Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Karabin ze złomu

Recommended Posts

Karabin jest już w fazie końcowej, stan na oko 92% Nie wyszedł może tak dokładnie jak chciałem, ale przy tych środkach i wolnym czasie efekty są zadowalające.

W korpus wpuściłem całe body od AK (Jing Gong), tak więc o mocowanie GB się nie martwię po za tym, jeśli nie będę rekonstruował grupy UKM-u, to można wrzucić zwykły magazynek od AK. Śmiesznie to wygląda, ale znacznie ułatwia walkę w AS.

P.S.

Na fotki trzeba jeszcze trochę poczekać, karabin jest w trakcie szpachlowania i malowania.

Edited by penio151

Gearbox V.3 Zamontowany (wyjąłem z mojego kochanego AK, żałuję bo nie mam czym się strzelać :D), miałem parę problemów z jego umiejscowieniem, śruby mocujące chłodnicę do korpusu są dość wysokie i przeszkadzały w montażu lufy. GB jest trochę wyżej niż przewidywałem, spust nie do końca wystaje z korpusu. Postaram się go powiększyć. Lufę przymocowałem plastykowymi ściągaczami.

Najgorszy problem jaki aktualnie wystąpił to zawias (do szybkiej wymiany lufy, w oryginale przydatne, w Airsofcie niepraktyczne). Pod wpływem ciężaru wyrobił się i mam wątpliwości czy wytrzyma, spoczywa na nim ok. 10kg.

Do rozwiązania jeszcze problem podawania kulek, szczelność nie jest wspaniała, ale jest wystarczająca.

Edited by penio151
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Kiedy patrzę na takie cudeńka nasuwa mi się myśl "niezły gość". Wspaniałe Ci to wyszło i podejrzewam, że czujesz olbrzymią satysfakcję, że zrobiłeś to od podstaw, a nie kupiłeś gotowca :)

Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów w konstruowaniu tego typu replik :)

• 3 months later...