Gorek93 Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 Witam ! Wczoraj poraz pierwszy rozebrałem GB od mojego M16, dziś przyszły łożyska, więc zabrałem się do składania, wszystko starannie nasmarowałem smarami CA, po wielu kombinacjach udało mi się złożyć GB, Przykręciłem rękojeść i włożyłem silnik, niby wszystko ok. przytrzymałem silnik palcem i strzela, troche głośno i nie za szybko ale strzela, gdy złożyłem reszte repliki i przykręciłęm to co jest pod silnikiem w rękojeści replika nie chce dzizłać, albo słychać chodzacy silnik albo stukanie, gdy trzymie to palcem to jest w miare dobrze ale gorzej niż przed wymianą łożysk. Usiłowałem rególować silnik małą śróbką, ale nic nie daje. Dodam że jedno z łożysk wchodzi w strone GB tzn. będzie wychodziło w GB . Co zrobiłem źle ? Czy jest coś takiego że te łożyska i smar muszą się jakoś rozejść ? Co z tym silnikiem mam zrobić ? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 Na moje oko bardzo złe podkładkowanie jest winne. A do wewnętrznych powierzchni lożysk dałeś smar? Wymontuj ukad pneumatyczny, zostaw tylko zębatki, wyjmij antyrewersal i przez dziurę po cylindrze zakręć widoczną zębatką. Kręci się luźno? Quote Link to post Share on other sites
Gorek93 Posted June 24, 2008 Author Report Share Posted June 24, 2008 Jak wyciągłem zębatki to ogólnie były tylko 2 podkładki, gdy kręciłem zębatkami to mechanizł działał w miare luźno, smar dałem w łożyska i wszędzie, CA do zębatek JAk kręciłem zębatką tą co sie z cylindrem łączy to mniej płynnie chodziło, ale silnikowa dobrze Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 Spodkładkuj odpowiednio zębatki i wyreguluj silnik. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts