warhail Posted July 7, 2008 Report Share Posted July 7, 2008 Jak wyjąć gearbox'a z M4 Well R7? Wystarczy podnieść górną część, czy jeszcze coś innego? Proszę o dokładny opis jak wyjąć gerabox'a Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 7, 2008 Report Share Posted July 7, 2008 Po wybiciu 2ch pinów, które lączą górne body z dolnym wyciąga się go jak każdego GBv2. Quote Link to post Share on other sites
warhail Posted July 7, 2008 Author Report Share Posted July 7, 2008 ale po prostu wyciągnąć czy jeszcze coś odkręcić poza wyjęciem 2 pinów, bo jakoś mi nie wychodzi ten GB. sorry za te pytania ale nowy w asg jestem:( Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 7, 2008 Report Share Posted July 7, 2008 Jeszcze 2 śruby trzymające body pod silnikiem. Potem ustawiasz selektor na Semi i powinno Ci wyjechać. Uważaj, zeby nie porwać kabli i połamać body. Quote Link to post Share on other sites
warhail Posted July 7, 2008 Author Report Share Posted July 7, 2008 czyli żeby wyjąć gearbox'a trzeba najpierw wyjąć silnik? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 7, 2008 Report Share Posted July 7, 2008 Tak. Quote Link to post Share on other sites
warhail Posted July 7, 2008 Author Report Share Posted July 7, 2008 Silnik wyjęty, chwyt pistoletowy odczepiony, ale cały czas coś trzyma gearbox. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 7, 2008 Report Share Posted July 7, 2008 Zwalniacz magazynka odkreciłeś? Quote Link to post Share on other sites
warhail Posted July 7, 2008 Author Report Share Posted July 7, 2008 Tak. Trzyma coś w okolicy selektora ognia... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 7, 2008 Report Share Posted July 7, 2008 Jeśli odkręciłeś 2 śruby w rączce pistoletowej pod silnikiem, ustawiłeś selektor na semi tami nic nie powinno trzymać. Quote Link to post Share on other sites
warhail Posted July 7, 2008 Author Report Share Posted July 7, 2008 Jednak gearbox nie wychodzi, ale dzięki za pomoc AnR. Jestem coraz bliżej wyjęcia. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 7, 2008 Report Share Posted July 7, 2008 To użyj brutal force. Pamiętam, że z Wella trzeba wyszarpywać te GB. Quote Link to post Share on other sites
Raks Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Mylisz sie AnR . warhail poszukaj "pinu" tuż nad spustem . To jest taki maleńki bolec prawie imitujący body jego wybij i chyba tyle . Zobacz na Google lub na Twojej tubie filmiku upgrandu rozbieraja mki i widac co trza zrobic . Sam mam taki model mki jak Ty W-L lecz nie działa mi bo coś blukuje , nie daje rady bateria tylko na 9,6 idzie . AnR masz na to jakies rady ? oprócz takiej ze trzeba kupic mopcniejszą baterie :( .. pozdro Quote Link to post Share on other sites
Nitryl Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 (edited) Żadne brutal force!, w body jest jeszcze jeden mały pin na prawo od selektora ognia (zaraz za napisem "SAFE"). Do wyjęcia GB trzeba jeszcze odkręcić "podajnik kulek z magazynka do komory" nie wiem jak to fachowo sie nazywa ale myślę, że wiadomo o co chodzi. EDIT: w czasie pisania tego postu @RAKS wrzucił już swojego ;-) Co do problemów z R7 - sprawdź stan zębatki osi silnika, sprawdź czy silnik nie jest zbytnio dokręcony, czy kable dobrze ułożyłeś w rączce (oba mają być z tyłu), może grzebałeś coś w podkładkach? w stocku było OK, ewentualnie możesz mieć problem z silnikiem - pamiętam jak w moim szczotki były zbyt słabo dociśnięte. Możesz również mieć gdzieś przetarte kable albo smar na stykach (w GB R7 smaru jest aż nadto, przynajmniej tak było u mnie i oczywiście styki też były nasmarowane :twisted: ) Edited July 8, 2008 by Nitryl Quote Link to post Share on other sites
warhail Posted July 8, 2008 Author Report Share Posted July 8, 2008 Faktycznie jest malutki pin (już wyjęty) i podajnik kulek (odkręcony), ale GB jeszcze siedzi, już nie na żadnych śrubach, ale po prostu nie daje się go wyjąć. Rusza się, ale body nie pozwala na wyjęcie... ale raczej się go nie rozpoławia... Quote Link to post Share on other sites
warhail Posted July 8, 2008 Author Report Share Posted July 8, 2008 Już wyjęty, trzeba było trochę po manipulować :) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Fakt, moja wina. Zapomniałem o tym pinie. @Raks, opisz dokładnie co się dzieję. Quote Link to post Share on other sites
Raks Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Fakt, moja wina. Zapomniałem o tym pinie. @Raks, opisz dokładnie co się dzieję. załozyłem temat zerknij .. własciwie nic sie nie dzieje bo widocznie mam za słaba baterie albo nie wiem co .. zobacz temat wyżej . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts