nie slychac tylko spust nie wydaje mi sie ze cos wogule po nacisnieciu sie dzieje

zapytaj kolegów którzy się na tym znają,a jak nie to zostaje jakiś serwis

• 3 weeks later...

Jeśli spust nie chodzi jednolicie (w pewnym momencie stawia opór) to na 99% wina selektora ognia. Odepnij kabłąk spustu, wyjmij cały spust. Jak to zrobisz to będziesz mógł rozebrać replikę. Jak to zrobisz (wyjmiesz GB z łoża) to zobacz czy z selektorem ognia wszystko OK (poruszaj nim itp). Złóż replikę i sprawdź czy strzela.

Też dzieje mi sie coś podobnego. Na ogniu pojedynczym nagle przestaje spust działać, jednak jak przełącze tryb na ciągły to się magicznym sposobem naprawia. I nie sądze żeby zdążył mi selektor paść (M14 mam dopiero od 3 dni i za dużo się nim nie bawiłem:) a batka też była świeżo naładowana. Do tej pory 3- 4 razy mi się tak "zawiesił". Za diabła nie mam pojęcia co to może być :)

O ile pamiętam to do tych replik dodawane sa baterie 8,4V wg mnie sa poprostu zbyt słabe. W czasie moich walk z ta repliką (w zasadzie jeszcze zjestem w trakcie) często tak się działo i w 90% przypadków winna była bateria. Na 9,6 problem w zasadzie znikł. Ale nie wyklucza to innych możliości. Może to być coś dookoła selektora/spustu/styków ale równie dobrze moze to byc jakiś rodzaj zacięcia w GB. Może tez być to wynikiem "przestawienia" sięregulacji docisku silnika.

satangel, Twój problem ewidentnie wskazuje na selektor ognia. On nie musi być uszkodzony, przy obracaniu nim cos za słabo sie przesunie (tam jest taki plastikowy, przezroczysty shit). Wykonaj test. Jak Ci przestanie strzelać to wstrząchnij parę razy repliką, stuknij w nią i na pewno znów zacznie strzelać. Rozwiązanie jest proste, trzeba użyć np kropelki żeby "dyndziel" pokrętła selektora zawsze "sięgał" do mechanizmu decydującego o "rodzaju ognia".

P.S. Jeśli po przełączeniu na auto zawsze zaczyna strzelać to nie może to być wina baterii.