choisen Posted July 2, 2008 Report Share Posted July 2, 2008 Zakładam ten temat tutaj, bo jak będzie gdzieś indziej, to nie dostanę satysfakcjonującej odpowiedzi... Mianowicie, jakiego zawieszenia do MP7 używa BW? I czy jest gdzieś do kupienia? Jak w ogóle wygląda? Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted July 2, 2008 Report Share Posted July 2, 2008 Wykorzystuje się to samo co w przypadku G36: Kopia Tac Gear-a do kupienia na rangershopie. Oryginał BW do kupienia (czasem) na e-bayu. Ronin Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted July 4, 2008 Author Report Share Posted July 4, 2008 (edited) Kolejne pytania. Coś mnie dzisiaj na nie wzięło ;) 1)Jak są noszone magazynki do MP7? W specjalnych ładownicach, czy na przykład w Mehlerach po 2? 2)Czy są używane( ba! Czy istnieją!) spinacze po 2 magazynki, jak w MP5? PS. Proszę moda o zmienienie tematu na "MP7", bo nie tylko o zawieszeniu będzie tutaj mowa ;) Edited July 4, 2008 by choisen Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Ładownice do MP7 wchodzą w skład systemu IdZ: 2)Czy są używane( ba! Czy istnieją!) spinacze po 2 magazynki, jak w MP5? A są spinacze do magazynków pistoletowych? Raczej niezbyt wygodnie by się z tego korzystało, zważywszy, że magazynek znajduje się w rękojeści ;). Ronin Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted July 4, 2008 Author Report Share Posted July 4, 2008 (edited) Ale przyjmujmy, że używany długich, 40-nabojowych magazynków O masz... te ładownice są tylko takie? Damn... A czy by pasowały te ładownice do MP5? http://rangershop.pl/product-pol-3656-Pokr...-FLECKTARN.html Edited July 4, 2008 by choisen Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Ale przyjmujmy, że używany długich, 40-nabojowych magazynków Pojemność nie zmienia faktu, że magazynek siedzi w rękojeści... Jeżeli zamocujemy go równolegle, na tej samej wysokości, o wystającą część maga 40 nb. to przeszkadzał będzie w prawidłowym chwycie. Jeśli z kolei zamocujemy go do góry dnem tak, żeby nie nachodził na rękojeść, wtedy z kolei będzie za mocno wystawał do dołu... Tak źle i tak niedobrze. Co do ładownic do MP5 to wątpię - magazynki MP5 (gruby i wąski) i MP7 (płaski i szeroki) mają nieco inne wymiary więc wątpię w wygodę tego rozwiązania. Ronin Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted July 4, 2008 Author Report Share Posted July 4, 2008 A tak oscylując do pierwszego zdjęcia MP7 (tego "Zestaw XXL z frytkami") BW używa Aimpointów? Bo ten trzeci od góry kolimator to AIMPOINT Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Tak, w niewielkiej ilości trafiły do Kampfschwimmer. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Aimpointy są używane przez Kampfschwimmer dlatego, że w przeciwieństwie do Holosightów nie psują się w trakcie nurkowania. ;) Ot, taka ciekawostka Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted July 5, 2008 Author Report Share Posted July 5, 2008 A normalne jednostki używają EOTechów, tak? Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted July 5, 2008 Report Share Posted July 5, 2008 KSK i Fernspäher... Piechota ma standardową szynę ze standardowym kolimatorem. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 5, 2008 Report Share Posted July 5, 2008 Ronin, a gdzie można dostać ten mały kolimator - pierwszy od góry na Twojej fotce..? :roll: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted July 5, 2008 Report Share Posted July 5, 2008 Oryginał? Gdziekolwiek w klepach z optyką taktyczną. Ten celownik to model Z-Point firmy Zeiss. Replik nie widziałem, więc pewnie trzeba kupić oryginał... http://www.zeiss.de/C12567A80033D63E/Conte...1256D6A004BFABD Ronin p.s. Ten celownik jest też montowany na G36 - parę razy widziałem wśród spadochroniarzy DSO: Quote Link to post Share on other sites
Julas Posted July 5, 2008 Report Share Posted July 5, 2008 STAR'owska replika: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...06_srch_s-point Niestety niedostępna tak jak G36/G36K tej firmy już od jakiegoś czasu. Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 (edited) A szkoda , mi się bardzo podoba ten Z-point na G36 , chyba będzie trzeba kupić oryginał... jednak nie , cena do tego nie zachęca :cry: Edited July 6, 2008 by Adrian"ADi"Krysztofiak Quote Link to post Share on other sites
Paprotek Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Wiedząc z doświadczenia, że w naszym świecie często większe rzeczy mieszczą sie w mniejszych, odświeżam pytanie - czy ktoś próbował [!] zmieścić magazynki od mp7 w ładownicach od mp5 z linka kilka postów na północ? Czy, a jeśli tak, to ile, magazynków (i których - długie/krótkie) do mp7 zmieści się do ładownicy od G3 (o takiej: http://www.sklep.vest.pl/product_info.php?products_id=2122 ) Oraz na koniec... ile i których magazynków do mp7 zmieści sie w ładownicach na klacie w Mehlerze? z góry wielkie dzięki za pomoc, jeśli nie padną odpowiedzi, prosiłbym chociaż o podanie wymiarów magazynków od mp7, pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted July 25, 2008 Author Report Share Posted July 25, 2008 Czy ma ktoś zdjątka trademarków na MP7? Bo sobie sprowadziłem z HK pistolecik, i chciałbym dorobić oznaczenia... Co do ilości magazynków w ładownicy w Mehlerze, to dwa spokojnie się zmieszczą... sprawdzę wieczorem ;) Chodzi mi o zbliżenia na napisy na rączce i te obok spustu... Quote Link to post Share on other sites
Paprotek Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 Odświeżam się ze swoim pytaniem. Czy może mi ktoś podać wymiary magazynków do MP7? Jeśli można to zarówno krótkiego, jak i długiego. Z góry dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
May_u Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 Tak na oko z tego co pamiętam to 8,7x3,9x2,7 krótki Ale niech to zweryfikuje spec. :strach: Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted September 25, 2008 Author Report Share Posted September 25, 2008 Już podaję wymiary ;) Krótki: -wysokość: 150mm -szerokość: 43mm -grubość: 25mm u spodu, 17mm na górze Długi: -wysokość: 190mm -szerokość: 43mm -grubość: 25mm u spodu, 17mm na górze Quote Link to post Share on other sites
Paprotek Posted September 25, 2008 Report Share Posted September 25, 2008 no dobra, to prowizorycznie zmieszczą nam się tutaj: http://www.sklep.vest.pl/product_info.php?products_id=2122 cztery magi ;] Dzięki Choisen ;-) Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted September 25, 2008 Author Report Share Posted September 25, 2008 Krótkie tak. Długie to bardziej to ładownica do G36... I nie ma sprawy ;) Quote Link to post Share on other sites
Free Frag Posted October 11, 2008 Report Share Posted October 11, 2008 A ja mam pytanko, jakie jednostki właściwie używają MP7 i jak właściwie jest to przenoszone? tzn. tylko na zawieszeniu, czy może w kaburze udowej wielkiej jak stodoła:D( a może mają jakiś inny patent którego nie znam). Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted October 12, 2008 Report Share Posted October 12, 2008 MP7 jest bronią główną i noszona jest na zawieszeniu. Co do formacji używających MP7 ... było! Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted October 12, 2008 Author Report Share Posted October 12, 2008 Co do zawieszenia też było, bo sam pytałem :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts