Oz7 Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 Szkielet GB V2 wzmocniony CA Guarder Łożyska ślizgowe, stalowe, utwardzane Zestaw cylindra Systema : Zębatki Super Torque Up Popychacz wzmocniony Prowadnica sprężyny łożyskowana Tłok wzmocniony, poliwęglanowy Czy to wytrzyma sprężynę M170 przy strzelaniu na single? Jeśli nie to jaką wytrzyma? Dzięki za wszystkie odpowiedzi i sorry, że nowy temat ale jest to sprawa dosyć pilna i zależy mi na szybkiej odpowiedzi specjalistów. :) Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Jak zmienisz szkielet na coś w stylu Pro-Win'a to wytrzyma, bez tego to M130-M140 MAX. Poza tym dział tuning jest kilka pięter niżej :roll: Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Po co ci taka sprężyna? Ludzi nie lubisz? Jak chcesz zrobić z M'ki karabin wyborowy to to ci na zdrowie nie wyjdzie. http://asgshop.pl/produkt.php?id=2361 Chyba taki tuning byłby tańszy choć M150 by tam siedziała. Części najpierw poszukaj na allegro. Kiedyś w zakończonych aukcjach widziałem zębatki CA STU za 1zł ;/ (przebieg 1k kul na M120) Quote Link to post Share on other sites
Oz7 Posted July 11, 2008 Author Report Share Posted July 11, 2008 Potrzeba mi w tej emce koło 550-580 fps. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Powiedz tylko ile masz pieniędzy bo przy takiej mocy GB będzie często lądował w serwisie. Quote Link to post Share on other sites
Oz7 Posted July 11, 2008 Author Report Share Posted July 11, 2008 Ale co by się miało w nim psuć? Części są z górnej półki i nie jest to aż taki kosmiczny tuning więc jakoś mi się to wydaje mało prawdoodobne. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Co przy M170 ci siądzie? Głowica tłoka i cylindra, tłok, GBv2 (100%), zębatki. Gdyby to był GBv3... + jak ładnie pójdzie ci GB to możesz sobie uszkodzić komorę HU jak masz z tworzywa. Będziesz strzelał na auto czy na semi? Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Czy to wytrzyma sprężynę M170 przy strzelaniu na single? Jeśli nie to jaką wytrzyma? Napisał. :D Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Tak, ale chodzi o to czy będzie strzelał single zawsze czy często. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 (edited) Jak ma zamiar walić AUTO przy M170 to powodzenia. :D Ogólnie nie opłaca się robić takiego upgrade bo części się szybko zużywają i co to za przyjemność co trochę bulić na nowe części i montować/odsyłać replikę do serwisu. :/ Ja bym tam dał M140-M150 i lepszy szkielet GB niż ten CA. EDIT: Eeee co za różnica mięczy: zawsze, często? :D Bo chyba za szybko napisałeś. :D Edited July 11, 2008 by Kalashnikov Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted July 12, 2008 Report Share Posted July 12, 2008 No dokładnie. U mnie zębatki Systemy zaczęły się ciąć na M170 z powodu wyrobienia się pierwszej zębatki (symetrycznie przy zapadkach antireversala), a szkielet (Systema) pękł po niewielkiej ilości wystrzelonych kulek. Uszkodzeniu uległa też głowica tłoka (boreup Systemy). Wstawiłem M130 i przynajmniej cieszę się bezawaryjną pracą repliki ;) Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted July 12, 2008 Report Share Posted July 12, 2008 (edited) Eeee co za różnica mięczy: zawsze, często? icon_biggrin.gif A "mięczyć" to można sobie...:-) Single zawsze - Auto idzie w... Single często - 400strzałów na semi i 2 serie na auto. Szkieletu CA nie ma sensu zmieniać dopóki nie pójdzie. Może 1000 kul przemielić i kupić potem G&P, który też się rozsypie po czasie. Edited July 12, 2008 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted July 12, 2008 Report Share Posted July 12, 2008 Kurcze miało być "między". :D Tak to jest jak się chce być "mondrym" :D Ja bym obrazu kupił lepszy szkielet a ten CA sprzedał komuś komu się przyda na długo. :P Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted July 12, 2008 Report Share Posted July 12, 2008 Ale V2 to v2:(. Dałbym wiele za GBv3 w M'ce z komorą HU od aug'a. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts