HUGO_HUGO Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 Zamontowałem do mojego AEG gumkę systemy czarną wraz z dystanserem z kompletu zakupionymi u krakmana i po poskładaniu repliki przestrzelałem ja nieco i zasię spadł o 20m a hop-up w ogóle nie podkręca kulek, potem założyłem starą gumkę ale dystanser zostawiłem bo stary zgubiłem i jest to samo, potem dorobiłem jeszcze dystanser z kabla i strzela lepiej 3/5 kulek podkęca ale to nie jest to co na początku. Używam kulek Pestek replika to mp5 sd5 od JG 360 fps , może mi ktoś wytłumaczyć czego się tak dzieje? Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted July 15, 2008 Author Report Share Posted July 15, 2008 No wie ktoś o co chodzi ? :wink: Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 podoszczelniaj wszystko teflonem,bo możliwe ze gdzieś Ci powietrze ucieka,i przestrzelaj tę gumkę ( 500-800 strzałów) czasami tak jest z nowymi Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted July 16, 2008 Author Report Share Posted July 16, 2008 cały czas to samo poszło na strzelance 1000 pestek i dalej strzela do dupy Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 Skoro na starej gumce też jest lipa, to albo dystanser albo komora. Poza tym sprawdź czy nie upaprałeś całości olejem. Jak to nie pomoże to sprawdź czy przednie body nie ma luzów na łączeniu z tylnim. Miałem to u siebie i właśnie kopało działanie hopa. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted July 16, 2008 Author Report Share Posted July 16, 2008 Komora jest szczelna w 1000% dysza uszczelnia się w gumce, niczego nie upaprałem sylikonem bo go nie używałem a o co ci chodziło z tym przednim i tylnym body bo nie wiem nie ma czegoś takiego w mp5, i pytanie dodatkowe czy to że jedna śrubka od komory ma zerwany gwint ma jakieś znaczenie Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted July 17, 2008 Report Share Posted July 17, 2008 jak jest zerwany gwint to jest luz i to może być przyczyną takiego działania,zależy w którym miejscu jest ta śrubka Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted July 17, 2008 Author Report Share Posted July 17, 2008 No są 2 śrubki od komory, które ją trzymają razem z body Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted July 17, 2008 Report Share Posted July 17, 2008 o co ci chodziło z tym przednim i tylnym body bo nie wiem nie ma czegoś takiego w mp5 Sprawdź czy nie ma luzów w zaznaczonym miejscu. Jak są to dokręć śrubę pod przednim gripem. Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted July 17, 2008 Author Report Share Posted July 17, 2008 A co ma piernik do wiatraka ( co ma to wspólnego z działaniem hopa Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted July 17, 2008 Report Share Posted July 17, 2008 Nie potrafię ci tego mądrze wytłumaczyć, ale u mnie w zależności od pozycji jednej części względem drugiej hop potrafił albo podkęcać normalnie, za mocno albo wogóle. Zanim się kapnąłem o co chodzi wyglądało to tak, że podkręcałem hopa na 100% i kulki spadały po 20m, po czym body się przesuwało i wywalało kulki w kosmos na wyłączonym hopie. Dlatego przy dziwnych objawach podkręcania w MP5 w pierwszej kolejności patrzę na to. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted July 17, 2008 Author Report Share Posted July 17, 2008 (edited) To u mnie niestety nie to bo z body jest wszystko ok, teraz problem wygląda tak że np 5 kulek pod rząd podkręca potem przestaje i kulki skręcają ostro w lewo i na dół potem znowu wraca wszystko do normy na ogniu ciągłym wszystko jest ok tylko dzieje się tak na semi Nie wieżę że nikt nie wie o co chodzi Edited July 17, 2008 by HUGO_HUGO Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted July 18, 2008 Report Share Posted July 18, 2008 (edited) Może dystanser źle ułożony, albo "łożysko" na dystanser nie równe. Ja w mojej M4 mam nierówne to "łozysko", ale i nierówny dystanser w takim stopniu, że jak się je odpowiednio ustawi to poziom się stabilizuje i strzela jak trzeba. EDIT: Literówka Edited July 18, 2008 by [PwT] Riddick Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted July 20, 2008 Author Report Share Posted July 20, 2008 (edited) Nic nie pomaga kupuję nową gumkę tym razem guardera i dystanser H jak nie pomoże to replika na ścianę Edited July 20, 2008 by HUGO_HUGO Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted July 21, 2008 Author Report Share Posted July 21, 2008 Problem się rozwiązał była to wina kulek PESTEK na P&J strzela jak dawniej i podkreca kulki, piszę to dla tych co mają taki sam problem,dzięki wszystkim za pomoc, temat można zamykać Quote Link to post Share on other sites
wish Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 Odświeżam temat ale z karabinem M14. Wymieniłem gumkę na systemę (po licznych przebojach- pierwszy raz zaglądałem do środka a zielony w temacie jestem) no i zaczęły się drobne problemy. Zasięg chyba się nie zmniejszył ale na pewno nie zwiększył. No i czasem zdarza się, że bierze po dwie kulki :( no i odległość wówczas fatalna jest. Ktoś ma może jakiś jeszcze pomysł co z takim fantem zrobić? Pisaliście że uszczelnić- hmm dla jednych głupie dla innych nie, ale JAK? No mówie, że zielony jestem. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts