penio151 Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 (edited) Witam, Od zawsze (czyli od kiedy mogłem trzymać plastykowy pistolet za 7zł) interesowałem się II wojną światową. W trakcie trwania tego hobby zacząłem rekonstruować minione czasy. Posiadam już Kar98 i MP40, wraz z pełnym mundurem. Przewala mi się także po domciu C96 oraz parę mundurów brytyjskich. Wkrótce zapaliłem się na coś cięższego, moje marzenia kierowały się ku....tak, Tygrysowi i Panterze, marzenia ściętej głowy i 12 letnich dzieci. Tak na serio to chciałem mieć do kolekcji jakiś KM, względy finansowe nie pozwalają mi jednak na kupno np. Mg34 Asahi, czy też Mg42 AGM, który niedługo ma ujrzeć światło dzienne. Otóż to czego nie mogę kupić, mogę zrobić sam. Pojawił się kolejny problem, czyli brak zaplecza warsztatu. Za punkt honoru postanowiłem sobie jednak nie używać żadnych prefabrykantów, ani gotowych części (oprócz oczywistych jak śruby i młotki). Ręce mi opadły, lecz doping kumpli z drużyny SARS gotował krew w żyłach. Pozostały mi jednak młotek, parę niezidentyfikowanych narzędzi i pokój na poddaszu. Zacząłem pracę, czyli coś ze złomu. Po 2 miesiącach pracy, sam nie wierząc w sukces stworzyłem to: Dla niedowiarków, naprawdę nie miałem narzędzi, zaglądałem jednak do mojego garaży, gdzie jest imadło i piła kątowa. Struktura jest przygotowana pod GB V.3 , którego mi jednak brakuje :P. Wewnątrz siedzi lufa od M15 CA, na którą zdaję się nadepnął słoń i komora plastykowa od AK. Czekam na składne opinie i pomoc przy wykończeniu. Pozdrawiam, P3n1o Grupa SARS Przasnysz. @Edit: Kochany adminie, jeśli pomyliłem działy - nie gryź :) Edited July 4, 2008 by penio151 Quote Link to post Share on other sites
M1k3 Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 No wg mnie to ma spore szanse na sukces, ale jeszcze dużo pracy przed tobą ;) Masz jakiś pomysł jak to-to pomalować itp? Czy będziesz na partyzanta robił jak ci coś wpadnie do głowy? :D Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted July 4, 2008 Author Report Share Posted July 4, 2008 Wszystko przelecę półmatem czarnym + stylizacja, czyli papier ścierny i parę rysek tu i tam. Po za tym +1000 do lansu za rdzę na częściach. Elementy Bakelitowe postaram się zrobić inaczej, choć jeszcze nie mam pomysłu. Czy będziesz na partyzanta robił jak ci coś wpadnie do głowy? Nie bardzo rozumiem stwierdzenia. Quote Link to post Share on other sites
M1k3 Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Nie bardzo rozumiem stwierdzenia. Ano chodziło mi o to, czy masz już jakiś plan jak zrobić całą replikę, czy robisz ją spontanicznie ;) Mi się bardzo podoba, a należy ci się laur za samo to, że ci się chce. Jak masz zamiar rozwiązać kwestie magazynka? Zrobisz coś na kształt oryginalnego pudła od MG, a w środku będzie jakiś standardowy magazynek? Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 BRAWO! Świetna robota ! Może pochwal się jakimiś "szczegółami budowy" ? Co do bakelitu - gdzieś w temacie o tuningu zewnętrznym AK 74/47 jest o robieniu bakelitowych magów i chwytów. Może tam znajdziesz coś odpowiedniego. Pozdrawiam i gratuluje! P.S. Prosze :) Tu jest o robieniu chwytu ;) Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted July 4, 2008 Author Report Share Posted July 4, 2008 Może pochwal się jakimiś "szczegółami budowy" Cała konstrukcja jest stalowa. Karabinek waży już około 10kg. Wszystkie elementy wykonałem sam, chłodnica jest na zawiasie, oryginalnie się otwiera i jest przygotowana do wymiany lufy. Na potrzeby asg element zablokowałem, gdyż złamał by odcinek lufy między komorą hop-up. Niektóre elementy drewniane, których nie mogłem zrobić z metalu, to jest kolba, trzymadło do trommela, muszka i zawias dwójnogu, a także podstawa celownika Plot. Pokrywa zamka się jak najbardziej otwiera. Dwójnóg składany. Jest możliwość jego odpięcia lub przyczepienia do chłodnicy. Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 no i....? Jak postępy? Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 no true Jak tam rozwój cudeńka...... Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted August 19, 2008 Author Report Share Posted August 19, 2008 Zrobiona "trąbka" i składana szczerbinka z nastawami + dorobiony trójnóg, rączka z mocowaniem na gearbox w trakcie produkcji. Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 Nie chce cie dobijać Penio, ale... http://www.rsov.com/forum/showthread.php?t=276 Chińczyki szaleją. Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 foto , foto :P Quote Link to post Share on other sites
Oli_32 Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 Zrobiona "trąbka" i składana szczerbinka z nastawami + dorobiony trójnóg, rączka z mocowaniem na gearbox w trakcie produkcji Szkoda czasu i zachodu Chińczyki to zrobią szybciej i lepiej i za mniejsze pieniądze Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted August 19, 2008 Author Report Share Posted August 19, 2008 Nie chce cie dobijać Penio, ale...http://www.rsov.com/forum/showthread.php?t=276 Chińczyki szaleją. Wcale nie dobijasz, robię to z czystej przyjemności :D Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 Szkoda czasu i zachodu Chińczyki to zrobią szybciej i lepiej i za mniejsze pieniądze Jak patrze na ten chiński szajs i to co zrobił Penio to nasuwa mi się jedna myśl...Chrzanić chinoli :) Czekam na kolejne pomysły :D Może SWD albo UKM 2000 z GB od Minimi ? :D Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 (edited) Czy spotkaliście się kiedykolwiek z airsoftowym RPD ? Edited August 20, 2008 by gurek Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted August 21, 2008 Report Share Posted August 21, 2008 penio151 wdepnij tu: http://www.jedendojednego.fora.pl/plany-zd...-mg-42,196.html Pozdrówka i tak trzymaj! Aleks Fiedotow Quote Link to post Share on other sites
Metosos Posted August 21, 2008 Report Share Posted August 21, 2008 Fajnie ci to wyszlo :) Gratulacje Quote Link to post Share on other sites
Sawyher Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 A to będzie strzelało prawdziwymi nabojami czy na kulki BB? Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 A to będzie strzelało prawdziwymi nabojami czy na kulki BB? :strach: Jak by to cos miało strzelać naprawde, to chyba by sie tym przed ludzimi nie chwalił, co? ;-) No jasne, że na bb. Quote Link to post Share on other sites
ASGKebab Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Mozna prosic o jakies wieksze info?? moze jakies fotki nowe? pzdr Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted September 6, 2008 Author Report Share Posted September 6, 2008 Aktualnie zastój, maturka daje w kość. Jeśli coś się nowego urodzi to wrzucę. Fotki itemów, które już zrobiłem postaram się w swoim czasie wkleić. Quote Link to post Share on other sites
Jakub_K Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 Hmmm... zastanawiam się jak zrobiłeś dwójnóg. Jakbyś zamieścił jakiś schemacik byłbym bardzo wdzięczny 8) Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted September 10, 2008 Author Report Share Posted September 10, 2008 (edited) Prosze bardzo... Edited September 10, 2008 by penio151 Quote Link to post Share on other sites
Jakub_K Posted September 10, 2008 Report Share Posted September 10, 2008 Prosze bardzo... Dzięki wielkie, przyda mi się. ;-) Jeszcze raz wielkie dzięki. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted September 10, 2008 Report Share Posted September 10, 2008 Hmmm... zastanawiam się jak zrobiłeś dwójnóg. Jakbyś zamieścił jakiś schemacik byłbym bardzo wdzięczny 8) Na poprzedniej stronie masz linka do "jedendojednego" gdzie masz rysunki MG 34 i min. dwójnogu. Też można z nimi pokombinować. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts